Co Wam pomaga na łupież?!
-
REni77
Co Wam pomaga na łupież?!
Co Wam pomaga na łupież z takich domowych sposobów? te drogeryjne specyfiki mi nie pomagają są drogie a skuteczność minimalna albo żadna szukam coś z domowej apteczki. Stosował ktoś sok jabłkowy-ocet jabłkowy na łupież bo wyczytałam, ze pomaga?!
-
magniffika
- Jestem tu nowa :)
Re: Co Wam pomaga na łupież?!
A próbowałaś szampon Toni&Guy przeciwłupieżowy??? Mój chłopka męczył się z tym problemem... niestety specyfiki domowe nie pomagały. Raz jak byłam na zakupach w Rossmannie zobaczyłam ten szampon i pomyślałam, że mu kupię... nie spodziewałam się takiego efektu, już po drugim myciu łupież prawie zniknął, a po trzecim naprawdę nie było już ani śladu tego paskudztwa. Okazało się, że efekt nie jest krótkotrwały, bo do tej pory Misiek nie ma problemów z łupieżem, a szamponem myje włosy raz w tygodniu 
mi najbardziej Nizoral !
Mi pomaga Vichy taki z jasno zieloną naklejką. Co prawda jest drogi, ale łupież mija po dwóch myciach.
Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn.
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
ja myję włosy garnierem antyrecydywistą a też zmagam się z problemem łupieżu. Jest niedrogi ale skuteczny prócz jednej podstawowej wady: otóż szybko przetłuszcza włosy:(
Amantium irae amoris integratio.
polecam Nizoral,bardzo dobrze działa,jednak nie należy stosować go ciągle,cały czas,po pewnym czasie trzeba stosować go coraz rzadziej.
-
Balwinka101
Tez nie znam domowych sposobów ;/ ale polecam ElestabionS
Ostatnio kupiłam fajny lakier do włosów z tej firmy, gdybym zauważyła że mają szampony, to pewnie wzięłabym też coś od łupieżu. Teraz już będę pamiętać.magniffika pisze:A próbowałaś szampon Toni&Guy przeciwłupieżowy??? Mój chłopka męczył się z tym problemem... niestety specyfiki domowe nie pomagały. Raz jak byłam na zakupach w Rossmannie zobaczyłam ten szampon i pomyślałam, że mu kupię... nie spodziewałam się takiego efektu, już po drugim myciu łupież prawie zniknął, a po trzecim naprawdę nie było już ani śladu tego paskudztwa. Okazało się, że efekt nie jest krótkotrwały, bo do tej pory Misiek nie ma problemów z łupieżem, a szamponem myje włosy raz w tygodniu
-
roksanka
Na łupież zdecydowanie nizoral + po myciu głowy spłukiwanie jej octem (najlepiej winnym, jabłkowym, bo taki zwyczajny to strasznie jednak śmierdzi...). To spłukiwanie octem jest ważne, bo zawsze zostają Ci jakieś resztki szamponu na głowie, które lepiej usunąć (skóra głowy jednak tej chemii nie lubi).
Mi na łupież pomógł Nizoral. Po miesiącu stosowania regularnie tego szamponu już nie miałam łupieżu 
http://vikersonn.pl/odwierty-pompy-ciepla-gruntowy-wymiennik-ciepla
fuj.. octem? dla mnie wszystkie smierdzą.
Może mam uraz psychiczny, al winnego octu wręcz nienawidzę...
Wolę po tysiąckroć pachnące odżyweczki i szamponiki (grunt to znaleźć coś dla siebie co nie szkodzi skórze głowy)
Może mam uraz psychiczny, al winnego octu wręcz nienawidzę...
Wolę po tysiąckroć pachnące odżyweczki i szamponiki (grunt to znaleźć coś dla siebie co nie szkodzi skórze głowy)
-
Sharlot
ja po nizoralu mialam jeszcze wiekszy lupiez
moze zalezy od skory glowy? sprobuje tego z Toni&Guy, bo juz tyle tego probowalam, ze trace nadzieje...
Selsun Blue, używałam i jest świetny. Dostępny jest w aptekach.
https://magiadlaciala.versum.com/services/238217
Mi nie pomagało kompletnie nic z domowych sposobów, szampony dostępne w drogeriach też niewiele zdziałały.. Zaczełam chodzić do dermatologa i razem z nim szukamy szamponu który będzie najlepszy, bo wiadomo, że nie zawsze pierwsza recepta lekarza będzie strzałem w 10tke. Jeśli Twój problem powraaca to najlepiej skonsultuj się z lekarzem bo to może być już coś poważniejszego (grzybica, hormony itp.)
-
natalia11kck
Tylko nizoral.
Stosowałam 3x w tyg przez 2 tyg i przeszło
Stosowałam 3x w tyg przez 2 tyg i przeszło
Polecam szampon Clear jest dostepny w rossmanie kosztuje ok 16 zl ale mnie pomaga mialam duzy problem z lopiezem nawet nizoral nie pomogl a ten szampon tak
:D:D
Ja nie mam problemu z łupieżem więc nie powiem, co mi pomaga, ale czytając stronkę z poradami wpadłam na artykuł o łupieżu i dowiedziałam się wielu ważnych rzeczy. Najważniejsze to higiena i dobry szampon. Tu macie ten artykuł ----> http://www.nuclearts.pl/choroby/jak-uniknac-lupiezu/
-
vitaminka82
Polecam szampon do włosów Healing firmy Catzy czerwony p/łupieżowy jest bardzo skuteczny i mega wydajny gęstość pasty do zębów:D usuwa też zaczerwienie skóry , swędzenie itd
Opis parków wodnych http://www.aquaparki.info/ w Europie.
wszystko zależy od rodzaju łupieżu, jeżeli masz zaawansowany na tle grzybicy, to pomoże szampon z dodatkiem Selsunu np. Sensun Blue po 3-4 myciu łupież ustąpi, gwarantuję. Lecz musisz używać go przynajmniej 2 razy na tydz. przez przynajmniej rok.
To zależy na jakim tle masz łupież. Ja na przykład miałam łupież, ale dermatolog wykluczył, że to od jakiejś choroby, okazało się, że to podrażnienie od drogeryjnych szamponów. jak zmieniłam szampon na Biokap z apteki skóra nie była już podrażniona i problem zniknął. Jeżeli jesteście uczulone na jakiekolwiek chemiczne składniki, to one mogą powodować łupież.
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
- zuzamarcela
Każda skóra głowy jest inna i potrzebuje czegoś innego. Przeszukaj w sklepach internetowych szampony Biały Jeleń lub w jakimkolwiek innym.
Ostatnio zmieniony wt lip 09, 2013 1:06 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Na łupież też mogę polecić szampon Catzy, ten czerwony (zielony nie bardzo się sprawdza).
Przy dłuższym stosowaniu pomoże olejek kokosowy. Tyle wiem z własnego doświadczenia.
Nizoral się u mnie nie sprawdzał, powodował stałe nawroty łupieżu.
Przy dłuższym stosowaniu pomoże olejek kokosowy. Tyle wiem z własnego doświadczenia.
Nizoral się u mnie nie sprawdzał, powodował stałe nawroty łupieżu.
Kolorowa, niebanalna bielizna damska KEY.
A ja czytalam, że podobno nic tak nie przywołuje i nie powiększa łupieżu jak właśnie szampon przeciwłupieżowy...
U mnie podobnie , Nizoral się nie sprawdził. Ale pani w aptece poradziła mi właśnie Catsy czerwony i narazie go testuję. Jak będą efekty to dam znać czy działa 
Jestem mamą dwóch urwisków spełniająca swoje marzenia. Ty też możesz
http://nietylkomojapraca.blogspot.com/