Co sądzicie o soczewkach jednodniowych?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
helka
Jestem tu nowa :)

Co sądzicie o soczewkach jednodniowych?

Post autor: helka »

No właśnie. Pracuje w biurze, koleżanki bardzo namawiają mnie żebym zaczęła ich używać. Ponoć to wygoda. Ale czy nic Was nie uwiera w oku? No i czy takie soczewki jednodniowe naprawdę wymienia się codziennie? Jak wygląda to od strony kosztów?

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
pomcia

Re: Co sądzicie o soczewkach jednodniowych?

Post autor: pomcia »

Jak sama nazwa wskazuje - są to soczewki jednodniowe, zdejmujesz i wyrzucasz. Są bardziej higieniczne ale co do wygody, to sprawa indywidualna.
ada

Post autor: ada »

Też czasem używam ale szczerze mówiąc sama nie wiem czy mam je dobrze dobrane ponieważ czuje dość duży dyskomfort.
Używałam również kiedyś takich, które się myje (30 - dniowe) - tutaj też są koszty - soczewki plus płyny.
Duża wygoda to soczewki jednodniowe - ściągasz wyrzucasz...
Polecam Salon kosmetyczny Poznań dla poznanianek i nie tylko.
WiolaB

Post autor: WiolaB »

Koszta są większe niż w przypadku dwutygodniowych, czy miesięcznych, ale też komfort dużo wyższy. Ja polecam Ci spróbowanie Eyeye Bioxy. Ja mam wrażliwe oczy a w tych soczewkach czuje się narawdę dobrze. I najważniejsze: nie czuć ich na oku:)
GalMonica

Post autor: GalMonica »

Według mnie soczewki kontaktowe jednodniowe są lepsze dla naszych oczu, mimo że koszt jest większy - to zależy, co bardziej sobie cenisz- komfort i wygodę noszenia, pomimo ceny, czy jednak cena też ma ogromne znaczenie.
Air Optix - moje ulubione soczewki!
RoseNails_pl

Post autor: RoseNails_pl »

Jeżeli pracujesz w biurze i dużo czasu spędzasz przed ekranem monitora,to polecam zainwestować raczej w dobre okulary z powłoką antyrefleksyjną,to przyda Ci się zdecydowanie najbardziej i chroni Twoje oczy.
enina

Post autor: enina »

Pracuje na co dzień przy komputerze i z doświadczenia wiem, że dla osób pracujących w ten sposób lepsze są tradycyjne okulary.
Teraz kupując okulary Santino drugie oprawki są za złotówkę.
Modna26
Miła Kobietka

Post autor: Modna26 »

uważam , że soczewki jednodniowe to dobry pomysł, na pewno są bardziej higieniczne tylko droższe. Ja jednak jestem zwolenniczką bardziej okularów niż soczewek.
ODPOWIEDZ