Co sądzicie o soczewkach jednodniowych?
Co sądzicie o soczewkach jednodniowych?
No właśnie. Pracuje w biurze, koleżanki bardzo namawiają mnie żebym zaczęła ich używać. Ponoć to wygoda. Ale czy nic Was nie uwiera w oku? No i czy takie soczewki jednodniowe naprawdę wymienia się codziennie? Jak wygląda to od strony kosztów?
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
pomcia
Re: Co sądzicie o soczewkach jednodniowych?
Jak sama nazwa wskazuje - są to soczewki jednodniowe, zdejmujesz i wyrzucasz. Są bardziej higieniczne ale co do wygody, to sprawa indywidualna.
Też czasem używam ale szczerze mówiąc sama nie wiem czy mam je dobrze dobrane ponieważ czuje dość duży dyskomfort.
Używałam również kiedyś takich, które się myje (30 - dniowe) - tutaj też są koszty - soczewki plus płyny.
Duża wygoda to soczewki jednodniowe - ściągasz wyrzucasz...
Używałam również kiedyś takich, które się myje (30 - dniowe) - tutaj też są koszty - soczewki plus płyny.
Duża wygoda to soczewki jednodniowe - ściągasz wyrzucasz...
Polecam Salon kosmetyczny Poznań dla poznanianek i nie tylko.
Koszta są większe niż w przypadku dwutygodniowych, czy miesięcznych, ale też komfort dużo wyższy. Ja polecam Ci spróbowanie Eyeye Bioxy. Ja mam wrażliwe oczy a w tych soczewkach czuje się narawdę dobrze. I najważniejsze: nie czuć ich na oku:)
Według mnie soczewki kontaktowe jednodniowe są lepsze dla naszych oczu, mimo że koszt jest większy - to zależy, co bardziej sobie cenisz- komfort i wygodę noszenia, pomimo ceny, czy jednak cena też ma ogromne znaczenie.
Air Optix - moje ulubione soczewki!
-
RoseNails_pl
- Jestem tu nowa :)
Jeżeli pracujesz w biurze i dużo czasu spędzasz przed ekranem monitora,to polecam zainwestować raczej w dobre okulary z powłoką antyrefleksyjną,to przyda Ci się zdecydowanie najbardziej i chroni Twoje oczy.
Pracuje na co dzień przy komputerze i z doświadczenia wiem, że dla osób pracujących w ten sposób lepsze są tradycyjne okulary.
Teraz kupując okulary Santino drugie oprawki są za złotówkę.
Teraz kupując okulary Santino drugie oprawki są za złotówkę.
uważam , że soczewki jednodniowe to dobry pomysł, na pewno są bardziej higieniczne tylko droższe. Ja jednak jestem zwolenniczką bardziej okularów niż soczewek.