Co robilyscie na zwolnieniu w ciazy?
Co robilyscie na zwolnieniu w ciazy?
Witam tak jak wyzej co robilyscie na zwolnieniu w ciazy? 
Re: Co robilyscie na zwolnieniu w ciazy?
Wszystko, żeby się nie nudzić.
-
Kamilla299
- Jestem tu nowa :)
Ja czułam się fatalnie przez większosć czasu
na szczęście przyjacióki często mnie odwiedzały i nie było takiej nudy. co robiłam? trochę cwiczyłam, oglądałam filmy, chodziłam na spacery, gotowałam
Właśnie co tu robić na zwolnieniu w ciąży... Ja planuję zrobić porządek z ubrankami malucha no i odpocząć. W sumie dużo czasu mi nie zostało bo l4 planuje od sierpnia wziąć, a termin mam na połowę września.
No ale u mnie taka sytuacja była, że mogłam pracować do tej pory.
No ale u mnie taka sytuacja była, że mogłam pracować do tej pory.
Tygrys jak to u mnie w pracy powiedzieli odpoczywaj poki jeszcze masz okazje...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ja musialam isc na zwolnienie od czerwca i musze byc do konca a zostalo jeszcze pare miesiecy tak myslalam ze moze zaczne powoli kupowac ciuszki dla malucha.
Urlop podczas ciąży to była dla mnie tragedia. Jestem osobą aktywną, nie potrafię usiedzieć w jednym miejscu i nie robić kompletnie nic. Dlatego kiedy przez pół roku musiałam siedzieć i uważać na zagrożoną ciąże, myślałam, że oszaleję. Sprzątałam w domu, układałam ubrania (mimo ze w nich nie chodziłam), wychodziłam na zakupy a nawet zaczełam uczyc się niemieckiego. Uwazam, że praca oduczyła mnie odpoczynku, nie potrafie się relaksować co niestety źle wpływa na naszą psychikę.
zielona kawa
-
zielonookanatalia
- Miła Kobietka
ja czytalam duzo ksiazek, gotowalam mezowi obiadki
sprzatalam, wychodzilam na spacery.. to byl cudny czas dla mnie
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Zwolnienie podczas ciąży to dla mnie abstrakcja
Ja studiowałam będąc w ciąży, w połogu przez 3 miesiące odpoczywałam a później zabrałąm malucha na uczelnię i wspólnie obroniliśmy licencjat 
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
-
a_gatka
Jakie zwolnienie? Pracowałam do ostatniego dnia przed porodem. 
-
steckajusta
Cześć kochane.
07.07 Prezydent podpisał nowelizację ustawy o zasiłkach macierzyńskich i od stycznia 2016 będą one drastycznie pomniejszone NApewno nie wszystkie wiedzą o tym, że istnieje taka inicjatywa społeczna: PomagamyMamom i tam można się zarejestrować, żeby tę pomoc otrzymać. Akcja trwa do jutra (25.08).Zostały tylko 2 dni by otrzymać pomoc w postaci zasiłku macierzyńskiego. Wyniesie on 2800zł. Zapraszam wszystkie zainteresowane przyszłe mamy (szczególnie te, które mają termin porodu jeszcze w tym roku ) Naprawdę warto. Moja koleżanka skorzystała i szkoda by było, żeby ta informacja nie dotarła do wszystkich potrzebujących mam
07.07 Prezydent podpisał nowelizację ustawy o zasiłkach macierzyńskich i od stycznia 2016 będą one drastycznie pomniejszone NApewno nie wszystkie wiedzą o tym, że istnieje taka inicjatywa społeczna: PomagamyMamom i tam można się zarejestrować, żeby tę pomoc otrzymać. Akcja trwa do jutra (25.08).Zostały tylko 2 dni by otrzymać pomoc w postaci zasiłku macierzyńskiego. Wyniesie on 2800zł. Zapraszam wszystkie zainteresowane przyszłe mamy (szczególnie te, które mają termin porodu jeszcze w tym roku ) Naprawdę warto. Moja koleżanka skorzystała i szkoda by było, żeby ta informacja nie dotarła do wszystkich potrzebujących mam
Ja czytałam książki, chodziłam na spacerki i szyłam na drutach
Czasem mi się nudziło, ale często przygotowywałam wyprawkę dla maluszka 
A ja dopiero planuję dziecko, aleten okres chciałabym przeznaczyć na pisanie ksiazki. Nie jestem typem wielkiego sportowca ani aktywistki, ale zeby siasc i miec duzo czasu na pisanie wciaz mi brakuje. Myślę, ze wtedy się znajdzie 
"Dobre samopoczucie i zdrowa rodzina to dar nie do ocenienia. Zadbaj o komfort w swoim domu i wpuść do niego świeży powiew przez rekuperator."
Ja prawie całą ciążę przeleżałam, bo ciąża zagrożona, tak więc wynudziłam się trochę, obejrzałam w necie chyba wszystkie możliwe filmy hehe, komponowałam sobie wyprawkę, przeglądałam opinie o różnych rzeczach, sprawdzałam, co się komu przydało, co jest zbędne, jak np. wkładka do wanienki, byłam taka na nią napalona, a każdy odradzał, albo np. wózki uparłam się na 3w1 miałam x landera, fajnie wyglądał i na tym chyba koniec, bo ciężki, więc jak młody miał 5 miesiecy to zaczełam szukać lekkiej spacerówki i znów poszukiwania w necie, i kupiłam od quinny zappa xtra.
nawet będąc w ciąży przeglądałam takie rzeczy jak dla 2-3 latków, byłam ze wszystkim na bieżąco
i tak syn ma ponad rok, a ja wiem, co ciekawego robią 5 latki 
teraz planuję kolejną ciąże, ale znów się boję, że będę musiała plackiem lezec :/ a wiadomo, że przy rozbrykanym chętnym świata roczniaku nic się nie odpocznie
nawet będąc w ciąży przeglądałam takie rzeczy jak dla 2-3 latków, byłam ze wszystkim na bieżąco
teraz planuję kolejną ciąże, ale znów się boję, że będę musiała plackiem lezec :/ a wiadomo, że przy rozbrykanym chętnym świata roczniaku nic się nie odpocznie
-
Zorka
Nie byłam na zwolenieu w ciąży. No może ostatnie dwa tydodnie juz tak, ale co to jest dwa tygodnie:)
Kiedy miałam kilka miesięcy wolnego starałam się przygotować jak najdokładniej dom dla naszego małego lokatora, oczywiście wszystko w granicach rozsądku, ponieważ nie możemy się przemęczać, to wyjątkowy czas i możemy się porozpieszczać
W wolnych chwilach sięgałam po ulubione magazyny np. „Mamo to Ja” herbatkę z cytryną i coś słodkiego. Miałam obsesję na punkcie miętowych cukierków w czekoladzie od SPAM. Po prostu pycha!
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2015 4:32 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
w pierwszej ciąży dzieci były zagrożone, w drugiej ja, więc w obu byłam na zwolnieniu. Uczyłam się, mnóstwo czytałam i oglądałam dużo filmów. Jak się ma nakaz leżenia, to nie ma za dużo do roboty.
A, i przygotowywałam listę zakupów
A, i przygotowywałam listę zakupów
- kusicielka
- Extra Kobietka
Jakie zwolenienie?
Na szczęście miałam 3 miesiące wakacji przed porodem - studiowałam, zaliczyłam wszystko do końca czerwca, a rodzilam na przelomie wrzesnia i paździenrika - idelanie 
Zależy w której
W pierwszej czytałam, szydełkowałam, sprzątałam i oczekiwałam końca 
Nadganiam zaległości w książkach i filmach.
Poza tym, sprzątam, szykuje wyprawkę i odpoczywam
Poza tym, sprzątam, szykuje wyprawkę i odpoczywam
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
kobiety ... to czas dla nas
-
pomaranczka
- Miła Kobietka
Czytałam książki dotyczące rozwoju osobistego 
http://dmcauto.pl
-
kosiorek17
książki i chyba wszystkie seriale jakie powstały
a poza tym to obiady
zakupy itd wszystko spadło na mnie.
Naprawa komputerów Warszawa