co na przebarwienia?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

co na przebarwienia?

Post autor: milla77 »

Możecie polecić coś na przebarwienia? Po lecie mam pełno różnych plamek na ramionach i kilka na dekolcie, chciałabym to jakoś rozjaśnić póki jesień ;), coś polecicie?
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Re: co na przebarwienia?

Post autor: Specjalista Aspazji »

Warto wybrać się na zabieg dermamelanem lub cosmelanem. Są bardzo skuteczne. Polega to na nałożeniu preparatu na okolice z przebarwieniami u lekarza dermatologa. Po powrocie do domu po kilku godzinach należy zmyć tą maseczkę. Efekty są już widoczne po tygodniu od zabiegu.
Rzesy-Sklep_pl
Miła Kobietka

Post autor: Rzesy-Sklep_pl »

Zastanów się przede wszystkim od czego są te przebarwienia,ale tak generalnie uważam że dobry krem powinien tutaj pomóc,liczy się odpowiednie natłuszczenia ciał i regularne odżywianie go.
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Ewentualnie można poratować się jeszcze takim kremem wyrównującym koloryt, np. Color control, są też dostępne takie do ciała, które redukują niedoskonałości i do tego nawilżają. Na jakieś wyjścia w sam raz...
blueskay
Miła Kobietka

Post autor: blueskay »

też kiedyś miałam problem z przebarwieniami ale to przez maść cynkową. I na szczęście same zniknęły :)
kinga81
Fajna Kobietka

Post autor: kinga81 »

Podobno olejek z róży piżmowej działa na przebarwienia, rozstępy, leczy trądzik, spłyca zmarszczki itp. Jestem w trakcie testowania :) Przebarwień nie mam ale znam osobę, która miała i twierdzi że po 2 miesiącach stosowania olejku zniknęły wszelkie problemy z cerą.
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Slyszalam , ze doskonale radzi sobie z wszelkimi przebarwieniami ocet jablkowy.
Nalezy przykladac np. platek kosmetyczny nasaczony octem jablkowym na miejsce z ktorego chcemy usunac
przebarwienie i trzymac go przez 10 minut ,x dziennie przez dwa tygodnie.
Ponoc efekt niesamowity. :o
babeszka
Jestem tu nowa :)

Post autor: babeszka »

Znam temat problemu z przebarwieniami. Używałam kremu z organix cosmetix. Szybko je rozjaśnił i oczywiście musi być regularnie stosowany. Takie opakowanie 50 ml na dość długo mi starczyło. Krem do zdobycia jest w sklepie internetowym z naturalnymi kosmetykami SPAM. Może też i byłby w aptekach, ale nie sprawdzałam.
Ostatnio zmieniony wt gru 09, 2014 12:27 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Pamietam, że byłam w sklepie Ziko Dermo, Panie sprzedające świetnie potrafią doradzić i są bardzo miłe, więc idź tam- napewno nie pożałujesz:-) A krem jaki mi doradziły sprawdził się w 100% :ok:
Kasieka

Post autor: Kasieka »

Fantastycznym rozwiązaniem dla wielu problemów skóry może być zabieg Enzymacid, który jest alternatywą dla pilingu medycznego. Jest to zabieg dermokosmetyczny, a jego regularne wykonywanie w widoczny sposób poprawi stan skóry, usuwając wszelkie niedoskonałości z jej powierzchni. Zabieg stworzony został przez francuską markę Ericson Laboratoire.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

są także różnego rodzaju kremy wybielające na przebarwienia, np. ziaja.
Martynaa
Miła Kobietka

Post autor: Martynaa »

ja na przebarwienia na twarzy używałam specjalistycznych kremów do cery naczynkowej, takich które wyrównywały koloryt... Ale z tego co wiem olejek arganowy ma też właściwości wygładzające i rozjaśniające, może warto wypróbować, wiem że bielenda ma teraz serię nawilżających kosmetyków na bazie olejku arganowego, albo można kupić nawet sam olejek
hania
Miła Kobietka

Post autor: hania »

hm nie wiedziałam że bielenda ma takie kosmetyki.
Kasieka

Post autor: Kasieka »

Może warto wybrać się na profesjonalny zabieg? Np. zabieg Enzymacid na ciało w widoczny sposób poprawia stan skóry i likwiduje wszelkie przebarwienia. Marka Ericson Laboratoire ma swojej ofercie jeszcze produkty do kuracji typowo przeciw przebarwieniom na twarz - Perfection.
Janinka
Miła Kobietka

Post autor: Janinka »

Polecam specjalistyczne dermokosmetyki marki NovaClear Whiten. Kompleksowa pielęgnacja ich produktami pozwala na szybkie i efektywne wyeliminowanie przebarwień, plam, a nawet blizn. Sama używałam serum oraz wybielającego kremu do twarzy na noc z aktywną alfa arbutyną, kwasem azelainowym i tetrapeptydem, które mają silne właściwosci depigmentacyjne.
AnitaT
Miła Kobietka

Post autor: AnitaT »

Spróbuj sobie dermokosmetyków Whiten Novaclear. U mnie dały fajne rezultaty, ładnie wyrównały kolor cery a przy okazji zadbały o jej kondycję i nawilżenie.
Awatar użytkownika
MelonowaAga
Miła Kobietka

Post autor: MelonowaAga »

Wydaje mi się, że jeżeli masz problem z przebarwieniami to w pierwszej kolejności, powinnaś wybrać się do dermatologa. Sama nim zdecydowałam się na ich laserowe usuwanie, odbyłam konsultacje lekarską w krakowskiej klinice vesuna. U mnie laser okazał się skuteczny, ale może w Twoim wypadku wystarczą tylko jakieś kremy. Aczkolwiek lepiej aby w ich wyborze doradził Ci lekarz, lepiej nie decydować się na własną rękę.
Olkka
Miła Kobietka

Post autor: Olkka »

AnitaT pisze:Spróbuj sobie dermokosmetyków Whiten Novaclear. U mnie dały fajne rezultaty, ładnie wyrównały kolor cery a przy okazji zadbały o jej kondycję i nawilżenie.
Również polecam tą serię. Przy regularnym stosowaniu efekty są bardzo zadowalające!
Dorotka-a

Post autor: Dorotka-a »

a może Acnederm?
koksa

Post autor: koksa »

Seria whiten od novaclear, mojej siotrze pomogla na przebarwienia po tradziku takze z przebarwieniami po sloncu rowniez sobie swietnie poradzi!
ODPOWIEDZ