Co na odparzenia?
- kobietka77
- Fajna Kobietka
Re: Co na odparzenia?
No właśnie w curiosinie też nie ma substancji zapachowych, im mniej konserwantów tym lepiej. Nakładając coś na oparzenia raczej nie chodzi o to żeby ładnie pachniało, tylko żeby działało szybko i skutecznie.
to, że nie pachnie (albo jak większość maści nie śmierdzi) to zdecydowany dodatkowy plus dla tego produktu i masz rację, ważne aby było jak najmniej zbędnych substancji
słyszałam pozytywne opinie o nappiderm . Ochronny , hipoalergiczny. Wspomaga regenerację i łagodzi podraznienia, myslę ze wart polecenia
A czy ten curiosin można również stosować w przypadku małych dzieci?kobietka77 pisze:Curiosin można stosować przy wielu problemach ze skórą. Zawiera kwas hialuronowy, co przyspiesza odbudowanie tkanki.
Ja zawsze stosowałam sudokrem i całkiem dobrze się sprawdzał. Obecnie zarówno na jakiekolwiek oparzenia (słoneczne, inne), odparzenia oraz wszelkiego rodzaju problemy skórne stosuję na zmianę olej kokosowy lub masło shea. W przypadku tego drugiego to jest on zalecany również na oparzenia oraz jako filtr na słońce. Polecam poczytać: SPAM
Ostatnio zmieniony pn paź 13, 2014 9:32 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Poradnik domowy online
-
limonka
Ja jestem za sudocremem. Sudocrem jest kremem hipoalergicznym i lekarz mówił, że jest dla mnie najodpowiedniejszy - Miał rację, pomógł mi z oparzeniem i nie uczulił.
-
babeczka84
- Jestem tu nowa :)
Dziewczyny wiem, że temat stary ale wart odświeżenia. Każda matka boryka się z nim. Ja unikam go odpowiednio pielęgnując skórę mojego dziecka. Po kąpieli nawilżam ją emulsją Lipikar Lait od La Roche Posay. Świetnie nawilża skórę i uzupełnia poziom lipidów. Ma świetny skład i można jej używać już do pielęgnacji skóry dzieci po trzecim miesiącu życia.
-
88Mariolka
- Fajna Kobietka
Na pupe mojego syna najlepiej dzialal alntan, zas u corci sudocrem.
sama natura 
- RadioProtect
W przypadku odparzeń, warto stosować alantoinę i D-pantenol. Alantoina pobudza gojenie się trudnych ran powierzchniowych i uszkodzeń skóry, usuwa spękania i zgrubienia, stymuluje regenerację komórek. Z kolei D-pantenol, czyli prowitamina B5, nawilża i wygładza skórę.
-
Dorota.Dorota85
Ja mam dobry wyrób medyczny w formie sprayu i kremu i jest to Argotiab. Ten preparat leczy oparzenia termiczne i chemiczne, owrzodzenia żylne i odleżyny, rany ropiejące oraz pieluszkowe zapalenie skóry.
Ja miałam kiedyś u mojego starszaka taką maść robioną na receptę w aptece, maść pośladkowa. Kojarzycie? Może warto poprosić lekarza o receptę, w aptece doz pewnie bez problemu ją zrealizują. Maść jest niedroga, a skuteczniejszej nie znam
Też słyszałam o takiej robionej maści, długo czekałaś na realizację w aptece?docha pisze:Ja miałam kiedyś u mojego starszaka taką maść robioną na receptę w aptece, maść pośladkowa. Kojarzycie? Może warto poprosić lekarza o receptę, w aptece doz pewnie bez problemu ją zrealizują. Maść jest niedroga, a skuteczniejszej nie znam
Nie, następnego dnia odbierałam, zadnych problemów z realizacją tej recepty nie miałam.
Jeśli chodzi o leczenie odleżyn to polecam usługi fantastycznej pielęgniarki, pani Agnieszki Białomyzy. Sprawdźcie sobie jej stronę: Leczenie Ran Przewlekłych. Pani Agnieszka bardzo dobrze sie sprawdzała przy pielęgnacji mojej chorej obłożnie mamy, to pielęgniarka z sercem do pacjenta.
Super jest to mydło Aleppo Szamir. Pomaga przy odparzeniach właśnie, odleżynach, trądziku , hemoroidach, pomaga na trudno gojące się rany. Działa antybakteryjnie, przeciwgrzybicznie. Super jest
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
I na odparzenia i na oparzenia będzie dobry Octenicare. U córki tylko to stosowałam, żadne inne maści bo tylko wysuszały bardziej zamiast pomagać. Moja ciocia jest pielęgniarką i mi powiedziała bo w sumie to wcześniej nie słyszałam o tym kremie. Skład ma dobry, można u maluszków stosować. Na otarcia czy zadrapania też jest dobry.
Na odparzenia polecam lecznicze mydło Aleppo Szmir z olejem laurowym
Skonktatuj się z kliniką Esderm i lekarzem Matwiejczykiem.
Zapytaj w DOZ, tam mają leki w dobrych cenach, na pewno coś polecą odpowiedniego i w korzystnej cenie.
a znasz strone pachnacakraina? tamjest do kupienia mydlo aleppo szamir ono jest idealne na problemy skorne jak odlezyny rany pooperacyjne i wlasnie tez odparzenia od pieluszek