co mam o tym myśleć? czy to wgl możliwe?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Juliettee
Jestem tu nowa :)

co mam o tym myśleć? czy to wgl możliwe?

Post autor: Juliettee »

od jakiegoś tygodnia znam się z pewnym chłopakiem. Jak byliśmy razem w tych samych miejscach, to wracaliśmy razem,bo mieszkamy blisko. Potem jakoś tak wyszło, że zaczęliśmy pisać smsy. I piszemy je już od tygodnia, nie ma dnia żebyśmy nie pisali, jakoś co 15 minut. Kilka razy to ja napisałam pierwsza, ale głównie to jednak on. Jest tylko jeden problem - on jest 2 lata młodszy ode mnie. Chodzimy do tej samej szkoły, ale on jeszcze do gimnazjum. W szkole jednak tylko na 'cześć', bo w sumie to na przerwach za bardzo nie ma czasu, a jesteśmy jednak ze swoimi znajomymi. I tutaj nasuwa mi się pytanie: co on sobie myśli? chyba nie pisałby do mnie tylu smsów gdyby traktował mnie tylko jak koleżankę.. z mojej strony to wydaje mi się bardzo fajny, nadzwyczaj dojrzały jak na swój wiek, inteligentniejszy od połowy chłopaków z mojej klasy.. Jak rozmawiamy to swobodnie, jest miło. Może on boi się mnie gdzieś zaprosić? Chociaż z drugiej strony próbowałam lekkich aluzji, ale chyba nie zrozumiał,bo nie chciałam tego zrobić zbyt jasno. A ostatnio naprawdę dużo o nim myślę i moje dwie najlepsze przyjaciółki mają już dość mojego gadania o nim .Może on się boi co powiedzą jego koledzy? Mnie to raczej nie obchodzi, bo jestem dosyć pewna siebie, nie będę ukrywać , że wyróżniam się z tłumu i nie widzę w tym problemu, a reakcje ludzi mogłyby być nawet ciekawe. Może on właśnie tego się boi? Może ciągle pisze żeby się upewnić, że ja zgodziłabym się gdyby chciał czegoś więcej? co o tym myślicie?
Lily of the Valley

Re: co mam o tym myśleć? czy to wgl możliwe?

Post autor: Lily of the Valley »

Skoro wydaje ci się dojrzalszy (choć życie często pokazuje, że jest inaczej), to spotkaj się z nim, pogadajcie, poznaj go bliżej i sama oceń. Ale jeśli odrzuca cię jego wiek, to daj sobie spokój, bo jeżeli na początku już coś ci nie odpowiada, to nie radziłabym. Zrobisz, jak zechcesz.
oppsboo
Miła Kobietka

Post autor: oppsboo »

2 lata roznicy w wieku to nic strasznego, sama mam chlopaka o rok mlodszego ode mnie i nasz zwiazek jest naprawde idealny :) a jezeli chcesz gdzies z nim wyjsc, to ty go zapros! dlaczegozby nie? prawda jest taka ze jak jestes starsza osoba w zwiazku, to jestes w jakims stopniu osoba dominujaca :D wiec do dziela dziewczyno!

i nie przejmuj sie czy ktos bedzie na was krzywo patrzyl, to nie ma znaczenia :)
Lily of the Valley

Post autor: Lily of the Valley »

Zgadzam się z koleżanką powyżej - opinie ludzi na waszz temat miej w nosie. W takich sytuacjach, kiedy pojawia się ryzyko wyśmiania przez otoczenie, powinno się jeszcze bardziej przed nim pokazywać, że ich słowa są zupełnie dla was nieistotne. Co do tego chłopaka, nie znam go i nie będę się wypowiadać, ale ciekawi mnie na czym polega jego dojrzałość? Druga sprawa, Twoje wątpliwości zapewne są zrozumiałe, jednak nie poddawaj się. Zapytaj go, na czym właściwie stoicie, bo czujesz, że to coś więcej, niż przyjaźń, dużo mniej, niż miłość...
ODPOWIEDZ