Co ma na mysli ginekolog,mowiac..
-
mambeczka
Co ma na mysli ginekolog,mowiac..
No wlasnie dziewczyny,co ma na mysli ginekolog podczas badania mowiac :prosze dbac o higiene? Wydaje mi sie ze to troche dziwne,no przeciez czesto sie myje,to chyba normalne.Raz na jakis czas zlapie know jakas infekcja tam na dole,ale chyba naleze do kobiet ktore o siebie dbaja.itp.Czy ktoras z was,sie z czyms takim spotkala??
Re: Co ma na mysli ginekolog,mowiac..
Nie, nie spotkałam się z taką uwagą. A depilujesz się? Może chodziło o to byś zaczęła się depilować... Nie wiem, co lekarz to inaczej mówi, jedni twierdzą że depilacja nie higieniczna a inni że jak chodzisz z "futrem" to jest wtedy niehigieniczne. Osobiście uznaję wersję bez futra 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
nie wydaje mi się by chodziło o depilację....
wydaje mi się, że może jednak chodzi o dosłowne zadbanie o higienię...
czyli częstsze mycie i dobranie odpowiednich kosmetyków...
jeżeli często łapiesz infekcje, to jakis tego powód jednak musi być...
wydaje mi się, że może jednak chodzi o dosłowne zadbanie o higienię...
czyli częstsze mycie i dobranie odpowiednich kosmetyków...
jeżeli często łapiesz infekcje, to jakis tego powód jednak musi być...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Infekcję może jej dostarczać partner, bądź siadanie bezpośrednio na desce klozeteowej w miejscach publicznych..
Jeżeli uznajesz, że dbasz o siebie w odpowiedni sposób.. pamiętaj mycie miejsc intymnych powinno być wykonywane przynajmniej raz dziennie, ale nie można też przesadzać w drugą stronę, bo wiadomo są też dobre bakterie.
A często do niego chodzisz? Pierwszy raz się z tym spotkałaś, że tak powiedział? Może mówi to każdej pacjentce, która łapię infekcję.. jeżeli masz ją też teraz to wiadomo, że dodatkowo uważnie musisz zadbać aby bielizna była czysta, i tam też było czysto, żeby dodatkowo uniemożliwić rozwój bakterii..
Następnym razem po prostu zapytaj co lekarz ma na myśli.. czy zmianę kosmetyków czy częstsze podmywanie się
Jeżeli uznajesz, że dbasz o siebie w odpowiedni sposób.. pamiętaj mycie miejsc intymnych powinno być wykonywane przynajmniej raz dziennie, ale nie można też przesadzać w drugą stronę, bo wiadomo są też dobre bakterie.
A często do niego chodzisz? Pierwszy raz się z tym spotkałaś, że tak powiedział? Może mówi to każdej pacjentce, która łapię infekcję.. jeżeli masz ją też teraz to wiadomo, że dodatkowo uważnie musisz zadbać aby bielizna była czysta, i tam też było czysto, żeby dodatkowo uniemożliwić rozwój bakterii..
Następnym razem po prostu zapytaj co lekarz ma na myśli.. czy zmianę kosmetyków czy częstsze podmywanie się
Następnym razem sie poprostu zapytaj , tak jest najprośćiej 
Moja strona