ciemieniucha na brwiach
ciemieniucha na brwiach
Witam macie jakies sposoby na ciemieniuche na brwiach u niemowlaka?
Re: ciemieniucha na brwiach
smarowanie oliwką i wyczesywanie, lub delikatne!!! zdrapywanie
Tak samo jak na głowie
Możesz też posmarować olejem jadalnym, oliwką lub odrobinką masła. Ja wyczesywałam szczoteczką do zębów 
dokładnie te same rady. Pamiętaj tylko zęby szczoteczka była bardzo miękka 
Bardzo często ciemieniucha pojawia się właśnie na brwiach. Sposobem by sobie z tym poradzić jest na przykład smarowanie olejkiem dla dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci miejsc, w których pojawiła sie ciemieniucha. Odczekaj od trzydziestu minut do godziny, a następnie wykąp dziecko. Olejek i kąpiel zmiękczą ciemieniuchę. Będzie Ci o wiele łatwiej ją usunąć. Następnie podczas kąpieli delikatnie przeczesuj brwi dziecka. Możesz to robić dłonią, szczoteczką z delikatnym włosiem albo ręczniczkiem z miękkiego materiału. Pamiętaj jedynie by robić to bardzo delikatnie.
U mnie na ciemieniuchę bardzo fajnie pomogła olejuszka. Polecam i Tobie spróbować 
olejuszka
zwykła oliwka z rossmana i smarowac a po około 15 min wyczesac 
-
KasiaKatarzyna91
- Jestem tu nowa :)
Najlepiej po kompieli/prysznicu użyć oliwki dla dzieci a po chwili wyczesać
producent szamb betonowych częstochowa
U nas niestety olejki i parafina to było za mało, skończyło się na lekach
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Pierwszy raz słyszę, żeby pojawiała się w takim miejscu u niemowlaka. Czym się udało wyleczyć?
centrumfotelikow.pl - foteliki maxi cosi katowice
Znajoma korzystała z kremu Oillana na ciemieniuchę i bardzo szybko przeszło.Też skorzystała z tego kremu dzięki poleceniu innej znajomej.
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
u mnie smarowanie olejkami nic nie dało ..
-
a_gatka
Emolium ma fajny żel na ciemieniuchę. Można nim spokojnie przesmarować i brwi. O taki:

Agatka szkoda że nie wiedziałam o nim wcześniej jak mieliśmy problemy z ciemieniuchą...
Ostatnio mi też go koleżanka polecała a firmę samą znam i też polecam
Ostatnio mi też go koleżanka polecała a firmę samą znam i też polecam
-
kasiakubel
- Jestem tu nowa :)
To prawda, że na ciemieniuchę najlepszy jest krem Emolium. Mam nadzieję, że Twoje dziecko nie będzie zmagać się z tym problemem
Jednak gdyby inne mamy szukały kremu to polecam zamawiać w SPAM, płaciłam ok 27 zł i to była najniższa cena.
Ostatnio zmieniony pt kwie 21, 2017 11:52 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie spamować forum
Powód: proszę nie spamować forum
-
a_gatka
A ja bym Ci polecała nie spamować tak nachalnie, bo nie dość, że słaby sklep to jeszcze piszesz o produkcie, którego nie znasz. Przecież my nie rozmawiamy o kremie tylko o żelu. 
A wracając do tematu @Hadassa to mają też fajny krem na wiatr i mróz. Bardzo dobrze się sprawdza na spacery z maluchami.
A wracając do tematu @Hadassa to mają też fajny krem na wiatr i mróz. Bardzo dobrze się sprawdza na spacery z maluchami.
W sumie przy ostatnich wiatrach to pewnie i byłby dobry.. Choć teraz i tak już odpuszczę.. Zobaczymy jesienią. Póki co u nas w stałym użyciu do kąpieli i balsam 
- Diabliczka1980
- Miła Kobietka
Fajowe też są kosmetyki Oillan, nawilżaja, natłuszczają sama często stosuje je nie tylko dla dzieciaczków ale i sama
A teraz jeszcze mają fajowy konkursik 
-
88Mariolka
- Fajna Kobietka