Ciąża co i jak :)

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
jagoda

Ciąża co i jak :)

Post autor: jagoda »

Jak rozpoznać pierwsze objawy ciąży? Jak się czułyście jak się dowiedziałyście, ze będziecie mamami? Jak przechodziłyście swoją ciąże ?
Anka24

Re: Ciąża co i jak :)

Post autor: Anka24 »

a Ty już jesteś mamusią? :baby
jagoda

mamusią jeszcze nie ale kto wie ;)
agat

Post autor: agat »

u mnie pierwszym obiawem , który skłonił mnie do zrobienia testu ciążowego , była senność. Najchętniej spałabym 20 godzin na dobę. Raz wróciłam z pracy o 16 i już najchętniej o 17 poszłabym spać. Wytrzymałam do 19 i się położyłam . Wstałam następnego dnia po 13 :lol:
I tak było prawie przez cały pierwszy trymestr :D
jagoda

kiedy zrobić test ?
agat

Post autor: agat »

pierwszy test zrobiłam na 3 dni przed spodziewaną @ i wyszła już blada druga kreska. W dniu @ test powtórzyłam i była o wiele wyraźniejsza.
BabskieSprawy.pl
Administrator

Post autor: BabskieSprawy.pl »

taki malutki serwisik, warto przeczytać - klik :baby
kinius33

Post autor: kinius33 »

Każdy ma inne objawy. Takimi "typowymi" symptomami są nudności i pobolewnie brzucha jak na miesiączkę. Ale to nie znaczy, że każda z nas tak ma ;) Ja akurat miałam obydwie te dolegliwości i byłam tak podekscytowana, że zrobiłam ze 20 testów :D Pierwszy zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki ale podobno można już robić tydzień po spodziewanym zapłodnieniu.
Ja podobno wyglądałam tak, jakbym się codziennie malowała (a się nie maluję w ogóle), a od czasu 2- 3 tygodnia ciąży nagle przestała.
jagoda

właśnie dostałam antybiotyki na moją cerę i jakąś maść ale boję się ich używać istnieje prawdopodobieństwo ciąży... Ale test moge wykonać dopiero za dwa tyg leki musze przez te dwa tyg zażyć nie wiem co robić... a może test już wyjdzie po mniej więcej półtora tyg???
Luśka

Post autor: Luśka »

hmmm....test można już zrobić tydzień po stosunku:) a jeżeli jesteś już w miarę pewna to do dzieła:) :baby
evka

Post autor: evka »

Dobrze zrobilas ze nie biezesz lekow jak nie jestes pewna zrob test juz powinien cos pogazac i dawaj nam tu znac czy sie udalo :baby :happy
jagoda

jedna kreska... no i biore leki :) przynajmniej tyle dobrego że mi się cera poprawi :)
evka

Post autor: evka »

To zycze pieknej cery :kiss2
jagoda

nie dziękuję ;)
ola33

Post autor: ola33 »

Ja na poczatku ciazy wlasnie zaczelam miec straszne problemy z cera. Wiedzialam od razu, ze jestem bo to byla bardzo wyczekiwana ciaza. Tez nie moglam brac zadnych lekow wiadomo ale moj gin powiedzial zebym kupila sobie tran do picia bo zawiera duzo wit. Ai E ktore calkowicie sie wchlaniaja i tran jest wogole wskazany w ciazy. Wiec pilam taki o smaku cytrynowym a potem bralam kapsulki do konca ciazy. Efekt byl naprawde dobry no i po ciazy nie mialam problemu z wypadajacymi wlosami :D
Ekstrawagandzka

Post autor: Ekstrawagandzka »

Ja musze przyznać, że gdybyśmy nie starali się o naszą niunię, to pewnie do 4 miesiąca nie przypuszczałabym, że jestem w ciąży. Ominęły mnie wszelkie dolegliwości, ani mdłości, ani senności - wszystko w granicach normalności- równie dobrze jakieś zmęczenie mogłabym tłumaczyć złą pogodą. Teścik zrobiłam szybciutko więc już w 5 tygodniu wiedziałam że dogoniło nas to szczęście. A teraz czekamy na naszą córeczkę. :baby
jagoda

a mi sie wydaje że jakoś mi sie nie udaje.... tyle możliwości i nic...
jagoda

dziouchy... od kilku dni mam mdłości od rana do nocy i odruchy wymiotne, coraz więcej mi się śpi i jestem przemęczona... dziś doszła temperaturka koło 37 i lekkie pobolewanie lewego jajnika... ostatnio sporo pracowałam i gdyby nie te dziwne mdłości wszystko byłoby ok, jak widze jedzonko to sie na nie rzucam ale wystarczy troszke i już jest ok a potem znów mdłości... nie wiem co sie dzieje pisze tutaj bo może któraś na poczatku miała podobne objawy... miesiaczka w tym miesiącu spóźniła mi sie kilka dni a teraz mam planowana za jakiś czas ... póki co denerwuje mnie to że nieustannie jest mi niedobrze...co o tym myślicie moze ja sie niepotrzebnie nakręcam??? ale wiem ze jeszcze za wcześnie na test...
Luśka

Post autor: Luśka »

i jak tam Jagoda?pozytywnie?:)
jagoda

no niestety nie chyba za bardzo chcemy stwierdziłam że muszę przestać o tym myśleć a z czasem samo przyjdzie ;)
CzarnoBiala

Post autor: CzarnoBiala »

U mnie jako pierwsza pojawiła się senność. Mogłam spać cały czas i w każdych warunkach, potem pojawiły się mdłości. Kilka dni przed okresem zaczął bolećmnie brzuch,tak jak na mieisączkę, gdy miesiączka spóźniała się tydzień zrobiłam test. Pojawiły się 2 grube kreski.
smallangell

Post autor: smallangell »

Witam,

jestem nowa na tym forum :) w lipcu odstawiłam tabletki anty, bo stwierdziliśmy z mężem że nadszedł czas, aby zacząć myśleć o potomku :) od tamtej pory działamy ile się da, ale nadal nic. Ostatni okres miałam koło 4 grudnia (tyle że moje cykle są nieprzewidywalne), ale coś ostatnio się inaczej czuje, nie chce robić sobie złudnej nadzieji że może nareszcie się udało, może wy mi powiecie co myśleć. Moje samopoczucie wygląda mniej więcej tak, że non stop mogłabym spać (mimo, że śpie normalnie, chyba że to wpływ tej pogody), często w ciągu dnia robi mi niedobrze, są takie dni, że mogłabym przez cały dzień zjeść 1 bułkę, a czasami non stop chce mi się jeść, no i jedno co mnie denerwuje, brzuszek mi wydęło jakby przed okresem (jakbym balon miała w środku). Bardzo bym chciała, żeby to się okazały objawy ciąży ale nie chce się za wcześnie cieszyć :P napiszcie co wy na ten temat myślicie :)
jagoda

ja mam tak samo i też się dziwnie czuło tyle że moze to być na tle psychicznym i jednym słowem nie wiadomo.... ale miejmy nadzieję że się uda i powodzenia ;)
Fermia

Post autor: Fermia »

Smallangel = objawy ciąży są najrozniejsze i wedlug mnie nie można tego stwierdzić po Twoim opisie. 6 miesiecy sie staracie o potomka i powiedz czy byliscie u ginekologa, co Wam polecił?
doris2

Post autor: doris2 »

Witam. Jestem tutaj nowa. Staram się z mężem od pół roku o dziecko i nic z tego nie wychodzi. Nie wiem dlaczego tak jest ale jak ktoś bardzo chce dzidziusia nie może zajść. Nie ma dnia żebym nie myślała rano,wieczorem, a łzy same płyną z oczu. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumie. Zalogowałam się,bo nie mam z kim pogadać na ten temat.Mąż zachowuje zimną krew,ale widzę,że nie jest obojętny na tą sprawę.Pragnie dziecka tak samo jak ja. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ