Ciągłe zmęczenie, senność, kło
Re: Ciągłe zmęczenie, senność, kło
Ja próbowałam brać chrom, żeby ograniczyć słodycze, ale źle się czułam. Ogólnie zmęczenie i senność, to może być niedobór magnezu. A co robimy jak jesteśmy senne, pijemy kawę, a kawa wypłukuje magnez i tak z kółko. Ja uwielbiałam kawę, piłam kilka dziennie, ale ostatnio się ograniczać. Nie chcę pić napojów energetycznych, bo zawierają masę cukru, ale odkryłam wodę z kofeiną, bez cukru i bez kalorii, veroni energy, nie odwadnia, jak kawa, ani nie wypłukuje magnezu. Piję dopiero od kilku dni zamiast kawy w ciągu dnia, zobaczę jakie będą efekty 
- Tonaxinum Melatonina
- Jestem tu nowa :)
Polecam wykonanie badań takich jak morfologia czy oznaczenie poziomu cukru we krwi i hormonów tarczycy. W przypadku infekcji, pojawia się duża liczba białych krwinek i wysoki opad. Jeśli OB jest prawidłowe, ale masz mało czerwonych krwinek i niski poziom hemoglobiny, może to świadczyć o anemii.
- martynaaa89
Mam podobnie i też nie wiem do końca co mi jest... W niektóre dni mam dużo energii, a czasami nic mi się nie chce, jestem ospała i zmęczona od samego rana. A noce też przesypiam, w ogóle się nie budzę, śpię około 7h czasami nawet więcej, a rano ledwo wstaję z łóżka. Dietę raczej mam dobrą, odżywiam się zdrowo - dużo owoców i warzyw, chude mięso i ryby, zdrowe tłuszcze, unikam też słodyczy i fasfoodów. Ale energii dalej brak, czasami nawet kawa nie pomaga 
"Także wśród ludzi jest więcej kopii niż oryginałów." – Pablo Picasso
Może to poprostu przez tą dziwną pogodę sie tak czujemy?
Mam tak samo, spać mi się chce i ciągle jestem zmęczona.
Ale nie ma co się dziwić jak taa dobijająca pogoda za oknem.
Mam tak samo, spać mi się chce i ciągle jestem zmęczona.
Ale nie ma co się dziwić jak taa dobijająca pogoda za oknem.
Mi pomógł kompleks magnezu i witamin. Polecam zwłaszcza teraz - na szarówkę za oknem.
- Sieć Diagnostyka
Polecam wykonanie badań takich jak morfologia czy oznaczenie poziomu cukru we krwi i hormonów tarczycy. W przypadku infekcji, pojawia się duża liczba białych krwinek i wysoki opad. Jeśli OB jest prawidłowe, ale masz mało czerwonych krwinek i niski poziom hemoglobiny, może to świadczyć o anemii.
No raczej lekarz szybciej i skutecznie pomoże w takich sytuacjach. Lepiej nie kombinować na własną rękę.
Polecam butelkowane na hawajskich plantacjach soki z noni, które poprawiają wydolność fizyczną i psychiczną naszego organizmu, dzięki czemu zmniejszają uczucie zmęczenia. Wspomagają lepsze dotlenienie komórek mózgowych, a tym samym lepszą koncentrację.
-
celineczkaaa
- Miła Kobietka
To może być nerwica i przychodząca po niej depresja.. Albo po prostu jesteś przemęczona ogólnie i dużo się denerwujesz.
Butik SELFIEROOM
Zdrowy tryb życia oraz aktywność fizyczna są najważniejszymi kwestiami. Często powodem zmęczenia mogą być nawet zalegające w organizmie toksyny lub niedobór magnezu.
- Szpital Pulsmed
Polecam terapię komórkami macierzystymi, z własnej tkanki tłuszczowej, które podawane dożylnie docierają do wszystkich tkanek i narządów, dzięki czemu polepszają ich funkcje. Po takiej terapii obserwowana jest poprawa funkcji immunologicznych, nastroju, jak i wzrost energii życiowej.
Mogą to być początki alzheimera, lepiej idź się zbadać do jakiejś kliniki.
A może masz niedoczynność tarczycy? Objawy pasują, spowolnienie metabolizm, brak energii, ciągle zmęczenie. Ja bym zbadał gruczoł tarczowy....
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Piękno kobiety tkwi w szczegółach. Mój blog:
http://www.healthybeauty.pl/blog
http://www.healthybeauty.pl/blog
Może to depresja? Może udaj się do psychologa?
http://www.gabinetyrozwoju.pl/artykuly/ ... ji-krakow/
Też tak miałam, właśnie w takie szare dni było najgorzej, badania wszystkie ok, zaczęłam pić multiwitaminę i zażywać magnez, pomogło 
Do wszystkich, którzy piszą o zmęczeniu, problemach z koncentracją itp.: zamiast kupować suplementy na potęgę albo czekać, aż pogoda się poprawi, wykonajcie morfologię i badanie na hormony tarczycy (a ZWŁASZCZA kobiety). To są podstawowe badania, nie rozumiem, czemu dla wielu osób bardziej oczywistym jest pójście do apteki niż lekarza/pielęgniarki.
- redorange666
- Samiec
Ja jeszcze dodam że ciągłe zmęczenie, senność, zwiększone łaknienie...sugeruje cukrzycę. Warto zrobić pomiar cukru we krwi.
Też tak miałam. Poszłam do lekarza, zrobiłam badania, wszystkie w porządku. Po zażyciu dawki witamin i zmianie stylu życia (ruch na świeżym powietrzu), wszystko wróciło do normy 
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
badałas poziom cukru we krwi, może to być początek problemow z cukrzycą.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
zgadzam się. Badania krwi i moczu to podstawa. Trzeba wykluczyć cukrzycę i choroby tarczycy. Może to być zwykłe wiosenne przesilenie ale lepiej wykluczyć najgorsze...
http://klinikazdrowia.blogujaca.pl/
Ja robiłam badania na cukrzyce, ale i dodatkowo hormonalne. Niestety okazało się, że jednak problem jest głębszy i musze zrezygnować z tabletek antykoncepcyjnych. Ginekolog poleciła w zamian wkładkę hormonalną levosert która uwalnia tylko jeden hormon i działa domacicznie. Może u Ciebie problem jest podobny...?
Może to nie jest zwykła senność, tylko takie wycofanie? To może być objaw depresji moim zdaniem.
rtgzebow.pl - rtg zębów
Niekoniecznie to musi być związane z niedostatkiem czegoś, a raczej niedostatek może wynikać z jakiś psychicznych problemów. To niestety coraz bardziej powszechne zjawisko.
Fedmed.com.pl - rehabilitacja kręgosłupa