ciągle czuję strach

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
dancingshoes
Jestem tu nowa :)

ciągle czuję strach

Post autor: dancingshoes »

hej.
Chciałabym się tutaj wyżalić, bo naprawdę w realu nie mam komu :(
Chodzi o to, że za kilka dni minie pół roku odkąd nie widziałam się z moim ukochanym(tylko internet i telefon)jest w pracy za granicą...miała ta rozłąka trwać dużo krócej,a tak się przedłużyło.Jestem już na skraju wytrzymałości, tak bardzo tęsknię :cry:
A mój problem polega na tym, że z każdym dniem mam coraz gorsze myśli i samopoczucie,ciągle się boję tego, że on nie tęskni za mną, że lepiej mu beze mnie, że jak wróci to będzie się inaczej zachowywał...
niedługo ma przyjechać,ale tylko na tydzień :| i boję się, że po takiej rozłące nawet nie będzie miał za dużo czasu dla mnie. smutno mi z tym wszystkim
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: ciągle czuję strach

Post autor: Jamelia »

Witaj :) Rozumiem Cię, mysli same nawiedzają głowę,podsuwaja różne scenariusze :( A może jest możliwość byś wyjechała tam do niego i pracowała?
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
dancingshoes

on mówi,że jak tylko będzie taka możliwość to będę mogła tam pojechać, ale nie wiem kiedy i czy w ogóle
:?
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Pół roku to długo.
A on ma zamiar w ogóle wrócić do kraju czy wiąże plany aby Cię ściągnąć i żyć zagranicą?
Nie chcę Ci napędzać kolejnego strachu jednak nie żyjemy w bajkach, więc trzeba poważnie się zastanowić nad tym co dalej. Jeżeli wasz związek ma opierać się na jakiś tygodniowych zjazdach po tak długim czasie to krucho to widzę. To jest facet. Nie każdy jest w stanie poświęcić się dla kobiety (on tam, Ty tutaj), bo prędzej czy później zachce mu się mieć kobietę pod ręką a takie życie na odległość nie jest życiem we dwoje.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Susz mu głowę, nich Ci tam pracy szuka i to jak najszybciej, jak będziesz gderać i gderać to dla świętego spokoju coś znajdzie :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
dancingshoes

on chce tam zostać, bo ma kontrakt...wiele razy powtarzał, że jak będzie możliwość to chce mnie ściągnąć do siebie, ale tak samo mi mówił, że przyjedzie po 2 miesiącach, a już pół roku to trwa, dla mnie to jest ciężki okres. Mówiłam mu wiele razy, że chciałabym i wolałabym tam być z nim niż tutaj,pytałam się o pracę.Ale jak na razie to jestem w kropce.Boję się strasznie, ta sytuacja mnie wykańcza
ewelina890
Miła Kobietka

Post autor: ewelina890 »

a spróbuj zrobić mu niespodziankę i pojechać tam do niego chociaż na tydz czy na 2 tyg, zobaczysz jego reakcję, jak będzie się zachowywał
ramoneska

Post autor: ramoneska »

Rozumiem cię doskonale - mój chłopak też jest daleko, a do tego ma trochę niebezpieczną pracę i każdego dnia zastanawiam się, czy wszystko będzie w porządku...
Awatar użytkownika
nati18
Fajna Kobietka

Post autor: nati18 »

pół roku to bardzo długo. Nie dziwię ci sie wg . A nie możesz jakoś wyczuć czy on dzwoniąc do ciebie nie robi to z musu czy wg coś robi dla ciebie ? Nie chce cię straszyc nie mowie ci tego w złośliwosci tylko coś mi sie wydaje ze on powoli już od ciebie odchodzi bo przecież sporo to km jest ale gdyby tak naprawde bardzo tęsknił to przyjechał by chociaż na kilka dni czy ciebie by zabrał napewno byś mogła za nocowac te dwa trzy dni a on napewno by dostał chociaż z tydzień urlopu . Zależy też ile czasu jestescie ze sobą i jaki był wasz związek przed jego wyjazdem.
Kochać to nie trzymać za rękę, lecz puścić ją by druga osoba nauczyła się chodzić w miłości.
dancingshoes

HEJ>
za kilka dni on wraca, ale niestety mój strach nie mija,oczywiście cieszę się, że w końcu będzie, ale nadal się boję tego jak to będzie po jego przyjeździe...czy nadal mnie kocha...czy pokaże mi jak bardzo tęsknił itp
Myślicie, że powinnam mu powiedzieć o tych obawach?o tym, że się boję, że za bardzo się ode mnie odzwyczaił przez ten czas?
bo naprawdę tak bardzo to w sobie duszę, cały czas jestem spięta,nie mogę spać po nocach, łzy mi same lecą często...sama nie wiem co się ze mną stało :(
ciągle mi się wydaje, że on już za mną nie tęskni i chyba nie cieszy się tak bardzo,że się w końcu spotkamy...
Awatar użytkownika
nati18
Fajna Kobietka

powiedz mu co ci szkodzi tylko przy nim nie placz zobaczysz czy jak przyjedzie to czy nawet kwiatka ci da czy czekoladki bo moim zdaniem powinien, porozmawiaj nim czy jeszcze jedzie i cz y to ma sens bo cie rani tesknota... powodzenia
ps mi sie cos zdaje ze sie rozstaniecie, pamietaj nie pros sie tylko... obym sie mylila....
Kochać to nie trzymać za rękę, lecz puścić ją by druga osoba nauczyła się chodzić w miłości.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Oj tam gadanie. Faceci sie nie rajcują tak jak my, wiadomo cieszy się na pewno ale raczej piszczeć z radości do słuchawki z tego powodu nie będzie, to nasza (dziewczyn) specjalność :)
To po pierwsze a po drugie, może już mu wystarczająco głowę suszyłaś że pewnie cie już nie kocha, że nie tęskni itp itd i chłopak się trochę stresuje jak Ty go powitasz. Jeśli traciliście czas na płacz i narzekanie to może się obawiać że tak samo go przywitasz, 100 pytań do, mówienie o swoich uczuciach na dzień dobry.A on na pewno inaczej by chiał się przywitać( wiadomo jak to facet) .Niech Cię widzi uśmiechniętą i radosną! To i jemu się udzieli bo nie będzie sie bał "powitania" :kiss2
dancingshoes

hej niedawno on wrócił, ale za kilka dni już jedzie...i wiecie co, spędzilismy ze sobą tylko kilka godzin jak narazie, bo on nie ma dla mnie czasu :(
jak jest ze mną to się normalnie zachowuje, więc nie rozumiem tego,
kilka razy obiecywał i umawiał się ze mną,a na drugi dzień wiadomość, że źle się czuje i nie da rady...smutno mi. może on po prostu nie mówi mi, że się spotka ze znajomymi tylko w tym czasie udaje chorego, albo jego matka ma mu za złe, że do mnie chce przyjść. nie wiem o co chodzi ;(
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Myślałam że na stałe wrócił :( Dziwnie się zachowuje, normalnie powinien chciec z Toba spędzić jak najwięcej czasu. Może on tam kogoś jednak ma? Skorzystaj z tego że jest w Polsce, jedz do niego i przyciśnij go do ściany. Powiedz że Ty chcesz wiedziec na czym stoisz, nie będziesz tu na niego czekała jak on tam może już sobie nowe życie układa :(
Awatar użytkownika
nati18
Fajna Kobietka

nie chce być złośliwa bo sama mam chłopaka też miałam problemy ale tak szczerze moim zdaniem to ON ma kogoś No bo kurcze gdyby cię tak kochał chciał by z tobą sobie życie ułożyc do przecież starał by sie jak najprędzej z tobą widzieć nawet to dużym kosztem . Smutne to jest bo wiele dziewczyn kocha swojego partnera nad życie robi dla niego wszystko a on ma po prostu wyje*ane :(
ODPOWIEDZ