Chwasty w ogrodzie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
Ona1988
Miła Kobietka

Chwasty w ogrodzie

Post autor: Ona1988 »

Czym walczycie z chwastami?? Macie jakieś środki z naturalnym składem?? Albo mechanicznie sobie z tym radzicie?
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
donatka
Fajna Kobietka

Re: Chwasty w ogrodzie

Post autor: donatka »

Zależy o jakie chwasty Ci chodzi, jak między kwiatami to usuwam ręcznie, największy dla mnie problem to takie na kostce, jak sie ukorzeni to ani to wyrwać, dlatego sobie teraz kupiłam środek target 24, on jest bez glifosatu
Ona1988
Miła Kobietka

donatka pisze:Zależy o jakie chwasty Ci chodzi, jak między kwiatami to usuwam ręcznie, największy dla mnie problem to takie na kostce, jak sie ukorzeni to ani to wyrwać, dlatego sobie teraz kupiłam środek target 24, on jest bez glifosatu
wśród kwiatów to mi łatwo usunąć bo mam tego mało (geowłóknina robi swoje) ale właśnie jakieś ścieżki mam problem. Dzięki za ten target spróbuję. A co to ten glifosat??
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
Awatar użytkownika
espanka
Fajna Kobietka

Post autor: espanka »

jak do podjazdów to też fajnym rozwiązaniem jest szczotka czyszcząca, kupiłam sobie coś takiego od ryobi. Działa na akumulator, jest bardzo wygodna w stosowaniu a chwasty i mech usuwa z kostki błyskawicznie.
ps1
Jestem tu nowa :)

Post autor: ps1 »

Polecam przed sezonem zrobić wertykulacje trawy, wpływa to na nią bardzo dobrze.
donatka
Fajna Kobietka

Post autor: donatka »

Ona1988 pisze:
donatka pisze:Zależy o jakie chwasty Ci chodzi, jak między kwiatami to usuwam ręcznie, największy dla mnie problem to takie na kostce, jak sie ukorzeni to ani to wyrwać, dlatego sobie teraz kupiłam środek target 24, on jest bez glifosatu
wśród kwiatów to mi łatwo usunąć bo mam tego mało (geowłóknina robi swoje) ale właśnie jakieś ścieżki mam problem. Dzięki za ten target spróbuję. A co to ten glifosat??
to środek, który jest w herbicydach, najczęściej bardzo mocnych, nie ma za dobrej sławy, mówi się nawet o możliwym rakotwórczym działaniu, dlatego ja produktów z tym składnikiem unikam
Ona1988
Miła Kobietka

donatka pisze:
Ona1988 pisze:
to środek, który jest w herbicydach, najczęściej bardzo mocnych, nie ma za dobrej sławy, mówi się nawet o możliwym rakotwórczym działaniu, dlatego ja produktów z tym składnikiem unikam
o to jest bezpieczny w użytkowaniu. Dobrze wiedzieć. Pewnie skorzystam z target 24 i na chwasty i na mlecze bo troszkę się ich pojawiło.
zygi10
Jestem tu nowa :)

Post autor: zygi10 »

Jak już uporasz się z chwastami warto pomyśleć o kupnie grilla do ogrodu. U nas taki stoi i zdobi ogród. Spotykamy się z przyjaciółmi na wspólnym grillowaniu. W ten sposób spędzamy miło czas.
ODPOWIEDZ