Chwasty w ogrodzie
Chwasty w ogrodzie
Czym walczycie z chwastami?? Macie jakieś środki z naturalnym składem?? Albo mechanicznie sobie z tym radzicie?
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
Re: Chwasty w ogrodzie
Zależy o jakie chwasty Ci chodzi, jak między kwiatami to usuwam ręcznie, największy dla mnie problem to takie na kostce, jak sie ukorzeni to ani to wyrwać, dlatego sobie teraz kupiłam środek target 24, on jest bez glifosatu
wśród kwiatów to mi łatwo usunąć bo mam tego mało (geowłóknina robi swoje) ale właśnie jakieś ścieżki mam problem. Dzięki za ten target spróbuję. A co to ten glifosat??donatka pisze:Zależy o jakie chwasty Ci chodzi, jak między kwiatami to usuwam ręcznie, największy dla mnie problem to takie na kostce, jak sie ukorzeni to ani to wyrwać, dlatego sobie teraz kupiłam środek target 24, on jest bez glifosatu
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
jak do podjazdów to też fajnym rozwiązaniem jest szczotka czyszcząca, kupiłam sobie coś takiego od ryobi. Działa na akumulator, jest bardzo wygodna w stosowaniu a chwasty i mech usuwa z kostki błyskawicznie.
Polecam przed sezonem zrobić wertykulacje trawy, wpływa to na nią bardzo dobrze.
to środek, który jest w herbicydach, najczęściej bardzo mocnych, nie ma za dobrej sławy, mówi się nawet o możliwym rakotwórczym działaniu, dlatego ja produktów z tym składnikiem unikamOna1988 pisze:wśród kwiatów to mi łatwo usunąć bo mam tego mało (geowłóknina robi swoje) ale właśnie jakieś ścieżki mam problem. Dzięki za ten target spróbuję. A co to ten glifosat??donatka pisze:Zależy o jakie chwasty Ci chodzi, jak między kwiatami to usuwam ręcznie, największy dla mnie problem to takie na kostce, jak sie ukorzeni to ani to wyrwać, dlatego sobie teraz kupiłam środek target 24, on jest bez glifosatu
o to jest bezpieczny w użytkowaniu. Dobrze wiedzieć. Pewnie skorzystam z target 24 i na chwasty i na mlecze bo troszkę się ich pojawiło.donatka pisze:to środek, który jest w herbicydach, najczęściej bardzo mocnych, nie ma za dobrej sławy, mówi się nawet o możliwym rakotwórczym działaniu, dlatego ja produktów z tym składnikiem unikamOna1988 pisze:wśród kwiatów to mi łatwo usunąć bo mam tego mało (geowłóknina robi swoje) ale właśnie jakieś ścieżki mam problem. Dzięki za ten target spróbuję. A co to ten glifosat??donatka pisze:Zależy o jakie chwasty Ci chodzi, jak między kwiatami to usuwam ręcznie, największy dla mnie problem to takie na kostce, jak sie ukorzeni to ani to wyrwać, dlatego sobie teraz kupiłam środek target 24, on jest bez glifosatu
Jak już uporasz się z chwastami warto pomyśleć o kupnie grilla do ogrodu. U nas taki stoi i zdobi ogród. Spotykamy się z przyjaciółmi na wspólnym grillowaniu. W ten sposób spędzamy miło czas.