Chrześcijaństwo - Dlaczego kościół zataja prawdę?

Wydarzenia z Polski i ze świata. Kontrowersje wokół nas. Ciekawe artykuły. Polityka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Joline
Miła Kobietka

Chrześcijaństwo - Dlaczego kościół zataja prawdę?

Post autor: Joline »

Wiem, że dla niektórych osób ten temat może być nieco bulwersujący, bądź nawet niedorzeczny.
Dziwi mnie jednak to, że my zwykli ludzie nie potrafimy dociec prawdy.
Dlaczego tak wielu ludzi interesujących się prawdą o naszej religii zginęło przypadkowo, lub wstrzymali swoje badania na temat życia Jezusa?
Czy naprawdę Kościół ( w szczególności Watykan ) ukrywa przed nami mroczne tajemnice, które mogły by nas odsunąć od wspólnoty? Dlaczego tak naprawdę boimy się prawdy?

Ludzie od zawsze pragnęli poznać tajemnice przeszłości, a także odpowiedzi na wszystkie pytania. W naszym zgromadzeniu ( zgromadzeniu chrześcijańskim ) są osoby, które świadomie tłumią prawdę i informują nas o fałszywych zdarzeniach, które czasami nie miały w ogóle miejsca.
dzo

Re: Chrześcijaństwo - Dlaczego kościół zataja prawdę?

Post autor: dzo »

Joline pisze: Dlaczego tak wielu ludzi interesujących się prawdą o naszej religii zginęło przypadkowo, lub wstrzymali swoje badania na temat życia Jezusa?
wymień przynajmniej 5 osób w takim razie
pstro

Post autor: pstro »

Też chętnie bym te nazwiska poznała...
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Amyslicie ze mowi prawde , Moje zdanie tez jest takie ze zataja prawde i nie mowi o tym bo tak jest wygodnie aby zwykli ludzie sie nie dowiedzieli . Chociazby pedofilstwo jest skretnie ukrywane aby nie ujzało swiatla dziennego czy tez niemoralnos wsród ksiezy to tez jest powszechne
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

Religia tak jak polityka to bardzo śliskie tematy więc wolałbym się nie wypowiadać, bo może tu być niezła jadka
I zaraz mi sie przypomniały filmiki z sieci

Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 4:43 pm przez Adix257, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrian
:P