chrzciny
-
Fabrik_com_pl
- Miła Kobietka
Re: chrzciny
A dlaczego nie? Moim zdaniem jak najbardziej wypada założyć białą koszulę plus spodnie rurki i szpilki. Rurki najlepiej wtedy w czarnym kolorze,wtedy całość będzie ładnie pasować.
Biała koszula zawsze wygląda elegancko. Ecri też
ale najlepiej do tego czarne spodnie i buty na wysokim obcasie 
Jak najbardziej czarne rurki będą pasować do jasnej koszuli
A co polecacie kupić na chrzciny? Czy uważacie, że np. jakieś takie łóżeczko byłoby dobrym rozwiązaniem LINK? Z góry wielkie dzięki za porady i sugestie 
Ciebie będę kochać zawsze, a ty będziesz zawsze kochał miłość.
Ja na chrzciny kupiłabym jakiś złoty łańcuszek czy coś takiego. Ja taki dostałam na swoje chrzciny i działa do dzisiaj
Ja osobiście polecam sklep LINK bardzo bardzo fajne rzeczy można tam kupić
-
sareneczka
- Jestem tu nowa :)
Organizacja chrzcin to dopiero jest wydarzenie. Trzeba wszystkich ogarnąć, pilnować żeby jedzenie smakowało, żeby się wszyscy pomieścili itp. Przy naszym pierwszym dziecku to na takie małe przyjęcie zaprosiliśmy gości do domu. Wszystko się udało, ale ile ja się namęczyłam, to masakra. Jak już Maciuś - nasz drugi syn się urodził to postanowiliśmy z mężem że znajdziemy jakąś salę niedaleko z obsługą żebym mogła sobie swobodnie siedzieć i cieszyć się tym szczególnym dniem. I się udało, wynajęliśmy Salę SPAM i muszę powiedzieć że to był strzał w dziesiątkę. Impreza udana, a maluszek cały czas był spokojny
OD REKLAMY JEST ODPOWIEDNI DZIAL!
OD REKLAMY JEST ODPOWIEDNI DZIAL!
Ostatnio zmieniony ndz lip 08, 2018 9:33 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
No nie wiem, ale na chrzest własnego dziecka należałoby się ubrać na jasno. Na pogrzeby ubieramy się na ciemno. Niestety.
ja jestem innego zdania... rurki bym sobie odpuściła, nie wyglądają za elegancko (jedynie z tuniką). Może czarne, ale materiałowe, luźniejsze spodnie i do tego koszula. A najlepiej jasna sukienka, spódnica, bo tak jak poprzedniczki pisały na ciemno to ubieramy się na inną okazję 
Jakaś prosta sukienka. Może być mała czarna.
Moim zdaniem wystarczy być schludną, ksiądz nie ma prawa wyrzucić wiernego z kościoła.
Myślę, że taka stylizacja jest ok, grunt, żeby nie bylo wiekiego dekoltu czy za krótkiej kiecki. A jak jesy schludnie i elegancko, to wcale nie trzeba sukienek czy garniturów 
Jak najbardziej tak będzie pasować idealnie
- skowroneczek
fajnie by było założyć też buty coś stonowane :d może też ecre? albo beżowe?
Ja na chrzciny z racji mojego rozmiaru muszę trochę się naszukać ... ostatnio kupiłam SPAM mają spory wybór pięknych sukienek na chrzciny wesela i inne okazje
Ostatnio zmieniony ndz kwie 07, 2019 10:41 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Jasne, że wypada. Masz się czuć swobodnie i komfortowo, nie ważne czy będziesz mieć na sobie rurki czy sukienkę.
Zależy jeszcze jaki fason, na pewno wypada by było elegancko, skromnie i stosownie.
My chrzciny organizowaliśmy w Magnacie w okolicach Gdańska. Bardzo dobrze wszystko wyszło, przyjęcie było bardzo udane, także zdecydowanie polecam ten lokal na przyjęcia weselne, komunijne czy właśnie chrzest.
- Eliwrkaa90
To już indywidualna decyzja, dużo zależy kiedy te chrzciny wypadają. My postanowiliśmy zrobić chrzciny latem jak się może już wszystko uspokoi. Na tą okazję postanowiłam kupić sobie taką sukienkę:
. Zwykle w tym sklepie kupuje buty, ale właśnie pojawiły się koncówki kolekcji innych marek, projektujących głównie ubrania. W sumie miałam farta bo teraz mają jakoś mega dużą promocję na te produkty outletowe.
. Zwykle w tym sklepie kupuje buty, ale właśnie pojawiły się koncówki kolekcji innych marek, projektujących głównie ubrania. W sumie miałam farta bo teraz mają jakoś mega dużą promocję na te produkty outletowe.Re: chrzciny
Dzisiaj już księża nie wyrzucają z kościoła za nieodpowiedni strój
To nie te czasy. My przed chacinami ostatnio w naszej parafii wymienialiśmy obrusy, świetne znalazłam tutaj: https://liturgiczny.pl/liturgiczne-obrusy-oltarzowe
Może też kogoś zainteresują, bo było mi trudno znaleźć odpowiednią jakość!