Chlopak przyjaciolki

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

Chlopak przyjaciolki

Post autor: MlecznaCzekolada »

Bardzo irytuje mnie chlopak mojej przyjaciolki. Wszyscy znamy sie jeszcze z liceum. Obie wtedy za nim nie przepadalysmy, bo wiecznie sie puszyl, kazdego obrazal i od wszystkiego umywal rece, chociaz to on najczesciej robil problemy, za ktore potem odpowiadali inni. Nie mowiac juz o tym, ze kobieta dla niego powinna stac przy garach, bo on jest tak swiatowym i madrym czlowiekiem, ze pisane mu sa wazniejsze rzeczy w zyciu. Niestety, tak sie stalo, ze kilka miesiecy przed zakonczeniem roku moja przyjaciolka i ten wlasnie chlopak upili sie na jakiejs imprezie i przespali ze soba. Kretyn zaczal do niej wydzwaniac, ze ma wziac tabletki, bo on nie chce byc ojcem kiedy dziewczyna i tak byla juz zestresowana. Sama zaciagnelam ja na wszelki wypadek do lekarza, ale wszystko bylo ok. Potem obiecal, ze nikomu nie powie, ona rowniez...ale znow sie upil i na jakiejs domowce naopowiadal o tym ludziom. Chyba nie musze mowic, jak patrzono sie na moja przyjaciolke.

Minelo kilka lat i juz o tym zapomnielismy, kiedy nagle zadzwonila do mnie i powiedziala, ze spotkala kogos, jest zauroczona itd. Nie chciala na poczatku powiedziec mi, kim jest owy chlopak, ale potem wieksza paczka spotkalismy sie w pubie i...delikatnie mowiac, nie wiedzialam co zrobic. Ani tu cos milego powiedziec, no zezloscic sie tez niby nie mialam po co, tylko chlopak narobil jej niezlego bigosu swojego czasu...stwierdzilam, ze minelo kilka lat a ludzie sie zmieniaja, wiec nic nie mowilam. Nie musialo jednak minac duzo czasu, zeby pokazal na co go stac. Kiedy jedna z naszych kolezanek powiedziala, ze na codzien zajmuje sie malym dzieckiem i domem a jej maz pracuje, to chlopak stwierdzil, iz prawidlowo, bo facet nie powinien siedziec w kuchni a kobiety sa zaprogramowane na takie rzeczy. Innym razem moja przyjaciolk zrobila domowke i popisal sie po calosci. Obrazil chyba kazdego, kto byl komentujac nieprzyjemnie - a to prace kumpla, a to wage jednej dziewczyny, gdzie sam jest brzydki jak noc i po czesci nadal utrzymuja go rodzice.
Mi powiedzial, ze powinnam uspic polowe swoich zwierzat, bo to juz choroba psychiczna miec wiecej niz dwa koty. W tamtym momencie strzelilam mu w twarz i po prostu wyszlam. Przyjaciolka poprosila mnie, zebym sie z nia spotkala, bo chce mnie przeprosic, powiedzialam jej, ze nie ma za co bo to on rozwalil impreze. Mimo to poszlysmy do kawiarni, nie pogadalysmy za dlugo, bo zaraz chlopak pojawil sie znikad i rzucil cos w stylu, ze chce spedzic czas ze swoja dziewczyna i w sumie troche im przeszkadzam. Myslalam, ze krew mnie zaleje. Poklocilam sie z nim i w efekcie moja przyjaciolka po prostu wyszla. Ja pobieglam za nia a on tam zostal, rzucil tylko cos o kobiecych fochach...probowalam z nia pogadac, ale nic po prostu do dziewczyny nie dociera! Jak tak dalej pojdzie, to i ona sie zameczy i ludzie wokol zaczna sie od niej oddalac...
Czarny chleb i czarna kawa, opętani samotnością,
Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością.
AnaStazJa

Re: Chlopak przyjaciolki

Post autor: AnaStazJa »

Niestety, ale czasami miłość jest ślepa. Może i Ty dostrzegasz to jaki on jest, ale ona teraz postrzega go na pewno kompletnie inaczej. Dopóki sama sobie tego nie uświadomi to raczej Ty nic na to nie poradzisz.
Naciskając na nią za bardzo i podpadając temu chłopakowi nic dobrego nie osiągniesz. W najgorszym wypadku ona sama Ciebie odtrąci, bo ten typ może ją spokojnie nastawić przeciwko Tobie. W miłości niestety nie raz jest tak, że to połówka jest ważniejsza od nawet najlepszych przyjaciół.
Poczekaj jeszcze trochę, aż sytuacja się rozwinie. Owszem nie zostawiaj sprawy całkiem w spokoju. Poruszaj od czasu do czasu ten temat, ale bardzo delikatnie. Dziewczyna sama prędzej czy później zacznie Ci się zwierzać jeśli tylko zacznie dostrzegać, że coś jest nie tak w tym chłopaku. A prędzej czy później na pewno tak się stanie...
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

wiesz milosc jest slepa i niewidzi tego co inni . a z tego co czytałam to nie wrozy jej dobrej przyszłosci ,a i znajomi sie odwroca i nie beda chcieli przebywac w jego towarzystwie . ty z tym nic nie zrobisz bo znienawidzi ciebie . zapewne stracisz przyjazn a ona zostanie kura domowa uzalezniona od niego
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

Post autor: MlecznaCzekolada »

Wiem, ze macie racje, ale tez nie jest mi latwo tak troche stac obok, bo wiem ze on moze ja skrzywdzic. Emocjonalnie, oczywiscie.

Slepa milosc, niby tak, ale jak mozna nie zauwazac, ze chlopak zabiera jej cale zycie, ktore tak kochala? Wszyscy komentuja fakt, ze nie chca sie z nia spotykac, bo on zaraz sie pojawi i zapada cisza, gdyz z jednej strony nie chcemy wprost jej wyznac, ze nam przeszkadza no a tez ciezko swobodnie przy nim rozmawiac, kiedy kazdego musi z gory uznac za gorszego i obrazic na wszystkie mozliwe sposoby. I ja widze, ze ona jest przy nim mniej zywotna, ze jest jej glupio bo cala atmosfere szlag trafia, ale pomimo to trzyma jego strone...
Czarny chleb i czarna kawa, opętani samotnością,
Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością.
AnaStazJa

Post autor: AnaStazJa »

Wierz mi, że można nie zauważyć. Czasem zanim pewne rzeczy się dostrzeże musi minąć na prawdę sporo czasu. Dziewczyna ma szczęście, że ma w Tobie taką przyjaciółkę. Prędzej czy później dotrze do niej, że coś jest nie tak i wtedy dobrze, by było żeby miała blisko kogoś, kto ją wesprze.
Chłopak jest takim typem, którego ja osobiście omijam szerokim łukiem. Z takim człowiekiem niestety są zawsze same problemy. Nie zdziwiłabym się jakby chciał zamknąć ją w domu na klucz i zabronił wyściubiać nosa za drzwi. Przykro mi, ale urodził się nie w tych czasach, albo przynajmniej nie w tym kraju co powinien.
Mimo wszystko Ty zbyt dużego pola do popisu nie masz. Zostaje Ci jedynie czekać i w razie czego wspierać tę dziewczynę, choć wiem, że ciężko jest patrzeć na czyjeś cierpienie z boku.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

kazdy jest kowalem wlasnego losu . I ona z tego zniwa zbierac bedzie . Trudno takie jest zycie , jak nie widzi teraz tego to pozniej otworza jej sie oczy ale zazwyczaj jest za pozno
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Ta koleżanka chyba sama dobrze wie na co się pisze. Jeżeli jest pewna czego chce i nie ma zamiaru rezygnować z takiego faceta (trzeba przyznać, że zmarnuje sobie życie) to żadne słowa jej nie przetłumaczą, że powinna go zostawić. Nie pomoże zdanie przyjaciół, bliskich, rodziny nawet sam Papież by nie przekonał kogoś, kto uparcie wierzy "tak, to jest miłość, kocham go/ją". Ona niestety sama musi z niego zrezygnować.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
ODPOWIEDZ