cellulit

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
dzo

Re: cellulit

Post autor: dzo »

selena pisze:Ja zaczynam się zastanawiać czy nie udać się na zabieg Espresso Detox. Jest on wykonywany w Hotelu Głęboczek. Z tego co wiem, to jest on bardzo skuteczny w walce ze skórką pomarańczową, a przy okazji też cudownie odpręża. Czemu by nie połączyć przyjemnego z pożytecznym?
czemu nie ? bo spamujesz na przykład tylko 8-)
no.nie.wiem

Post autor: no.nie.wiem »

ach ten celulit :(
Masowa choroba 21 wieku niemalże.
Przytylam jakies 5 kilo :evil: i celulit ma raj. Jest go o wiele za wiele.
Teraz jestem na diecie, w sensie takim, że ograniczam jedzenie, nie podjadam po nocach, ostatni posiłek staram sie jeść po 18tej (co jest troche trudne bo o tej godzinie wlasnie wracam z pracy więc przedłużyłam sobie czas do 20utej :) )
Słodyczy nie jem w ogóle (meka okropna bo uwielbiam :) )
cherbaty i kawy nie słodziłam nigdy wiec tu nie ma problemu.
Na kolację grejfrut (podobno ma swietne właściwości wspomagające odchudzanie, poprawia przemianę materii - co widac juz po 2-gim owocu :) )
Pod pysznicem ostro traktuję nogi żelem pod prysznic z peelingiem i rekawicami - az do czerwoności :) a potem jeszcze ostry ręcznik! A masz ty! Cellulicie cholerny :diabel

Póki co efekty w zmianie odzywiania w miarę widać po 2 tygodniach zgubiłam 2.5 kg.
Jeszcze tak ze 3-4 i będzie ok.
Dodam, że mam 172cm wzrostu i na chwile obecną po utracie tych 2 kg wazę 64.5 kg

No i walka z boczkami!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Masakra, zwłaszcza, że to rodzinne! Po tatusiu cholera. Wygladam tak, że jak się rozbieram na plaży to wszyscy myśla, że założyłam kolo ratunkowe :p

W wzwiązku z powyższym podjęłam wyzwanie pt. 6 Weidera
Wczoraj pierwszy dzień. Mam nadzieję, że mój słomiany zapał się nie odezwie
dzo

Post autor: dzo »

ja kilka razy podchodziłam do 6W i wymiękałam za każdym razem :| :| no nie do przejścia jest to dla mnie :?
zakupocholiczka

Post autor: zakupocholiczka »

aaaahhh doskonale znam ten problem. Ja zaczęłam walczyć z celulitem od kiedy biorę pigułki antykoncepcyjne. Dosyć skuteczną metodą jest codzienny masaż ud bańką chińska. Bolesny ale naprawdę mega skuteczny. Zawsze zaczynam walkę wczesną wiosną i do lata mam duże rezultaty.
puderniczka
Fajna Kobietka

Walka z cellulitem:/

Post autor: puderniczka »

Dziewczyny mam już dość :/ z cellulitem walczę od paru ładnych lat, tyle kremów co ja w siebie nawcierałam to szok. Efekty? mnie niestety nie zadowalają:/ skóra robi się gładsza, ale cellulit widać cały czas, teraz i na całych udach... co z tym zrobić? słyszałam, że zabiegi bańką chińską dają efekty, ale sama już nie wiem czy nie szkoda kasy na kolejną niewiadomą:/
http://msadvertising.pl/
kinia66
Jestem tu nowa :)

Re: Walka z cellulitem:/

Post autor: kinia66 »

Kremy i inne preparaty to jak dla mnie ściema.I rozumiem Cię w pełni,też z tym walczę.O takim zabiegu nie słyszałam.Także koniecznie trzeba się dowiedzieć,czy taki zabieg daje efekty i w jakim sprawdzonym miejscu najlepiej go wykonać?Może jest jeszcze jakaś nadzieja na ten nieszczęsny celluit:/
http://tablojd.pl/
Awatar użytkownika
quillathee
Miła Kobietka

Post autor: quillathee »

Kremy wspomagają walkę z cellulitem, ale trzeba dodać do tego ćwiczenia. Co do baniek stosowałam je jakiś czas i zaczęłam zauważać malutkie efekty, teraz niestety nie chce mi się już tego robić, ale może kiedyś wrócę do tej metody. Najlepszym sposobem chyba byłoby się zapisać na jakiś fitness, wtedy skóra odpowiednio się ujędrni :)
Maggie

Post autor: Maggie »

Dziewczyny, ja nawet o takiej metodzie nie słyszałam ale dałyście mi nadzieję że jest sposób który może zwalczyć ten paskudny cellulit. Czy każda kobieta może go stosować? I rozumiem, że tylko regularne stosowanie może przynieść oczekiwane rezultaty?
http://ancymonki.pl/
Awatar użytkownika
quillathee
Miła Kobietka

Maggie, niestety jest chyba dość długa lista osób, które nie mogą stosować baniek, ze względu, ze wtedy pobudzasz krążenie i chyba mając problemy z sercem, z krzepliwością (?) krwi nie mozesz z tego korzystać. Najlepiej wygoogluj ;) Nie możesz ich także stosować, gdy masz okres.
limonkanesti

Post autor: limonkanesti »

co do tych baniek to powiem Wam, ze saq skuteczne o ile sa dobrze wykonane. nie robcie tego pod zadnym pozorem same w domu, bo tylko sobie posiniaczycie nogi i sie nabawicie bolu ;) lepiej wydac pare zlotych i isc do profesjonalistki ktora to zrobi.
golden_eye

Post autor: golden_eye »

Słyszałam o tych bańkach już jakiś czas temu, ale nie znam nikogo, kto robił, więc nie wiem jak ze skutecznością niestety.
quillathee, a Ty sama te bańki w domu robiłaś czy w salonie? Kurcze ja chyba sama bym się bała.
Powiedz, jak to dokładnie wygląda, te bańki się stawia czy co sie z nimi robi?
limonkanesti

mam nawet kolezanke ktore pracuje w salonie kosmetycznym i wlasnie mi mowila 3 dni temu, ze te banki ciesza sie coraz wiekszym zainteresowaniem. przynajmniej w stolicy, hehe :D
WeselneZaplecze

Post autor: WeselneZaplecze »

quillathee pisze:Najlepszym sposobem chyba byłoby się zapisać na jakiś fitness, wtedy skóra odpowiednio się ujędrni :)
Popieram! Ćwiczenia są bardzo ważne, na pewno nie zaszkodzą a mogą pomóc.
golden_eye

limonkanesti, a gdzie w Wawie można zrobić taki masaż i ile kosztuje? I napisz na czym on dokładnie polega?
limonkanesti

wiesz co, ja robilam w salonie chantal, to jest bodajze na ulicy koralkowej. masz link, tu jest artykul i tam pisze na czym to polega ;) jak przeczytasz to lepiej zrozumiesz niz ja bym Ci tlumaczyla, hehe ;)

.........

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Awatar użytkownika
quillathee
Miła Kobietka

@golden_eye ja robiłam taki masaż sama, o tyle o ile na udach dość łatwo to zrobić, to pośladki są już bardziej kłopotliwe, bańki co chwile się odrywają i dla osób cierpliwych jest to niefajne... ;/ Myślę, że jezeli taki profesjonalny masaż nie kosztuje za dużo to chyba lepiej dla Ciebie będzie z niego skorzystać niż męczyć się sama
golden_eye

limonkanesti, dzięki :) nie słyszałam o tym salonie. A ogólnie jesteś zadowolona z usługi? Ile płaciłaś za te bańki?
quillathee, no też tak właśnie myśle, ze samemu nie ma co sie za to zabierać, zwłaszcza że ja strasznie niecierpliwa jestem :D no na pupie to rzeczywiście trudno sobie samej postawić.
Maggie

Post autor: Maggie »

Czyli jest szansa na to, żeby się pozbyć tego koszmarku w postaci cellulitisu :) Jestem skłonna pójść na te bańki byleby pomogło. Fajnie, bo mieszkam w Wawie więc umówię na wizytę do tego salonu Chantal. Oby pomogło, bo lato już tuż, tuż.
http://ancymonki.pl/
A.Leaf

Post autor: A.Leaf »

Ja też już porzuciłam wszystkie kremy i zastanawiam się nad laserem frakcyjnym, czy któraś z Was może była na takim zabiegu?
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

A mi pomaga peeling kawowy - świeżo mielona kawa plus olej rzepakowy (lub inny olej, który ma dużo witaminy E, ale rzepakowy jest najtańszy) i jechane ;)
kasialov

Post autor: kasialov »

Oj tak, tabletki antykoncepcyjne = szybki cellulit. To moja zmora od wielu miesięcy, lecz ostatnio wypróbowałam tabletki na cellulit. Co by nie mówić efekty są już widoczne i jestem bardzo
zadowolona.

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Sońka123

Post autor: Sońka123 »

A_Leaf, ja byłam na tym zabiegu i jestem mega zadowolona. Wreszcie wakacje bez kompleksów i aż mam ochotę iść na zakupy po nowy strój kąpielowy ;) A byłam w Krakowie, jakbyś była zainteresowana do podam Ci dokładniejsze namiary bo i tak mają najtaniej:)
enedue

Post autor: enedue »

kukilka, też tak jak Ty stosowałam peeling kawowy, ogólnie fajny. Jednak ostatnio znalazłam, że na cellulit bardzo dobrze działają terapie z ciepłem przy użyciu accentu - to taka własnie specjalna maszyna. ujędrnia skórę, napina i redukuje cellulit.
gosh1989

Hej kto ma trenerGytm lub inny pas wibrujący? CELLULIT!

Post autor: gosh1989 »

Mam go od paru tygodni i wyraźnie się zmniejszył (tak mi się wydaje)-oczywiście sporo go jeszcze zostało.Czy są tu też dziewczyny które używają go do walki z cellulitem???
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

na mnie żaden pas nie podziałał, vibroplatforma też nie. Jedynie po tem peelingu kawowym widzę różnicę. Olej ma dużo witaminy E, więc przy okazji fajnie odżywia skórę i nie muszę stosować dodatkowych balsamów :)
ODPOWIEDZ