cellulit

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
emila23

Re: cellulit

Post autor: emila23 »

Jesteśmy studentkami drugiego roku psychologii. Na potrzeby pracy empiryczne przeprowadzamy badanie. Ankieta i pozostałe informację znajdują się pod adresem: http://badania.webd.pl/swps/
superpiekara

Post autor: superpiekara »

no to na TEJ stronie wyczytałam iż działania kosmetyczne w redukcji cellulitu pomaga na przeciwdziałanie gromadzeniu się lipidów wewnątrz komórek tkanki tłuszczowej, działa przeciwobrzękowo, poprawia krążenie, czy też regulacja metabolizmu ale nie tylko ale dalszej części nie chce mi się pisać, zabieg to endermologia. treść zmieniona przez moderatora ale zabieg jest dość drogi bo jak pewnie wiecie jednorazowy zabieg nic nie daje więc trzeba wykupić ich kilka i trzeba uzbroić się zarówno w cierpliwość jak i dostateczną ilość kasy:)

proszę nie spamować
Ossa

Post autor: Ossa »

superpiekara daj sobie juz spokoj i tam moderator ma juz na Ciebie oko i usuwa kazda twoja reklame :)
superpiekara

spoko, tylko to nie jest reklama jak bym robiła reklamę to bym zapewne pisała o samych superlatywach jakiegoś średniego produktu, a raczej tego nie robię:/ a po za tym jak juz coś tu taję to na pewno nie po to by "spamować" tylko po to żeby sobie przeczytać i dowiedzieć się czegoś ciekawego np. o jakimś zabiegu. przecież jak podeśle wam do tego linka to co ja z tego mam - darmowy zabieg :lol: chciałabym.

treść zmieniona przez moderatora

NIE SPAMUJ !!!
apollo

Post autor: apollo »

Z cellulitem można walczyć skutecznie, ale tak naprawdę w każdym przypadku walka może wyglądać inaczej. Ze swojej strony polecam serum kolagenowe COLLAGELLA - naprawdę skuteczny kosmetyk do walki z takimi dolegliwościami. Elastyczność skóry wzrasta, a dodatkowo staje się ona naprawdę świeża.
dzo

Post autor: dzo »

superpiekara pisze:spoko, tylko to nie jest reklama jak bym robiła reklamę to bym zapewne pisała o samych superlatywach jakiegoś średniego produktu, a raczej tego nie robię:/ a po za tym jak juz coś tu taję to na pewno nie po to by "spamować" tylko po to żeby sobie przeczytać i dowiedzieć się czegoś ciekawego np. o jakimś zabiegu. przecież jak podeśle wam do tego linka to co ja z tego mam - darmowy zabieg :lol: chciałabym.

mi koło du** lata co Ty z tego masz ;) i żeby coś reklamować to nie trzeba pisać koniecznie o samych zaletach ;)

nie tylko Ty się znasz na marketingu szeptanym kochana ;) ;)

i przestań już podsyłać wszędzie linki do jednej i tej samej strony ;)

:spam :spam :spam :spam
superpiekara

no jeżeli tak to wygląda no to ok - sory, może wynika to z tego że nie korzystam z byt wielu forów i tak może się wydawać. :)
Misia

Post autor: Misia »

Co może pomóc w skutecznej walce z cellulitem?
Edyta

Re: cellulit - a prawda jest taka,że...

Post autor: Edyta »

Fajnie jest kupić sobie drogi czy mniej drogi kosmetyk i wierzyć, że pomoże na cellulit....ale tyle tych produktów na rynku i dlaczego problem wciąż istnieje i to tak powszechnie ??

Otóż nie bede wykładać tu zasad medycyny chińskiej i mówić o energiach ...ale Kosmetyki nie pomagają, bo to problem od środka organizmu. Cellulit to zwyrodnienie tkanki łącznej komórek tłuszczowych

Przyczyniają się do niego wychładzające posiłki( np. jogurciki) , nadmiar fastfoodów, słodyczy, nasz "przyjeciel" dnia powszedniego - stres, nadmiar pożywienia surowego i kwaśnego, brak ruchu ...W myśl teorii medycyny chińskiej cellulit świadczy o osłabieniu żołoądka śledziony i trzustki, właściwego trawienia - stąd przy okazji są jakieś zaparcia - PROBLEM JEST SKOMPLIKOWANY

Kremami i maściami zewnętrznymi na pewno sobie nie pomożemy - chyba, że chwilowo nasze ciałko będzie wyglądało estetyczniej ...
Jak sobie pomóc? Przewrócić do góry nogami sposób żywienia- ale to trudne !wymaga czasu i samozaparcia no i ..jeszcze zaangażowania odrobinę w temat - już nie cellulitisu ale żywienia właśnie....

Poki co, z tego co ja wiem to woda nie pomaga w pozbyciu się problemu ani nadmiar owocoów czy suruwek; trzeba zacząć od strony ćwiczeń regularnego ruchu, ciepłego pożywienia z różnymi przyprawami - czyli takiego zrównoważonego - i dopiero wtedy pakować pieniądze w cudowne kremy ....
....Kremy których zwolenniczką nie jestem ....bo spójrzcie ile chemii w siebie pakujemy przez skórę, a potem dziwimy się że dostajemy raka piersi ....albo czegoś innego - Równie dobrze można by siąść i jesć krem z tubki ;) tu już może przesadziłam ale skoro tego syfu nie da się zjesć to znaczy, że nie jest zdrowy ;) a skórka przyjmnie wszystko ....a krewka rozprowadzi ładnie po całym organizmie ....i tak ciągle na coś cierpimy i szukamy lekarstwa .....no ale znów się zapętliłam
kończe już i mam nadzieje, że ktoś mnie tu zrozumiał
agusnysa

Post autor: agusnysa »

zabieg na cellulit u kosmetyczki
1. cirulation jest to masaz nacieranie rozcieranie rozklepywanie ucieranie skory i tkanki
2 stretch marks to wzmocnienie tkanki łacznej
3 lifting regeneruje uszkodzona skrore
4 moisturizing sonoforeza preparatu

Zabieg troszke boli ale naprawde troszeczke tylkko cza 60 min .
Koszt 100 zł
Ilosc zabiegu alezy od cellulitu ale tak max do 6.
Natalia Ephemer

Post autor: Natalia Ephemer »

Ehhh cellulit....

Boryka się z nim tyle osób, ze zastanawiam się kto nie ma tego problemu i czy w ogóle taki ktoś istnieje...
Jak dla mnie - masaż masażerami, w czasie chłodnego (a dla osób z samozaparciem) lub lodowatego prysznicu nieco zmniejsza paskudnego cellulita.

Do tego kosmetyk - ja polecam L'Oreal Perfect slim Pro.

co do diety - unikam chipsów i innych słonych przekęsek, na śniadanie jem kaszę... mam nadzieję, ze to coś pomaga :)
isabella

Post autor: isabella »

A ja wam powiem tak ;) Osobiście nie wierzę w różnego rodzaju cud-kremy czy balsamy... no może jako jakieś wspomagacze itp... Na cellulit najlepsza jest odpowiednia dieta, masaże i ćwiczenia! Warto jeść dużo białka, podobno stosując dietę Dukana wszystko ładnie znika... A czy któraś z Was myślała w ogóle o jakichś bardziej doraźnych metodach usunięcia cellulitu? Nie wiem... jakaś liposukcja czy coś?
adele

Post autor: adele »

Powiem, że ja się zastanawiam nad laserem. Podobno fajna sprawa i bardzo skuteczna ;D
glamour

Post autor: glamour »

Czasami nie da się zwalczyć cellulitu jeśli ma się do niego predyspozycje :) Ja osobiście polecam kuracje peelingiem przy pomocy Zabłockiej soli termalnej - kradnę ją córce, która używa jej do kąpieli :D Takie codzienne wcieranie, masowanie ciała rękawicą redukuje cellulit, przynajmniej w moim przypadku :)
mikiqu

Post autor: mikiqu »

Fajny jest goodbye cellulite od Nivea. Miałam wrażenie że skóra na udach bardzo się poprawiła i była tak bajecznie gładka. Napewno bardziej jędrna. Ale nie oszukujmy się, żaden krem czy magiczny specyfik nie usunie cellulitu. Tu trzeba ćwiczen i masażu.
certyfikowane_piekno

Post autor: certyfikowane_piekno »

Dróg walk z cellulitem jest wiele - od najprostszych domowych sposobów, przez stosowanie odpowiednich kosmetyków, aż do poddawania się zabiegom, których możemy wyliczyć kilka: mezoterapia, limfodrenaże, wykorzystanie zabiegów z użyciem fal radiowych, masaże, wstrzykiwanie dwutlenku węgla. Takie zabiegi są skuteczne, jeżeli przeprowadzone są właściwie, przez wyspecjalizowane osoby. Cellulit - walka ciężka, ale przeciwnik do pokonania. :)
reski

Post autor: reski »

ja tez mam i nie wiem jak sie pozbyc
AccademiaTeN

Post autor: AccademiaTeN »

Przede wszystkim musimy usunąć nadmiar wody i toksyn z organizmu. Jest to możliwe dzięki połączeniu odpowiedniej diety, dużej ilości wypijanej wody z regularnymi zabiegami kosmetycznymi.

Polecamy serię włoskich kosmetyków i profesjonalnych metod pielęgnacji ciała NO CELL, które nie tylko likwidują "pomarańczową skórkę" , ale i jej przyczyny.
certyfikowane_piekno

Post autor: certyfikowane_piekno »

@Reski - a czego do tej pory próbowałaś?
Ambasadorka Denique

Post autor: Ambasadorka Denique »

Doskonałą bronią w walce z cellulitem :-)) są zabiegi endermologii. Jak na razie jest to jedna z najskuteczniejszych metod na zgubienie kilku centymetrów i zmniejszenie cellulitu. Po kilku seriach zauważalne są już pierwsze efekty. Zabiegi wykonywane są w większości salonów piękności, a także w salonach kosmetycznych, m.in. w sieci Denique. Polecam
mimargo

Post autor: mimargo »

A mi pomogło masowanie bańkami chińskimi. Już po paru tygodniach było widać efekty :). Żadne zabiegi, żadne kremy, cuda balsamy, tylko bańki :).
apollo

By poradzić sobie z celulitem musicie:
aktywnie uprawiać sport, ruszać się, a nie tylko leżeć
stosować dobrą dietę
i porządne kosmetyki np. GUAM ANTYCELLULITE. Screen:
Obrazek
poziomkaa

Post autor: poziomkaa »

Ja uważam że na cellulit dobrze działa masaż ujędrniający daną partię ciała no i balsamy nawilżające i żeby był przepływ wody w organizmie.
apollo

Tak uważasz, czy sprawdzałaś działanie tego sposobu?
Nie wierzę, że sam masaż może w takim wypadku okazać się skuteczny.
GUAM ANTYCELLULITE + wspomniane przeze mnie działania już na pewno znacznie bardziej przybliżą cel.
selena

Post autor: selena »

Ja zaczynam się zastanawiać czy nie udać się na zabieg Espresso Detox. Jest on wykonywany w Hotelu Głęboczek. Z tego co wiem, to jest on bardzo skuteczny w walce ze skórką pomarańczową, a przy okazji też cudownie odpręża. Czemu by nie połączyć przyjemnego z pożytecznym?
ODPOWIEDZ