Bulimia
-
klaudia_21
- Jestem tu nowa :)
Bulimia
WItam. Mam podejrzenia, że mam bulimie. Od ponad roku wymuszam wymioty czasem raz tygodniowo a czasem az codziennie po kilka razy . Nie mam komu o tym powiedziec. Na pewno nie powiem tego mojej przyjaciolce gdyz wiem ze bulimia ja brzydzi - wiem to z rozmow ktore prowadzilysmy teoretycznie o chorobach. Zastanawiam sie czy nie powiedziec o tym mamie , lecz boje sie pogorszenia sytuacji. w domu nie panuje za ciekawa sytuacja , tata caly czas ma romanse na boku , a mama ma depresje i leczy sie na terapiach. Nie stac mnie aby leczyc sie sama co robic ? prosze o rady....
Re: Bulimia
Są specjalne telefony zaufania, możesz z nich skorzystać... Ale moim zdaniem mama to mama, powinnaś jej powiedzieć. Sama sobie z tym nie poradzisz i dobrze, że myślisz, żeby komuś powiedzieć, masz świadomość, że to nie jest nic dobrego. A ile masz lat, wzrostu i ile ważysz?
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
-
klaudia_21
mam 21 lat 161cm 56kg ... nienawidze siebie i swojego ciala . zauwazylam ostatnio ze najwiecej wymiotuje gdy jestem zestresowana
lecz przemyslalam wszystko i na pewno nie powiem o tym rodzicom, nie chce ich obciazac dodatkowo nerwami, gdyz nie mieszkam z nimi studiuje i do domu rzadko jezdze ... a wiem , ze gdyby sie o tym dowiedzieli to na pewno mama nie spalaby nocami i myslalaby co robie .
I jak sobie wyobrażasz swoje dalsze życie?
Wież że to raczej trzeba leczyć i prędzej czy później i tak to wyjdzie na jaw.
Wież że to raczej trzeba leczyć i prędzej czy później i tak to wyjdzie na jaw.
Adrian

-
klaudia_21
Być może to jest kwestia silnej woli i minie po jakimś czasie.
Nie znam tej choroby zbytnio i nie wiem czy jest jakoś groźna dla życia ale moim zdaniem powinnaś zasięgnąc jakiejś porady specjalisty
Adrian

a konsultowałaś to z jakimś lekarzem, nawet internistą ?? może skieruje gdzieś dalej.. niekoniecznie płatnie...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
klaudia_21
Z nikim sie nie konsultowałam, nikt nawet się nie domyśla, że wymuszam wymioty czasem. Ale nie wiem w sumie czy jest sens komukolwiek mówić, bo tak naprawde nie wiem czy to bulimia po prostu czasem wymiotuje , zeby ie przytyc.
To sie może przerodzić w tzw. uzależnienie. A Ty już masz tego zalążek, bo wmawiasz sobie, że nienawidzisz swojego ciała. To jest problem z psychiką i to samo NA PEWNO nie minie. I tak jak Adrian napisał: jak Ty sobie wyobrażasz swoje dalsze życie? To jest groźne dla życia. Nawet bardzo, zastanow się w co się pchasz i zrób wszystko by ten problem się nie pogłębiał.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
A ja uważam że ty na pewno nie jesteś za gruba i przytycie na pewno ci nie groziklaudia_21 pisze:Z nikim sie nie konsultowałam, nikt nawet się nie domyśla, że wymuszam wymioty czasem. Ale nie wiem w sumie czy jest sens komukolwiek mówić, bo tak naprawde nie wiem czy to bulimia po prostu czasem wymiotuje , zeby ie przytyc.
Adrian

Z tą chorobą nie ma zartów udaj się szybko do lekarza, a jesli sie boisz to zadzwon na infolinie tam na pewno znajdziesz pomoc. Tylko nie zwlekaj!