Bolesny drugi raz

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
ewel28
Jestem tu nowa :)

Bolesny drugi raz

Post autor: ewel28 »

Po raz pierwszy kochałam się z moim chłopakiem dwa miesiące temu. Około tydzień temu mieliśmy okazję zrobić to ponownie. Za pierwszym razem bolało i było trochę krwi, ale było do wytrzymania. Za drugim razem wydawało mi się, że już nie będzie bolało i łatwo wejdzie, ale ból był tak jak za pierwszym razem. Od razu jak zaczął wchodzić, zaczęło boleć, wszedł trochę i dalej już nie chciał mi sprawiać bólu. "Wejście" pogrubiało i trochę bolało, lecz po dniu już przestało. Czy coś jest nie tak, że boli? Czy po prostu nie jestem jeszcze przyzwyczajona? Dziękuję za odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
reni1087

Re: Bolesny drugi raz

Post autor: reni1087 »

Wydaje mi się, że jeszcze nie jesteś przyzwyczajona ;-) to normalne, że na początku odczuwamy ból, niestety... ale z biegiem czasu powinno przejść. Gdyby jednak nie to koniecznie zgłoś się do lekarza.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

To nie jest tak, że boli tylko pierwszy raz..
Jak wspomniała Reni, po prostu Twój organizm też się musi przyzwyczaić do stosunku.
Możliwe też że błona za pierwszym razem nie do końca została przebita .
Warto jeszcze raz spróbować, a jak coś skonsultować się z ginekologiem
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
marysia88
Miła Kobietka

Post autor: marysia88 »

Może byłaś za mało podniecona? Czasami, jak nie do końca mam ochotę, a godzę sie dla przyjemności partnera, to nie jestem dość rozluźniona i podniecona, przez co też jest ciężko wejść. Musicie próbować, nie zrażajcie się oboje, bo seks to przyjemnosć :)
natalkaDawidka
Miła Kobietka

Post autor: natalkaDawidka »

W pierwszym razie boli nie rozerwanie błony, tylko rozszerzanie wejścia do pochwy. Póki się nie rozciągnie, będzie boleć. Mnie bolało chyba 7 pierwszych stosunków.
eRozkosz_pl
Fajna Kobietka

Post autor: eRozkosz_pl »

Moim zdaniem także partner nie rozgrzał Cię odpowiednio,nie byłaś przygotowana na drugi raz i stąd też właśnie ból plus krew. Warto następnym razem pomyśleć o dobrym żelu rozgrzewającym plus spokojnej i namiętnej grze wstępnej:)
Dajanaaa

Post autor: Dajanaaa »

Szukam kobiet, które z różnych powodów musiały pracować nad rozszerzeniem pochwy. Sama stoję przed taką koniecznością i liczę na jakieś wskazówki, itd.
ODPOWIEDZ