Bolesne miesiączki
-
doris2
Re: Bolesne miesiączki
Witam. Mam pytanie czy któraś z Was miała problem z tzw.PCO - zespół policystycznych jajników?Jek sobie radzić? Pragniemy z mężem dziecka,ale czy jest szansa? Jestem pod opieką endokrynologa i wkrótce czeka mnie seria badań hormonalnych.Cały czas mamy nadzieję. Czy walczyłyście z tą chorobą?
-
doris2
A jeśli chodzi o miesiaczki są bardzo bolesne nic mi nie pomaga tylko zaszczyki przeciwbólowe, jeśli moge Wam doradzić zgłoście się do lekarza, ja trochę późno zareagowałam na te bolesne miesiączki i teraz mam problem z zajściem w ciąże!
-
Sharlot
goraca kapiel?! no co wy.... mozna dostac krwotoku, tak samo przeciez nie mozna sie opalac podczas miesiaczki... a poza tym co to za higiena kapac sie we wlasnej krwi ;/ juz chyba lepiej wziac prysznic...
Ja polecam nozki skulic i polozyc sie na boku i ewentualnie nospa forte;)
Ja polecam nozki skulic i polozyc sie na boku i ewentualnie nospa forte;)
-
malinka
ketonal jest przeciwbolowy i baqrdzo szkodliwy, a w czasie miesiaczki ulge przynosi rozkurczenie miesni. ja od niedawna odkrylam buscopan, mysle ze warto sproboiwac. do tego relaksik, kubek przeslodkiej goracej herbaty, ksiazka...i okres niech sie martwi sam soba:)
-
malinka
on działa rozkurczowo, rozluźna mięśnie , a czymże jest nasz ból brzucha podczas miesiączki jeśli nie skurczem mięśni. Na mięśnie przewodu pokarmowego też działa:)
-
m.orkan
Mi pomaga no-spa.. tylko i wyłącznie te tabletki przeciwbólowe.
-
Cukiereczek19
Mi lekarka powiedziała że mam prać tabletki rozkurczowe tj no-spa i przeciwbólowe i biorę paracetamol mi pomaga... Kiedyś miałam takie bóle że aż wymiotowałam i dodatkowo biegunka.. To było straszne...;/
-
Olka
ja biorę coś przeciwbólowego ale tylko jak już nie wyrabiam, staram się brać jak najmniej ale czasami się nie da 
-
nadia
Tak jak Olka. Jakiekolwiek lekarstwa to ostateczność tj. kiedy zwijam się już z bólu i nic nie pomaga... Aczkolwiek polecam ciepłe okłady ew. ciepły prysznic w takie dni 
-
tosia
Ja też tylko nospę biorę to wystarcza. Jest albo zwykła nospa, którą można kupić bez recepty, albo nospa forte ale to już przy okropnym bólu jednak ona jest tylko na receptę.