Bóle mięśni po treningu - jak sobie radzicie?
Re: Bóle mięśni po treningu - jak sobie radzicie?
Mam swoje lata, ale dzięki moim dzieciom zaczęłam chodzić do Fitness Klubu, pierwsze dni były masakrą, bolało wszystko, z tym że już na trzeci dzień przeszło samo. Ale widzę jak ćwiczą Panowie, co mówi trener i kto się do tych uwag stosuje nie cierpi na żadne bóle, czyli po każdym ćwiczeniu bez względu na jakim przyrządzie się ćwiczy należy robić przerwy i wykonywać gimnastykę. Pomaga, mimo, że ja tego nie stosuję, ale widzę jak się zachowują inni.
i nie słyszałam aby ktokolwiek narzekał. 
-
anulka19999
- Jestem tu nowa :)
ZNAM BCAA ACTIV Z MOLECULAR TZN NIE JA TYLKO MÓJ MĄŻ I TEŻ JEST BARDZO ZADOWOLONY Z EFEKTÓW
SŁYSZELIŚCIE JUZ O PALLADIN REGENERATION Z MOLECULAR PROJECT JEST TO POTRENINGÓWKA ZAWIERA DUZO GLUKOZAMINY SUPER PO TERNINGU ODRZYWIA MIĘŚNIE PO TRENINGU PO ZASTOSOWANIU TEGO ŚRODKA SZYBCIEJ MOŻESZ ZACZĄĆ NASTĘPNY TRENING
Polecam
regularne rozgrzewki przez treningiem
dostosowanie treningu do własnych możliwości
regularne treningi
oraz nieforsowanie się na siłę
regularne rozgrzewki przez treningiem
dostosowanie treningu do własnych możliwości
regularne treningi
oraz nieforsowanie się na siłę
https://www.intime20.pl
Studio InTime Sp. z o. o.
ul. Janusza Meissnera 32
31-457 Kraków
NIP: 9452218995
KRS: 0000726740
NIP: +48 572 529 069
Studio InTime Sp. z o. o.
ul. Janusza Meissnera 32
31-457 Kraków
NIP: 9452218995
KRS: 0000726740
NIP: +48 572 529 069
- redorange666
- Samiec
A po treningu zimne piwo raz bo to świętny izotonic a dwa że rozluźnia mięśnie
no bo przy treningach ważna jest regeneracja! Zawsze to mówiłam.
rozciąganie po treningu zawsze mi pomaga
Dobre rozciąganie po treningu i dobrze rozgrzane mięśnie to klucz do sukcesu wg mnie 
"Wystarczy pleść jakieś głupstwa, których nikt nie może zrozumieć, a ludzie zrobią wszystko, czego od nich zażądasz." - Buszujący w zbożu
tvokazje
tvokazje
zwykłe zakwasy dobrze jest zwyczajnie rozchodzić, ale jak bardzo boi to proponuje masaż i jeść galaretki
Oczywiście ozciąganie, ale to jest cześcią treningu ..
https://body-mind-art.blogspot.com/
-
anulka19999
- Jestem tu nowa :)
Ja wczoraj trochę przesadziłam, zrobiłam sporo km na piechotę w trudnym terenie a potem jeszcze rower, w nocy złapał mnie skurcz w noce i obudziłam się z ogromnym bólem, dobrze że miałam jeszcze trochę kremu dip rilif i rano jak już się obudzilam to noga nie bolała, załuję że sobie jakiegoś rozciągania po tym wysiłku nie zrobiłam.
Zależy jak mocny ból, jak jest bardzo źle to biorę gardan i zakopuję się pod kocem, wysypiam i tak regeneruję. Na mniejszy ból najlepsze rozchodzenie, spacer i jakoś wracam do życia
Według mnie, odpoczynek po ćwiczeniach jest równie ważny, jak sam trening. Od siebie moge wam polecić bloga : https://migliori-integratori.it na którym znajdziecie wiele ciekawych porad oraz wskazówek w zakresie odchudzania, diet oraz zdrowego odżywiania.
Rozgrzewka przed i rozciąganie po. Później prysznic raz ciepłą, raz zimną wodą - bardzo rozluźnia mięśnie.