ból pod czas seksu
-
zagubiony15
- Jestem tu nowa :)
ból pod czas seksu
Witam. Co prawda to forum dla kobiet, ale piszę jako chłopak w sprawie wspólnej, chodzi mi o pomoc bądź chociaż odpowiedź na temat tego czy ktoś może miał podobną sytuację. Otóż mój problem brzmi tak: od kilku miesięcy z żoną nie uprawiamy seksu prawie w ogóle, powiedzieć mogę raczej sporadycznie, np. do 5 razy na miesiąc. Mam 22 lat a żona 20. Mamy córeczkę 10-cio miesięczną, a ze sobą jesteśmy od 5 lat. Problem tkwi w tym że odkąd żona zaszła w ciążę zmieniło się to natychmiastowo, choć nawet zaczynało się to i objawiało początkowo 2 miesiące przed. Pod czas już gry wstępnej oraz dojscia do tego czego trzeba, żona odczuwała ból w dolnej części brzucha, ogólnie w środkowej części kanału rodnego, mówi że odczuwa coś takiego jak by się coś zamykało, lub blokowało. W ciąży było to samo,brak ochoty na seks oraz ból. Odwiedziliśmy już kilku a może nawet kilkunastu ginekologów, płaciliśmy czasami spore pieniądze za wizytę, a zawsze każdy specjalista odpowiadał to samo, proszę dobrać sobie pozycję lub poukładać sobie w głowie. Początkowo w ciąży pokazały się take drożdżaki oraz inne dolegliwości, ale przy ostatniej wizycie lekarz powiedział że nie widzi żadnej bakterii już ani zakażenia. Fakt jest taki że ogólnie oboje fizycznie jesteśmy średnio wyczerpani ale nie na tyle i nie każdego dnia by to miało by zaburzać coś w podejmowaniu kochania się w dzień czy w nocy. Po ciąży oczywiście oczekiwaliśmy na koniec połogu, by móc kochać się jak dawniej i jednak było odrobinę lepiej, lecz mniej więcej w listopadzie czyli rok po tym jak żona zaszła w ciążę nawrócił się ból z podwojoną siłą, w taki sposób że żona przez to tak straciła ochotę że chyba w cale by mogła tego nie robić mimo to że często bardzo chce, może nie tak często jak kiedyś ale częściej jak w ciąży. Jesteśmy szczęśliwym małżeństwem, mamy słodką Córeczkę, lecz brakuję nam właśnie kochania się jak kiedyś. Zresztą chyba prawie każda kobieta i facet wiedzą że seks w związku wiele daje np nastawienia na nowy dzień lub daje pałeraaaa, a najważniejsze że w związku działa jak antybiotyk na smutek i inne podobne sytuacje, a szczególnie jest dopełnieniem miłości, oczywiście mówię ,, o prawdziwym związku a nie, o przejściowym ". Dla mnie jest to poważna sprawa, gdyż bardzo potrzebuję kochania się z żoną nie tylko od tak, tylko o poważnym seksie małżeńskim. Jesteśmy bardzo młodymi rodzicami i ludźmi a mamy już takie problemy. Chcemy to naprawić z poradą specjalisty ale na prawdę jak do tej pory żaden lekarz nam jeszcze nie pomógł. Chcę dowiedzieć się dokładnie czy ktoś miał podobny problem lub jakieś rozwiązanie. Ten ból brzucha objawia się praktycznie zawsze, czasami np po 3 minutach seksu, czasami po 20 minutach a czasem nie da się w ogóle kochać z bólu. Pozdrawiam
Re: ból pod czas seksu
Gdzieś kiedyś czytałam o podobnym przypadku, ale w końcu nie pamiętam czy chłopak znalazł rozwiązanie.
Ale rozumiem, że różne pozycje przetestowaliście ?
Natomiast nic prócz lekarza nie jestem w stanie zaproponować, ewentualnie pobuszować w sieci w poszukiwaniu podobnego problemu
Ale rozumiem, że różne pozycje przetestowaliście ?
Natomiast nic prócz lekarza nie jestem w stanie zaproponować, ewentualnie pobuszować w sieci w poszukiwaniu podobnego problemu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
zagubiony15
tak próbowaliśmy już wszystkiego...jedynie 2 pozycje są takie że da się trochę, ale to i tak na nic...tak, szukałem wiele w internecie, żona też, i kobiety ogólnie miały podobne problemy ale nie takie same. sam już nie wiem...
A jak mają podobne problemy ?? To jakie rady ??
-
zagubiony15
Jak wszędzie, skonsultować się z ginekologiem. Ale też czytaliśmy że niektóre kobiety tak mają itp. Ale dlaczego kiedyś tak nie było ? Nie mam pojęcia gdzie do lekarza jeszcze mieli byśmy się wybrać, skoro przerobiliśmy już najlepszych i tych średnich, a nie raz byliśmy zmieszani z błotem, szczególnie moja żona. Więc dlatego odezwa w końcu na forum, może ktoś miał styczność z podobnym przypadkiem.
Przynajmniej tu na forum spotkałam się pierwszy raz z takim tematem
Jeszcze jedno moje pytanie, jesteś jej pierwszym partnerem ?? Z wczesniejszymi tez tak miała ??
Może poszperajcie jeszcze i popytajcie na forach typowo ginekologicznych
Jeszcze jedno moje pytanie, jesteś jej pierwszym partnerem ?? Z wczesniejszymi tez tak miała ??
Może poszperajcie jeszcze i popytajcie na forach typowo ginekologicznych
-
zagubiony15
Tak, jestem jej pierwszym i raczej ostatnim partnerem w tych sprawach.
Tak tyle że w tym rzecz że ja już na prawdę nie wiem. Szukaliśmy dużo i pisaliśmy co prawda od niedawna ale nic szczególnego...
Tak tyle że w tym rzecz że ja już na prawdę nie wiem. Szukaliśmy dużo i pisaliśmy co prawda od niedawna ale nic szczególnego...
Problem może też leżeć po Twojej stronie i Twojej wielkości...
no cóż.. ja niestety nic więcej nie pomogę...
powodzenia w szukaniu
no cóż.. ja niestety nic więcej nie pomogę...
powodzenia w szukaniu
-
zagubiony15
kiedyś z tym nie było problemu więc, nie wiem czy to moja wina, a po za tym wielkościowo to chyba nie jest aż tak ogromnie.
-
eRozkosz_pl
- Fajna Kobietka
To bardzo indywidualna kwestia oraz ocena więc z perspektywy forum naprawde trudno będzie cokolwiek doradzić w tej kwestii,poza wizytą u lekarza specjalisty,tylko wybierzcie się tam razem,to też spaja więzi.