Blade usta - pomocy

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Martyna_ldz
Jestem tu nowa :)

Blade usta - pomocy

Post autor: Martyna_ldz »

Witam. Od dłuższego czasu borykam się z bladością ust. Są jak u trupa... Suche i blade . Kiedyś takie nie były. Dodam że żadne szminki ani pilingi ani Regenerum nie pomaga. Może macie jakiś sposób jak przywrócić im naturalny wygląd ?!
Awatar użytkownika
cinamonka
Miła Kobietka

Re: Blade usta - pomocy

Post autor: cinamonka »

Znam to i też nie mam na to żadnej pomocy. Szminki jedynie malują... ewentualnie makijaż permanentny..
Sisi

Post autor: Sisi »

A może kwas hialuronowy? Dobrze odżywia i przywraca zdrowy wygląd ustom.
czarnuszka111

Post autor: czarnuszka111 »

Na bladość to bym polecała po prostu makijaż permanentny. Zapisz się do Magdaleny Bąk, przyjmuje na Karwińskiej w Warszawie. To jest świetna linergistka, Ma oko i wyczucie symetrii więc będzie wiedziała jak tam już zadziałać, aby dobrze to wyglądało:)
orientalna_ola
Miła Kobietka

Post autor: orientalna_ola »

Ja miałam spory problem z suchością, blade usteczka to mam z natury, ale po prostu przyjęłam to do wiadomości (ogólnie jestem blada). Nie wiem czy da się jakoś zmienić koloryt ust, na pewno powinnaś dbać o ich nawilżenie to wtedy wygląd się sam przez siebie trochę poprawi.
Ja miałam ten problem, że różne szminki (zwłaszcza te trwałe) mi dodatkowo wysuszały usta, a jednak lubię mieć pomalowane. Jeżeli nie masz problemu z kupieniem kosmetyków ze średniej półki cenowej to polecam pomadkę Burts Bees Satin Lipstick - to są kosmetyki w pełni naturalne bazujące na wyciągach z wosku pszczelego, miodu itd (a więc dobrze nawilżają). Nie wiem czy jest do dostania w drogeriach stacjonarnych, ja zamawiałam z Notino. Kolory wyglądają ładnie i w końcu mam coś, co się trzyma i nie przesusza. Jedynie tyle mogę polecić.
Tylko najpierw zadbaj o nawilżenie, bo takiego dobrego to żadna kolorowa szminka Ci nie zapewni, potem już malując się dbasz po prostu o utrzymanie ich w dobrej kondycji.
ODPOWIEDZ