Biegunka - potrzebna szybka pomoc

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
golden_eye

Biegunka - potrzebna szybka pomoc

Post autor: golden_eye »

Dziewczyny, od rana mam biegunkę, wirus jakiś chyba, a po południu jestem umówiona na rozmowę w sprawie pracy i potrzebuję pilnie pomocy. Macie jakieś sposoby, by ją szybko unieszkodliwić? Potrzebuję naprawdę sprawdzonego środka, który zadziała od razu.
fifa66
Jestem tu nowa :)

Re: Biegunka - potrzebna szybka pomoc

Post autor: fifa66 »

Pierwsze co mi przyszło na myśl to stoperan :D ale nigdy nie stosowałam, więc nie wiem czy jest skuteczny tak jak go reklamują. Możesz spróbować wziąć węgiel, ale on nie działa od razu... Może być ciężko :) Powodzenia !!
telaviv

Post autor: telaviv »

Jeżeli nie masz czasu, i nie chce tobie się gotować gotowanych potraw, to przygotuj sobie rozgazowaną colę, mnie zawsze stawia na nogi :), obawiam się że w innym przypadku będziesz musiała gnać do apteki po jakieś specyfiki.
http://tablojd.pl/
glamour

Post autor: glamour »

Spróbuj Smectę. Mi też na jakimś forum polecono i jak się okazało to bardzo trafnie. Wsypujesz tylko proszek do wody robiąc w ten sposób zawiesinę i pijesz. Szybko i skutecznie.
anonim2

Post autor: anonim2 »

to może być coś z jelitami, bądź pokładem pokarmowym.
karetia
Fajna Kobietka

Post autor: karetia »

Zgadzam się, Smecta działa najlepiej. Ewentualnie radzę jeszcze Smectę Go w przypadku gdy was złapie w drodze. Tutaj to już macie gotową zawiesinę w saszetce, niczego nie trzeba mieszać i również pomagać. Co istotne - tam od razu macie coś osłonowego na żołądek. Przynajmniej u nas smecta zawsze działała najlepiej.
Awatar użytkownika
Adrianna27

Post autor: Adrianna27 »

Węgiel... zawsze działa. Oczywiście nie ten którym palimy w piecu :D

@up
teraz dopiero zauważyłam, że odświeżyłaś wątek sprzed 5 lat... Autorka już raczej nie zdąży pozbyć się problemu przed rozmową o pracę :happy
http://detoksykacja-organizmu.blogspot.com <-- Mocne oraz zdrowe paznokcie i włosy, jędrna skóra, lepsze samopoczucie. A to wszystko tylko dzięki usunięciu toksyn z organizmu! Sprawdź sama domowe sposoby
fgendasx

Post autor: fgendasx »

wykle celem biegunki jest pozbycie się z organzimu szkodliwych substancji tak żeby nie zagrażały zdrowiu. Dlatego też lepiej jest nie stosować leków powodujących zatrzymanie biegunki. Lepiej dać organizmowi się wypróżnić i jedyne co stosowąc to płyn z elektrolitami jak choćby orsalit i do tego można też węgiel leczniczy- absorbuje toksyny. Po biegunce można też przyjmować probiotyki żeby odbudować naturalne środowisko w jelitach.
gdzie można kupić masę cukrową
ketma
Miła Kobietka

Post autor: ketma »

To fakt, jej nie pomoże, ale z tymi problemami nic się nie zmieniło.
Wtedy też pewnie Smecta działała ;-)
sareneczka

Post autor: sareneczka »

Dokładnie, biegunka tak naprawdę nie jest złym zjawiskiem, bo pozbywamy się wtedy z nią niezdrowych substancji, tak by nasz organizm mógł się później zregenerować. Ja wcześniej piłam herbatki ziołowe żeby zmienić smak w ustach, ale ostatnio zamieniłam je na orsalit. Jest to dużo lepsze rozwiązanie, bo on uzupełniania płyny i składniki mineralne, głównie właśnie podczas biegunki lub wymiotów.
majkusia
Fajna Kobietka

Post autor: majkusia »

biegunka oznacza, ze Twoj uklad trawienny ma zaburzona flore i dostaly sie tam jakies bakterie, warto wyrownac perystaltyke i odbudowac blone sluzowa jelit. Mozesz sobie brac inteste - ona bardzo fajnie wplywa na metabolizm, u mnie nawet przy ibs sie sprawdza
dianuska

Post autor: dianuska »

Najszybciej u nas dziala srodek tasectan - stosowalam go juz i u dzieci i ta forme w tabletkach dla doroslych i nie wyobrazam sobie, zeby teraz nie miec go w apteczce.
kicia1
Miła Kobietka

Post autor: kicia1 »

Ja przy takim problemie skorzystałabym z wideo konsultacji z lekarzem przez LekarzObok. Nie trzeba wychodzić z domu, a możesz dostać receptę, jeśli jest taka potrzeba :)
Martuśka
Miła Kobietka

Post autor: Martuśka »

Na przyszłość warto pomyśleć o probiotyk, np. Estabiom, pomoże uniknąć takich sytuacji.
ODPOWIEDZ