Baza pod makijaż
Re: Baza pod makijaż
Kiedyś używałam silikonowej, nie pamiętam już skąd, ale po krótkim czasie moja skóra była świecąca. Teraz używam zwykłego kremu z żeń szeniem Exclusive Cosmetics SPA (wyszukany przy okazji zakupu rękawiczek i skarpetek z tej serii), jest super pod makijaż i pomimo lekkiego natłuszczenia, moja cera się nie świeci po nałożeniu podkładu i pudru w kamieniu.

Genialna jest baza pod makijaż dermika gold 24k. Używa jej moja mama, ja jestem troszkę za młoda - kosmetyk jest dla cery dojrzałej, więc trochę się boję, ale jak byłam w domu na Święta, to spróbowałam maminego kosmetyku i się zakochałam
Chyba czas, żeby Dermika zrobiła jakąś bazę także dla cery 25+ 
- weronika1983
- Jestem tu nowa :)
baza ingrid też nie jest zła ta silikonowa
http://www.nocanka.pl najlepsze kosmetyki
Polecamy wygładzającą bazę Dax Cosmetics Cashmere Secret. Ma bardzo delikatną strukturę, świetnie się rozprowadza na twarzy oraz jest bardzo wydajna.Nie ma problemu, że "weźmiemy jej" za dużo - ma wygodny dozownik. Matuje skórę na 12 godzin, wygładza ją i sprawia, że makijaż trzyma się cały dzień.
-
Tusia
Opcja dla Pań które bazy pod makijaż używają. Weszłam z ciekawości na stronę na fb i widzę, że można wygrać tą bazę do testowania.Agito.pl pisze:Polecamy wygładzającą bazę Dax Cosmetics Cashmere Secret.
SPAM
Ostatnio zmieniony sob lut 15, 2014 8:50 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
Karolcia93
- Miła Kobietka
A czy takie bazy nie niszczą cery i nie zatykają porów? Nie mam za dużego pojęcia na ten temat, a w sumie zastanawiam się czy nie byłaby to lepsza alternatywa zamiast używania kremu pod podkład...
ja nie moge kremu pod podkład, bo potem cała się świecę, a jak mam bazę to cera jest idealnie gładka 
Ja tam żadnej bazy pod makijaż nie nakładam, używam tylko kremu BB i tyle
Mi wystarcza.
a jakiego kremu BB uzywasz?1mpresja pisze:Ja tam żadnej bazy pod makijaż nie nakładam, używam tylko kremu BB i tyleMi wystarcza.
-
misiapysia
- Miła Kobietka
nie wyobrazam sobie polozenia podkladu, pudru, kremu bb, kremu cc na sama cere bez normalnego kremu. jeszcze rozumiem krem bb czy krem cc, ale ja pod swoj i tak klade bo czuje sie niekomfortowo bez kremu pod makijaz. tez mialam problem ze swieceniem sie twarzy po nalozeniu kremu pod makijaz, ale to niestety juz kwestia pielegnacji i problemow ze swieceniem sie skory w ogolnym tego slowa znaczeniu. polecam stosowanie toniku lub hydrolatu
obecnie uzywam pod makijaz kremu z filtrem przeciwslonecznym 38 i jest ok
ja ostatnio zamienilam wszystkie bazy podklady itp. na zwykly krem BBm a co! trzeba dać swojej skore troche odpoczynku, szczegolnie ze dosc czesto cwicze na silowni i mocno sie pocę na twarzy... kupilam krem bb 5w1 z bielendy i jak na razie jestem zadowlona, bo nawet dobrze kryje
a wy jakie używacie?
-
misiapysia
- Miła Kobietka
rowniez uzywam kremu z bielendy ale 10 w 1
to pewnie jakas nowsza wersja tego, ktory Ty masz 
Dla cery dojrzałej na której mamy już trochę zmarszczek, najlepsza jest baza pod makijaż Dermiki z serrii Gold24k. Doskonale wygładza, ale najważniejsze jest to, ze napina skórę dzięki temu zmarszczki są delikatnie wyprasowane. Zwykłe bazy pod makijaż nie dają takiego efektu.
wydaje mi sie że BB 5 w 1 bielendy sa bardziej kryjace a te cc 10 w 1 maja wiecej wlasciwosci regenerujących itp.misiapysia pisze:rowniez uzywam kremu z bielendy ale 10 w 1to pewnie jakas nowsza wersja tego, ktory Ty masz
moja mama ma dojrzalą skóre i uzyhwa bazy pod podklad soraya ale mowila ostatnio ze jest troche za ciezka i woli krem
-
poprostuja
Nie maluję się na co dzień, ale jeśli już to robię to używam bazy AA mezzolaser 40+, ma bardzo lekką konsystencję, wyrównuje koloryt skóry. Baza jest również połączona z serum, dzięki któremu skóra jest nawilżona i zregenerowana.
też ją mam, ale rzadko używam - tylko przed "wielkim wyjściem" hahapoprostuja pisze:Nie maluję się na co dzień, ale jeśli już to robię to używam bazy AA mezzolaser 40+, ma bardzo lekką konsystencję, wyrównuje koloryt skóry. Baza jest również połączona z serum, dzięki któremu skóra jest nawilżona i zregenerowana.
tak na co dzień, to tylko kładę po prostu krem na dzień, czekam aż się chwile wchłonie i daję podkład albo bb
Dax?
- princesssssQa
- Miła Kobietka
A ja mam ingrid
Polecam bardzo mocno!
Osobiście nie jestem alergikiem. Baza jest delikatna, łatwo się rozprowadza. Musimy jednak pamiętać, że nakładając bazę pod makijaż albo krem trzeba odczekać z nakładaniem podkładu czy fluidów (przynajmniej z dwie minuty). Nie można założyć za dużo, żeby się wszystko nie rolowało. Dobrze nakłada się pędzlem do fluidów. Nie musi być zmyślny
. Chyba, że włosie podrażnia cerę to wtedy odpada.Re: Baza pod makijaż
Ja używam z ArtDeco, wszystko ładnie się trzyma. 
A gdzie zwykle kupujecie taką bazę?
-
patrycja033
Ja lubię mineralną ArtDeco.
Ja ostatnio odkryłam świetną bazę
Łatwo się ją rozprowadza, nie roluje się no i co najważniejsze wygładza i przedłuża życie makijażu. Nie trzeba co chwilę biegać do łazienki poprawiać make-up. O ta: