Bardzo suche włosy, jak miotła :(

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
orszulka
Miła Kobietka

Re: Bardzo suche włosy, jak miotła :(

Post autor: orszulka »

A olejujesz olejami odpowiednimi do twoich wlosow? Moze daj szanse tez innym. Mi wyszlo ze mam srednioporowate, a najlepiej pasuje mi olej kokosowy, ktory jest przeznaczony dla niskoporowatych :)
houdini
Jestem tu nowa :)

Post autor: houdini »

A olej kokosowy? Skoro masz takie suche włosy to nałóż go też na skórę głowy, może to ona jest tak przesuszona? No i moim zdaniem wcierki ziołowe nie zaszkodzą :)

Jeśli chodzi o suplementy to polecam picie naparów ziołowych - herbatka ze skrzypu czy pokrzywy?
http://www.dobry-dentysta.kolobrzeg.pl
babyblue
Miła Kobietka

Post autor: babyblue »

olejki do włosów, dobry szampon i może jakieś zioła do picia lub w tabletkach
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

o kokosowym to ja nie słyszałam! Pewnie obłędnie pachnie! Ja mam ten venity arganowy - pomaga, bałam się że będzie mi obciążał włosy ale jest ok.
Mirka101

Post autor: Mirka101 »

Mała_Kaśka pisze:o kokosowym to ja nie słyszałam! Pewnie obłędnie pachnie! Ja mam ten venity arganowy - pomaga, bałam się że będzie mi obciążał włosy ale jest ok.
Z tym zapachem to nie za bardzo. Też myślałam, że zapach jest cudowny. Ogólnie lubię i zapach kokosa i smak, wszystkie słodycze z kokosem. Jednak olej kokosowy mi nie podszedł. Może to przez ta konsystencję. Tego nie wiem. Jeśli się zdecydujesz spróbować to radzę kupić mniejszy słoiczek, bo dobry olej kokosowy nie należy do najtańszych. Dopiero jak stwierdzisz, że trafił do Ciebie to zainwestujesz w większy pojemnik. Mi ostatnio włosy jak miotła zrobiły się po deszczu. Strasznie przemokłam i nawet następnego dnia po myciu i suszeniu nie wyglądały cudownie.
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Jeżeli masz notoryczny problem z suchymi włosami to może nie tylko sama kwestia szamponu czy odżywki,ale również wody jaką myjesz,płukasz włosy,z takim problemem spotkałam się już wielokrotnie.
Awatar użytkownika
lulumiranda
Fajna Kobietka

Post autor: lulumiranda »

Ja mam tendencje do takich suchych włosów ale pomagają olejki. Zauważyłam,że jak staram się je bardziej nawilżać to wyglądają lepiej. Olejowanie jest fajne ale mi zajmuje zbyt dużo czasu. Staram się kupować raczej odżywki czy też maski, które mają olejki w sobie. Od miesiąca już kupuję sobie regularnie maski z Biedronki ( stosuję 2 razy na tydzień). Cena jest śmieszna, jest to marka Perfect me - możecie kupić za 1,50. Działanie fajne, nawilżają włosy przy czym ich nie obciążają. Włosy nie są już takie suche jak przed zastosowaniem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
marysiowa

Post autor: marysiowa »

Maseczki do włosów też dają dobry efekt
Profesjonalna konsultantka kosmetyczna. Masz pytania? Jestem do dyspozycji!
Iskierka
Miła Kobietka

Post autor: Iskierka »

Kup sobie olej z migdałów i maseczki i regularnie stosuj, mozesz je nawet mieszac.
zofia.juluk1995

Post autor: zofia.juluk1995 »

sklep internetowy z profesjonalnymi produktami fryzjerskimi
Polecam!!! Super produkty!
nina87

Post autor: nina87 »

Może nie myć tak często maks. 2 razy w tygodniu a przed każdym myciem olejować. Zostawić zawinięte na całą noc. Polecam olej Jojobowy lub Arganowy. Ja używam tych od renovality i wiem że sa dobrej jakości.
Awatar użytkownika
guarana

Post autor: guarana »

ja lubie zostawiać sobie raz w jakimś czasie naolejowane włosy lnem albo olejem z awokado :)
monterey

Post autor: monterey »

i nie farbuj!
BeautyHairBasia

Post autor: BeautyHairBasia »

Witaj
winą za taki stan może być otwierająca się łuska włosa.
Powinnaś spróbować używać szamponów zakwaszających. Na pewno nie nadają się żadne nawet najłagodniejsze szampony dla dzieci, czy do włosów przeciwłupieżowe.
Spróbuj umyć włosy płynem do higieny intymnej z kwasem mlekowym. Powinien je zakwasić i zamknąć łuskę włosa.
Stosowanie nawet najlepszych maseczek i eliksirów na długo się nie zda, bo każde mycie wypłucze Ci preparaty.
Jeśli będziesz chciała więcej informacji to napisz do mnie
Pozdrawiam
Basia Muszarska
Wszystko o tym czym się zajmuję oraz jak powinnaś ielęgnować swoje włosy znajdziesz na mojej stronie.
Obrazek
KatrinaP

Post autor: KatrinaP »

Też mam ten problem. W takim razie przetestuję ten szampon o którym wspomniałaś.
magnolic

Post autor: magnolic »

wejdz sobie na wlosing i poszukaj info o rownowadze peh :)
kokruch86

Post autor: kokruch86 »

a może po prostu używasz złej suszarki do włosów, która je strasznie wysusza i właśnie powoduje, ze włosy są jak miotła. Ja mam suszarkę od babyliss i uważam, że jest super bo masz tam i ustawienia temp suszenia i prędkości, więc zawsze coś dla siebie się dobierze, poza tym jest też funkcja jonizacji, która dodatkowo sprawia, że włosy są gładkie i błyszczące a przy okazji ma super dużą moc, więc suszę włosy chwilę
Suzannee

Post autor: Suzannee »

olejek z isany, ja mam arganowy i może olejowanie? ;) mi pomogło
jerzy1306
Miła Kobietka

Post autor: jerzy1306 »

Może warto sięgnąć po specyfiki dostępne w każdej kuchni? Oleje tłoczone na zimno doskonale nadają się do pielęgnacji włosów. https://mojahodowla.pl/78-oleje-tloczone-na-zimno
alex1234
Miła Kobietka

Post autor: alex1234 »

Nie znalazłam lepszego produktu, który poprawiłby stan moich włosów tak szybko i dobrze jak szampon klorane z masłem cupuacu.
donatka
Fajna Kobietka

Post autor: donatka »

zainwestowałam w świetną suszarkę Hydro Fusion z podwójną jonizacją, w końcu nie mam po suszeniu siana na głowie, włosy sa gładkie i przyjemne w dotyku, na pewno sprzęcik mi długo posłuży
Monisia80
Miła Kobietka

Post autor: Monisia80 »

A co sądzicie o olejowaniu włosów?
Princess85

Post autor: Princess85 »

Mi koleżanka zamówiła na notino maseczkę rewitalizująca z keratyną. Uratowałą mi włosy bo po wakacjach i słonej wodzie to owszem szczotka zamiasta włosów. A jest to maseczka Inebrya Keratin.
isabelleelle199

Post autor: isabelleelle199 »

Spróbuj suplementu my best beauty na zdrowe włosy i paznokcie :) U mnie zdziałał cuda i gwarantuję, że Tobie też pomoże!
isabelleelle199

Post autor: isabelleelle199 »

Moje włosy potrzebowały MyBestBeauty. To rewelacyjny produkt, bardzo mi pomógł w walce z tragiczną kondycją włosów. Wzmocnił też paznokcie, także polecam gorąco!
ODPOWIEDZ