Balsamy do ciala

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
gohusia

Re: Balsamy do ciala

Post autor: gohusia »

Ja ostatnio wypróbowałam nową linię Dove http://pieknoirelaks.wp.pl/produkty.html
Jak narazie mnie służy i jestem zadowolona. na stronie pobrałam sobie wigdet - codzienny poradnik :D polecam, fajnie piszą.
Misia

Post autor: Misia »

Jaki balsam dla bardzo suchej skóry możecie mi polecić? Ostatnio korzystałam z serii Emolium
apollo

Post autor: apollo »

Do skóry suchej polecam FRIDGE - 2.2 rosy body. Doskonale nawilża i pozostawia różany zapach. Ponoć przy odpowiednim stosowaniu odmładza skórę. Stosowałam go krótko, więc trudno mi teraz powiedzieć czy faktycznie tak jest ;-)
Klaris

Post autor: Klaris »

Na wyjątkowo suche i podrażnione miejsca ja psikam pianką Panthenol Spray - tą na oparzenia. Np. przy odmrożonych dłoniach jak były takie szorstkie, albo jak dostaje uczulenia na jakieś detergenty. Polecam!
Tusia

Post autor: Tusia »

Klaris pisze: Np. przy odmrożonych dłoniach jak były takie szorstkie, albo jak dostaje uczulenia na jakieś detergenty.
Nie wiedziałam, że na odmrożenia... <szok>
Raczej zawsze stosowałam do nagłych przypadków,m nigdy nmie sądziłam, żeby stosować tą piankę tak do codziennego użytku... :roll:
pomcia

Post autor: pomcia »

panthenol na odmrożenia? pierwsze słyszę. :) Nie nie, na suchą to ja mam już sposób - masło shea.
Muchomor
Jestem tu nowa :)

Post autor: Muchomor »

Biotherm jest drogi, ale the best :) Nie tylko nawilza, az tez zapobiega wysuszaniu skory, przez co nie trzeba sie kremowac codziennie :serca
MadziulaMycha

Post autor: MadziulaMycha »

Do suchej skóry przetestowałam mnóstwo balsamów, poniewaz mam bardzo pszesuszoną skórę. Mogę polecic balsam Dove, dokładnie ten z obrazka z masłem Shea. Pięknie pachnie i naprawde byłam zaskoczona bo moja skóra już po drugim użyciu była super nawilżona. Jest nie dorgi 40 ml ok 26 zł. Warto kupić. Na odmrożenia użwywałam Linomagu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Każdy dzień jest nowym wyzwaniem aby uczynić go najleszym dniem Twojego życia :)
pomcia

Post autor: pomcia »

Ja sobie kupiłam kolejny raz balsam z Natural Body, tym razem odświeżająca opuncja i biała herbata. A masz też tak, że kupujecie kilka balsamów bo w połowie miesiąca chcesz zmienić? U mnie na półce 3 buteleczki do połowy wysuszone. Maniaczka. ;)
Wizaz_waw_pl

Post autor: Wizaz_waw_pl »

Nie me jednego balsmu dla wszytstkich. Jego wybór powinien zależec od rodzaju skóry. Poza tym kazdy lubi inny zapach;)
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

Dokładnie dla każdego coś innego :) ja uwielbiam balsamy dove zwłaszcza ujędrniający i silk coś tam rozświetlający. obecnie mam garniera rozświetlający z masłem kakaowym super nawilża. ogólnie mam bzika na punkcie balsamów i zawsze kilka na półce stoi;) ale do nawilżania polecam też zwykłą oliwkę dla dzieci na mokro po prysznicu wetrzeć potem ręcznikiem do sucha i super nawilżenie a ręcznik nie tłusty ;) odkąd pamiętam używałam oliwki i nie mam problemów z cellulitem :)
niki11

Post autor: niki11 »

Teraz trochę humoru:

Skazali gościa na śmierć.
Jednak był tak gruby, że się nie mieścił na krześle elektrycznym.
Zarządzili dietę.
Po tygodniu o chlebie i wodzie - koleś zamiast schudnąć, przytył 10 kilo.
Na krzesło nijak się nie mieści.
Zarządzili tylko wodę - znów przytył 10 kg.
Postanowili nic mu nie dawać.
Kolo zamiast chudnąć, poprawił się o 10 kg.
- Co jest, Czemu nie chudniesz?
- Jakoś kurde nie mam motywacji...
Best work gloves http://www.mabi-tech.co.uk/5-work-gloves store
asdzxc

Post autor: asdzxc »

fajny balsam jest balsam mineralny który zawiera minerały z Morza Martwego oraz filtry przeciwsłoneczne UVA i UVB . Rewelacyjny do suchej i wrażliwej skóry . http://edumed.com.pl/Kosmetyki-Z-Morza- ... 10421.html :)
Yagoda

Post autor: Yagoda »

pomcia pisze:Ja sobie kupiłam kolejny raz balsam z Natural Body, tym razem odświeżająca opuncja i biała herbata. A masz też tak, że kupujecie kilka balsamów bo w połowie miesiąca chcesz zmienić? U mnie na półce 3 buteleczki do połowy wysuszone. Maniaczka. ;)
Ja tak mam :-) Uzywam jednoczesnie conajmniej 4 balsamow plus brazujący ;)
Z natural body lubie ten:
Obrazek
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Ja teraz używam balsamu z Marks & Spencer :-) Nie wiem dokładnie jaki zapach (a nie mam motywacji by się podnieść z łóżka ;-) ), ale przypomina mi zapach kąpieli z dzieciństwa ;-) No i do tego jest bardzo dobry (nie podrażnia po goleniu co dla mnie jest bardzo ważne) i bardzo tani (chyba ok 7 zł)...
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
mastylla
Miła Kobietka

Post autor: mastylla »

Nie mam jednego ulubionego. Za każdym razem wybieram inny. Kiedyś miałam z Yves Rocher gruszkowy - no po prostu miodzio :) fajnie sie wchłaniał i cudnie pachniał. Teraz neutrogena. Pachnie tak sobie ale swietnie nawilza.
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
dagiena

Post autor: dagiena »

Ja używam balsamów firmy Palmer's. Wypróbowałam już 3 różne rodzaje i z każdego jestem bardzo zadowolona!!! Każdy przeznaczony do zadań specjalnych ;) dla kobiet w ciąży, ujędrniający z koenzymem Q10 i brązujący. wspaniale odżywiają skórę, nawilżają a do tego pięknie pachną i są wydajne! POLECAM :)
Misiek

Post autor: Misiek »

Mój ulubiony od jakiegoś czasu jest: balsam do ciała aloesowy HB. Odkryłam go niedawno i od razu przypadł mi do gustu. Świetnie nawilża :)
dagiena

Post autor: dagiena »

Osobiście używam balsamów firmy Palmer's! Przetestowałam już parę rodzajów i są naprawdę świetne! Polecam dla kobiet w ciąży, ujędrniający i te na bazie masła kakowego, pięknie pachną :)
golden_eye

Post autor: golden_eye »

Ja używam BALSAM DO CIAŁA Z OLEJEM Z WIESIOŁKA firmy Gal

Obrazek

Skutecznie nawilża, delikatnie natłuszcza i nadaje skórze uczucie świeżości. Doskonale się wchłania i regeneruje naskórek, co jest przydatne po kąpielach wodnych i słonecznych. Zawiera naturalne oleje z nasion wiesiołka, nagietka i krwawnika.
sat107

Post autor: sat107 »

ja uwielbiam natomiast balsamy z garniera. Uważam że są wprost stworzone dla mojej skóry, zwłaszcza ten czerwony dla skóry suchej. Podoba mi się nie tylko zapach, ale i konsystencja. Wchłania się szybko, nie zostawia plam, więc jest jak najbardziej ok. Dziewczyny, a co sądzicie o uroda">www.mergeto.pl/auctions/13/kosmetyki-i-uroda. Kupujecie tam kosmetyki dla siebie?
Awatar użytkownika
aga.ta
Miła Kobietka

Post autor: aga.ta »

przed świętami kupiłam w biedronce (zachęcona opiniami na forum) masło do ciała bielendy i jest rewelacyjne. nie ma go już w sprzedaży w biedronce, niestety... mam nadzieje, że jeszcze się pojawi i wtedy na pewno zrobię sobie zapas ;)
Sabina233

Post autor: Sabina233 »

Ja ostatnio używam Sorayi z serii So Pretty czekoladowgo :). Śliczny zapach w sam raz na tę smutną porę roku. W moim przypadku zapach czekolady o 6 rano, działa na mnie bardzo pobudzająco i poprawia mi nastrój / bo jak można mieć o 6 rano dobry????/
A tak serio, oprócz zapachu smacznej czekolady, bardzo dobrze nawilża i szybko sie wchłania, co rano ma przecież bardzo duże znaczenie
Chciałam szybko znaleźć zdjęcie tego czekoladowego, ale nie natrafiłam, więc wrzucam całą kolekcję :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
aldonka87

Post autor: aldonka87 »

Ja wolę naturalne kosmetyki. Ostatnio dostałam w prezencie, jeszcze nie mikołajkowym, zestaw pure fiji. Pachną delikatnie, a zarazem pięknie :)
Amaretto

Post autor: Amaretto »

A znacie może markę CeCe? Ich kosmetyki można zakupić w Superpharm albo zamówić w ich sklepie internetowym. Bardzo fajne, naturalne składniki.
Ostatnio natrafiłam na fajną promocję i zakupiłam sobie ich balsam do ciała z nowej serii z olejkiem arganowym i muszę przyznać, że od pierwszego momentu zakochałam się w jego zapachu : orientalny, korzenny, po nałożeniu na ciało utrzymuje się bardzo długo. Nie jest jednak nachalny. Mój mąż nie mógł się mnie nawąchać :D
Co do pielęgnacji na efekty poczekamy ale wydaje mi się, że będzie skuteczny ponieważ ma dużą zawartość olejku arganowego w składzie.
ODPOWIEDZ