Balsamy do ciala

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
rona81
Miła Kobietka

Re: Balsamy do ciala

Post autor: rona81 »

Polecam i wręcz jestem zakochana w maśle kakaowym właściwie każdej firmy teraz mam ziaje. :in love:
Obrazek
Zapraszam!
Awatar użytkownika
Violet
Miła Kobietka

Post autor: Violet »

Dla mnie najważniejsze jest to, by balsam dobrze nawilżał i może w ogóle nie mieć zapachu. Zimą gdy skóra szybciej traci wodę i szybciej się przesusza zawszę idę do apteki po Cetaphil DM balsam do ciała i twarzy. Jak żaden inny szybko regeneruję przesuszoną skórę i super nawilża. Nie podrażnia, bez zbędnych ulepszaczy. Polecam wszystkim którzy borykają się z suchą skórą.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Kiedy przychodzi zima nie wyobrażam sobie życia bez MD Dermoprotektora. Chyba nic innego nie koi i nie nawilża tak dobrze przesuszonej skóry. Emulsja do mycia też jest niezła. :)

Obrazek
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Ja zawsze patrze na skład aby nie było tyle chemi jak np. parabenów. Zwracam aby był on nawilżajaco-ujędrniająco wolę zapobiegać niż później wydawać więcej pieniędzy na różnego rodzaju zabiegi.
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

ja uwielbiam krem do ciała Dove w takim dużym kubełku Supreme Body Silk. Pięknie pachnie, świetnie nawilża.
Obrazek
e-kosmeo_pl
Miła Kobietka

Post autor: e-kosmeo_pl »

Na mojej skórze także najlepiej sprawdzają się masła do ciała,szczególnie te naturalne z serii Absolute Care,dostępne w sklepach internetowych. Ich jakość jest na bardzo wysokim poziomie,a cenowo również są przystępne.
speedy

Post autor: speedy »

Ja używam Colostrigen Innovatio i nie mam zamiaru zmieniać na żaden inny! Jest po prostu najlepszy, bez porównania do tych rozreklamowanych z drogerii, a przetestowałam chyba każdy Możecie zasugerować komuś, żeby podarował wam pod choinkę, przekonacie się na własnej skórze ze jest swietny :-)
Awatar użytkownika
iza813
Fajna Kobietka

Post autor: iza813 »

Od około roku jestem wierna balsamowi z ziaji z bio olejkiem arganowym do skóry bardzo suchej i przesuszonej.Na ciele mam raczej skórę suchą więc dla mnie ten balsam jest zbawieniem,ma kremową konsystencje i trzeba odczekac pare minut od aplikacji aby dobrze sie wchłonoł.Rewelacyjnie nawilża skóre i lekko natłuszcza,a zime jest super.Polecam wszystkim którzy borykaja sie z suchą skórą :)
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
babeczka123
Jestem tu nowa :)

Post autor: babeczka123 »

Ja ostatnio balsam kupiłam taniej w sklepie SPAM, mają tam świetne promocje i dodatkowo możliwość zbierania punktów wymiennych na nagrody.
Ostatnio zmieniony czw sty 08, 2015 10:58 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Ziaj akurat całkiem przyzwoite masła do ciała,ale ostatnio warto zwrócić uwagę również na Nivea z dodatkiem miodu czy olejku arganowego,ponieważ taki balsam znakomicie nawilża i wygładza skórę,można używać go pod prysznicem.
Martynaa
Miła Kobietka

Post autor: Martynaa »

Ja używam różnych balsamów, nie mam raczej jakiegoś ulubionego, czasem tez zamiennie stosuję masła do ciała, które są gęstsze i może przez to trochę lepiej nawilżają. Teraz jest też mnóstwo olejków, ja lubię do pielęgnacji arganowy
alaku7

Post autor: alaku7 »

Zgadzam się, najlepsze są masła do ciała... szczególnie zimą..
http://www.adamjaroslaw.com.pl/
adforka

Post autor: adforka »

Ja aktualnie jestem w ciąży i używam balsamu z którego jestem bardzo zadowolona, firma efektima pharmacare. Balsam jest ujędrniająco- regererujący i dla mojej skóry idealny. Widzę, że skóra jest odpowiednio nawilżona a skóra napięta. Pewnie będę go stosować jeszcze po porodzie :D
Awatar użytkownika
Chilli
Fajna Kobietka

Post autor: Chilli »

Ja kocham masła do ciała a jak jeszcze mi pachna wanilia np albo wiśnia to mmm sama przyjemność :D
Martynaa
Miła Kobietka

Post autor: Martynaa »

Chilli pisze:Ja kocham masła do ciała a jak jeszcze mi pachna wanilia np albo wiśnia to mmm sama przyjemność :D
Ja właśnie często przy zakupie kieruje sie zapachem, np. teraz mam masło do ciała Bielendy, o zapachu awokado, i pachnie super :)
moniczka89

Post autor: moniczka89 »

też je lubię, szczególnie malinę lub wiśnię
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Akurat tych balsamów z Bielendy nie stosowałam więc ciężko mi powiedzieć czy faktycznie są skuteczne oraz czy ładnie pachną,bardzo fajnym balsamem jest ten z dodatkiem naturalnego kolagenu,nie ma skuteczniejszego kosmetyku jeżeli komuś zależy na intensywnym nawilżeniu skóry.
Awatar użytkownika
Pam_ela
Fajna Kobietka

Post autor: Pam_ela »

Ja uwielbiam masła do ciała The Body Shop - piękne zapachy i świetne działanie, tylko niestety bez promocji są dość drogie...
oszka

Post autor: oszka »

A patrzyłaś w sklepie SPAM? Tam co tydzień są promocje na inną markę więc może akurat trafisz na swój balsam przeceniony
Ostatnio zmieniony ndz kwie 26, 2015 9:48 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Pam_ela
Fajna Kobietka

Post autor: Pam_ela »

Nie maja tam TBS. Ogólnie TBS zazwyczaj jest tylko w ich sklepach firmowych, rzadko w innych drogeriach....
Awatar użytkownika
rewelka_
Miła Kobietka

Post autor: rewelka_ »

Też bardzo lubię The Body Shop - masłeko glazed apple to mój hit ostatnimi czasy :]

Post autor: nat560 »

Moim zdaniem najlepsze balsamy z naturalnych składników, zazwyczaj wcale nie są one takie bardzo drogie :)
http://www.primavera.waw.pl/
Awatar użytkownika
tinacleo
Miła Kobietka

Post autor: tinacleo »

u mnie chyba najlepiej sprawdził się balsam natłuszczający Oillan, jedynym jego minusem jest to, że jest bezzapachowy (dla innych może być to plusem :) )
Maciejka18

Post autor: Maciejka18 »

Ja lubie z efektimy pharmacare. Teraz stosuje serię dla kobiet w ciąży- tj. mama- care. Bardzo fajne balsamy posiadające naturalny sklad. U mnie zdziałały ze skórą cuda tj. skóra w końcu przestała się łuszczyć! Jest też bardziej nawilżona i gładka.
supercaro

Post autor: supercaro »

Uwielbiam balsam do ciała Dove, ale tylko ten z granatem. Przepięknie pachnie i doskonale nawilża, a skórę mam bardzo suchą.
ODPOWIEDZ