czy słyszałyście o badaniach trychologicznych? Dla niewtajemniczonych są to badania włosów i skóry głowy. Czy myślicie, że to raczej takie naciąganie czy jednak warto korzystać jeśli ktoś ma problem z włosami?
badania trychologiczne
badania trychologiczne
cześć! 
czy słyszałyście o badaniach trychologicznych? Dla niewtajemniczonych są to badania włosów i skóry głowy. Czy myślicie, że to raczej takie naciąganie czy jednak warto korzystać jeśli ktoś ma problem z włosami?
Re: badania trychologiczne
Te osoby z ktorymi rozmawialam i ktore to robily to sa zadowolone...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
dobrze wiedzieć!
ale to pewnie zależy od konkretnego trychologa? (w końcu każdy specjalista jest inny...). Nie wiesz czegoś więcej o tych badaniach?
Jak ze wszystkim 
Nie .. sama nie robilam...
Nie .. sama nie robilam...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
dzięki wielkie mimo wszystko!
mam nadzieję, że jeszcze ktoś się wypowie 
-
kaska.maska
- Jestem tu nowa :)
ja byłam u trychologa w hair medica za darmo mi się trafiły bo wypadały mi włosy garściami. Okazało się, że to efekt... odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Pani trycholog zasugerowała mi suplementację, do tego doradziła jak dbać o moje włosy. Także jak masz okazję to skorzystaj, na pewno nie zaszkodzi
ok, wielkie dzięki za pomoc! Myślę, że warto się wybrać
pozdrawiam!!!
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
Trycholog to specjalista jak każdy inny jeśli boli ząb to nie pytamy tylko idziemy do stomatologa. Podobnie powinno być z problemem wypadających włosów jest to to lekarz, który zajmuje się tym problemem na co dzień i ma największe kompetencje w tym zakresie. Czasem są potrzebne dodatkowe konsultacje lekarzy innych specjalności na to i tak trycholog po sprawdzeniu wszystkich potrzebnych badań będzie nas diagnozować i układać plan leczenia.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
Długo szukałam skutecznego sposobu na wypadanie włosów, aż dowiedziałam się, że mam łysienie androgenowe. Właśnie u trychologa
Zaczęłam suplementację Vitapil Clinic 5a i bardziej dbać o skórę głowy – teraz widzę, że włosy wypadają mniej i wreszcie panuje nam problemem.