Atopowe
-
lgas
Re: Atopowe
jak walczyłam z AZS to restoraderm okazał się najlepszym lekiem, inne nie dawały sobie rady, po prostu za słabe były
Mojej siostrze pomógł atopiclair, ale szczegółów leczenia nie znam niestety.
Trochę lat minęło od ostatniego postu, czy są jakieś nowe kosmetyki które łagodzą objawy azs? polecicie coś?
U moich dzieci (niestety i syn i córka mają azs - po swoim tacie) dobrze działają emolienty exomega control. Gdy azs ulega zaostrzeniu (a u dzieci to zdarza się co jakiś czas, bo nie sposób ich upilnować) stosuję balsam exomega, który jest bardzo gęsty i bardzo dobrze sobie radzi z podrażnieniami i swędzeniem.
Jeśli chodzi o takie zmiany, to kremy nawilżające proponowane tutaj przez osoby komentujące (typu Aderma, Avene, Bioderma) nie wyleczą, chociaż oczywiście są niezbędne do pielęgnowania w trakcie kuracji przeciwzapalnej. Mogę zapytać dlaczego protopic/dermitopic odpada? Taki ostry stan zapalny zewnętrznie niestety da się zaleczyć tylko przy użyciu albo sterydów, albo właśnie takrolimusu/pimekrolimusu (czyli tych substancji, które są w protopicu/dermitopicu). Lubię też serię Atopicin https://verdelab.pl/kategoria-produktu/ ... nie-skory/ Z takich pielęgnacyjnych rzeczy możesz jeszcze spróbować robić sobie kompresy z wodą termalną trzymaną w lodówce (ja polecam Avene, ale są też z LaRoche) - przykładasz ręcznik papierowy lub jakieś cienkie kompresy jałowe do skóry, spryskujesz sprejem, tak przez 10 minut z tym poleżeć pilnując żeby było mokre cały czas i potem nawilżyć emolientem.
Olejki cbd są bardzo pomocne przy wszelkich problemach skórnych. Też stosuję, kupuję w sklepie CBD Effekt. Maja duży wybór towaru.
polecam leczenie pod okiem dermatologa bo leczenie zalezne jest od stopnia zaawancsowania problemu, ja mialam nie zaostrzone wiec wystarczyly mi kosmetyki ogolnodostepne ale u brata córka juz musiala miec masci od lekarza
-
bojowniczka
- Fajna Kobietka
a ktorych uzywalas?
a na notino kupowalam bioderme 
-
bojowniczka
- Fajna Kobietka
bioderma ... biotherma? to chyba to samo 
Te też podobno są bardzo fajnej jakości - https://szopmania.pl/olejek-konopny-10- ... olskie-CBDellena pisze:Olejki cbd są bardzo pomocne przy wszelkich problemach skórnych. Też stosuję, kupuję w sklepie CBD Effekt. Maja duży wybór towaru.
Miałam podobny problem ze skórą, gdzie nie było do końca wiadomo, czy to AZS, czy może alergia. Po wielu próbach z różnymi kremami w końcu trafiłam na coś, co naprawdę pomogło!
Najlepsze efekty dała mi maść konopna Dr Retter 24%. Warto szukać tej z hologramem, bo wtedy masz pewność, że to oryginał. Maść jest świetna, działa przeciwzapalnie, nawilżająco i w dodatku jest bezpieczna dla skóry. Jest tam olej konopny, który ma mnóstwo dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega 3 i 6, które regenerują skórę i łagodzą ból. Naprawdę działa!
Kupowałam ją w Konopnej Farmacji w Poznaniu, ale mają też sklep online konopiafarmacja, więc da się łatwo zamówić. A, i warto dodać, że w Centrum Alergologii w Poznaniu (ul. Bogusławskiego) też mi doradzili naturalne metody leczenia, bez sterydów. Także to też ważne, bo dieta miała ogromne znaczenie – zaczęłam unikać glutenu i to naprawdę pomogło!
Dodatkowo stosowałam olej CBD 5% w wersji dekarboksylowanej. Jest super, bo działa przeciwzapalnie, a przy okazji obniża poziom kortyzolu (hormonu stresu), który potrafi bardzo pogorszyć stan skóry. Wersja dekarboksylowana jest ekstra, bo ma lepszą przyswajalność – warto spróbować!
No i piłam zioła – passiflora na wyciszenie i do tego myłam ciało ziołami z korzenia mędlnicy, które pomagają przy detoksykacji i łagodzą podrażnienia. Efekty naprawdę widać po kilku tygodniach – moja skóra znacznie się poprawiła!
Spróbuj, może też Ci pomoże!
Najlepsze efekty dała mi maść konopna Dr Retter 24%. Warto szukać tej z hologramem, bo wtedy masz pewność, że to oryginał. Maść jest świetna, działa przeciwzapalnie, nawilżająco i w dodatku jest bezpieczna dla skóry. Jest tam olej konopny, który ma mnóstwo dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega 3 i 6, które regenerują skórę i łagodzą ból. Naprawdę działa!
Kupowałam ją w Konopnej Farmacji w Poznaniu, ale mają też sklep online konopiafarmacja, więc da się łatwo zamówić. A, i warto dodać, że w Centrum Alergologii w Poznaniu (ul. Bogusławskiego) też mi doradzili naturalne metody leczenia, bez sterydów. Także to też ważne, bo dieta miała ogromne znaczenie – zaczęłam unikać glutenu i to naprawdę pomogło!
Dodatkowo stosowałam olej CBD 5% w wersji dekarboksylowanej. Jest super, bo działa przeciwzapalnie, a przy okazji obniża poziom kortyzolu (hormonu stresu), który potrafi bardzo pogorszyć stan skóry. Wersja dekarboksylowana jest ekstra, bo ma lepszą przyswajalność – warto spróbować!
No i piłam zioła – passiflora na wyciszenie i do tego myłam ciało ziołami z korzenia mędlnicy, które pomagają przy detoksykacji i łagodzą podrażnienia. Efekty naprawdę widać po kilku tygodniach – moja skóra znacznie się poprawiła!
Spróbuj, może też Ci pomoże!