Intymny problem

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
agddga

Intymny problem

Post autor: agddga »

Witam drogie Panie,

mam dość intymny problem.

Otóż każdego miesiąca, jak każda kobieta przechodzę okres. Zaznaczę że jest on bardzo nieregularny. Raz na początku miesiąca a to raz w środku a czasem pod koniec. Kilka dni przed mam podstawowe objawy, czyli większy apetyt, skłonność do słodyczy. Oraz ból. Ból w lewym jajniku. Już na kilka dni przed zajadam się tabletkami przeciwbólowymi. A gdy przychodzi owy dzień, dzień okresu. To jestem umierająca. Pewnie znacie ten ból, ale mi dokucza najbardziej ten lewy jajnik. Pierwszy dzień owego okresu jestem do niczego.Lece na kilu rożnych proszkach przeciwbólowych oraz NO-SPA 60 mg nie pomaga.

Pytam się Was kobiety, jestem hm...mało doświadczona? albo inaczej, mało poinformowana.

Z mamą nie rozmawiałam na ten temat, a teraz jej już nie ma. A ja ma 20 lat a z Ojcem nie będę rozmawiać na ten temat.

Nigdy nie byłam u Ginekologa. Mam cykora żeby iść. Nie robiłam cytologi ani nic w tym rodzaju.
dzo

Re: Intymny problem

Post autor: dzo »

idź do lekarza ;)

i pogadaj z matką bo skoro piszesz, że masz nieregularny cylk na podstawie tego że raz jest na początku miesiąca a raz w połowie to widać, że chyba nie masz zielonego pojęcia o miesiączce ;) ;)
Kitek

Post autor: Kitek »

na Twoim miejscu od razu pojawiłabym się u ginekologa. Z takimi sprawami nie ma żartów!
witaminka

Post autor: witaminka »

czym prędzej leć do gina!
Japaneczka

Post autor: Japaneczka »

Zdecydowanie powinnaś iść do lekarza. Nie ma co się obawiać wizyty, warto robić regularne badania. Nikt inny tego za nas nie zrobi a o zdrowie jednak trzeba dbać tym bardziej jeżeli coś nas nie pokoi.
Kitek

Post autor: Kitek »

marsz do ginekologa!
akita
Jestem tu nowa :)

Post autor: akita »

ja również zdecydowanie polecam ginekologa w tej sytuacji
http://www.gadzeto.com.pl
Najlepsze Prezenty w sieci dla Niej i dla Niego
Urocze płyty DVD z nadrukami