Angielski, czy chiński?
Re: Angielski, czy chiński?
Dla mnie angielski łatwiejszy a z TUTLO jeszcze łatwiej przyszło mi opanować jezyk .
To prawda, angielski jest zdecydowanie łatwiejszy:) Ja też akurat od jakiegoś czasu powtarzam z nimi język bo dawno nie używałam a jak wiadomo w dzisiejszych czasach to raczej podstawa;) Fajne jest to, że uczyć mogę się z domu i nie muszę tracić czasu na dojazdy!
Na początek to zdecydowanie angielski. A jeśli już opanujemy w miarę dobrze ten język, to wtedy dopiero jakiś inny. Chiński jeszcze chyba nie jest tak bardzo popularny, ale może za jakiś czas faktycznie będzie na niego większe zapotrzebowanie
ANgielski to obecnie wymóg a nie atut, chiński to fajny dodatek ktory dobrze rokuje w pracy.
-
kocimietka
- Jestem tu nowa :)
Angielski to nie jest aktualnie zaden atut tylko podstawa dla kazdego, nawet ludzi pracujacych w sklepach. Chinski za to jest bardzo przydatny na rynku pracy, wiec najlepiej znac obydwa.
Angielski po co Ci chiński? Będziesz robić biznes z Chińczykami? Angielski to podstawa
A moim zdaniem chiński. Angielski to dzisiaj żaden atut w CV, ludzie znajacy chiński są bardzo poszukiwani i trzepią na tym naprawdę ładną kasę.
Na te trudne czasy polecam szkołę: thedream com pl oferują lekcje przez skape czy inne komunikatory