A wracając do aktywnej turystyki Koleżanka była w Świnoujściu i tam można się załapać na prom do Szwecji.
Unity Line, organizuje wycieczkę na Bornholm i tam jest masa tras rowerowych.
Mam straszną ochotę się wybrać
A jak mi jeszcze zdjęcia pokazywała... ech...
przejazd promem Skania na trasie Świnoujście – Ystad
przejazd promem Polonia na trasie Ystad – Świnoujście
miejsce w kabinie podczas rejsu promem Skania oraz promem Polonia
kolacja na promie Skania na trasie Świnoujście – Ystad
śniadanie na promie Skania na trasie Świnoujście – Ystad
kolacja na promie Polonia na trasie Ystad – Świnoujście
śniadanie na promie Polonia na trasie Ystad – Świnoujście
suchy prowiant w II dniu wyjazdu
przeprawa promowa katamaranem na wsypę Bornholm na trasie Ystad – Rønne – i Rønne - Ystad
zwiedzanie wyspy Bornholm wg programu
bilet wstępu do kościoła rotundowego
obsługa i przejazd autokarem na całej trasie wg programu
opieka pilota/przewodnika w trakcie trwania wycieczki wg programu
ubezpieczenie NNW, KL
dodatek paliwowy
Z tego co się orientuję, jeżeli chodzi o rejsy do Szwecji, bez żadnej zorganizowanej wycieczki przez Unity Line, to można już od 134zł w jedną stronę lub 244zł w obie.
Jak turystyka to tylko aktywnie - piesze wędrówki, rower (po harcerskiemu rzekłabym "woda, góry, las" . Nie wobrażam sobie smażyć się cały dzień na plaży... Planuję z moim "ą", "ę" narzeczonym wybrać się gdzieś za gramanicę w tym roku pojeździć trochę rowerami po obcych szlakach. Macie może jakieś fajne lokalizacje do zarekomendowania?
W ubiegłym roku jeździliśmy właśnie po Bornholmie - w tym roku planujemy wybrać się na zwiedzanie Danii kontynentalnej (o ile można tak powiedzieć Rowery najwygodniej przewozić promem, jeżeli będziesz chciała potem zmienić lokalizację - przewóz "kozy" tamtejszym "PKP" jest naprawdę niedrogi - w końcu to kraj rowerzystów!
Ja to zastanawiałam się właśnie nad Szwecją - nad promem, dokładniej rzecz biorąc... ktoś był? Czy ceny promów faktycznie oscylują wokół 150 zł w jedną stronę?
Ostatnio zmieniony ndz mar 29, 2015 8:19 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:nie spamujemy forum :)
Skandynawia wychodzi dość drogo w porównaniu z ofertami typu No Limits, gdzie płacisz porównywalnie za to masz świetnie zorganizowany czas i doskonale skomponowane trasy. Fakt - Bornholm jest wymarzone na rowery, ale zjeździsz je w moment. Jak już obejrzycie Bornholm, to polecam uwadze Rumunię. Sama się wybieram - muszę ją w końcu zobaczyć.
A to jeszcze zależy co znajdę. Jeśli coś wypatrzycie przede mną, koniecznie dajcie znać. Interesuje mnie Rumunia, ew. Albania. To taka ostatnia zajawka.
Jak byłam mała( tak od trzech lat) to zdarzało mi się kilkakrotnie zaginąć rodzicom, mieszkałam na wsi i bardzo lubiłam spacerować. Teraz nie zawsze się to udaje z powodu braku pracy i finansów. Ale pozostały marzenia i wspomnienia z wcześniejszych wyjazdów i wycieczek.
Warto zabezpieczyć komputer przez programy antywirusowe.
Ja jestem także zwolenniczką takich wypraw. Lubię aktywny wypoczynek w górach, mazurach czy nad morzem. Wiele ciekawych inspiracji zawsze znajduje na portalu: SPAM. Portal dla miłośników takich wypraw i nie tylko. Znajdziecie tam wiele fajnych miejsc w Polsce i zagranicą.