8 lat starszy mężczyzna - nasz pierwszy seks!

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Surykatka
Jestem tu nowa :)

8 lat starszy mężczyzna - nasz pierwszy seks!

Post autor: Surykatka »

Cześć, dziewczyny! :)
Piszę, bo potrzebuję się wygadać i potrzebuję porady. Pisałam na kafeterii, ale nie doczekałam się chyba niczego konkretnego...
Poznałam ostatnio wspaniałego mężczyznę - przystojny, bardzo wykształcony, kulturalny, elegancki, dobrze ubrany, zaradny, stanowczy, wymagający, a zarazem czuły - zupełnie inny niż moi rówieśnicy. Ja mam 22 lata, on prawie 30 (jeszcze nieskończone).
Spotykamy się od miesiąca. Zaprosił mnie na kolację do siebie - idę jutro. No i nie oszukujmy się - wiadomo jak taka kolacja się skończy.
Jestem trochę zestresowana. No dobra, bardzo zestresowana.
Bo jestem zwyczajnie niedoświadczona. Miałam wcześniej tylko jednego chłopaka i to w czasach liceum, potem przez 3 lata nic - jakoś nie trafiłam na właściwą osobę. Znaczy miałam propozycje kilku związków, ale ja nie chciałam, a nie uznaję seksu ot tak tylko dla zabawy - muszę coś do kogoś czuć.
A on na pewno jest doświadczony.
Przez to, że jestem taka stremowana trochę to odwlekam, a on jest chyba coraz bardziej nakręcony, bo spotkaliśmy się już kilkanaście razy i parę razy ostatnio było bardzo blisko, ale ostatecznie ja się wycofałam i do niczego nie doszło.
Boję się, że nie spodobam mu się nago, że uzna że jestem kłodą, która nic nie potrafi albo nie wiem co jeszcze.
No i też boję się jakiego seksu on oczekuje, bo ostatnio jak już było "blisko" dosyć mocno klepnął mnie w pośladek... nigdy nikt mi tak nie zrobił.
Cały czas też zastanawiam się, czy jestem dla niego wystarczająco dobra.
Czuję się gotowa, ale jednocześnie się boję. Mieliśmy już "podchody" i chyba dla niego to jest niefajne, ale wykazuje się zrozumieniem. Ostatnio doprowadził mnie do orgazmu pieszczotami przez bieliznę w samochodzie, a nie oczekiwał "rewanżu", więc myślę że nie chodzi mu tylko o seks.
Zresztą jak źle się czułam po szczepieniu przeciw grypie to się mną opiekował...
Dzisiaj napisał mi smsa o treści "jesteś wspaniałą kobietą i mam na ciebie ogromną ochotę". A ja nie wiem, co myśleć. Chcę, bardzo mnie pociąga, ale trema mnie paraliżuje. Czuję się jak kilkulatka, która chce wyrecytować wierszyk, ale boi się, że się pomyli i że pani w szkole to się nie spodoba.
Co robić? Jak przezwyciężyć strach?

No i czuję, że przy nim głupieję. A wszyscy mówią, że na co dzień jestem taką poważną, rozsądną dziewczyną. A nie chcę głupieć :D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: 8 lat starszy mężczyzna - nasz pierwszy seks!

Post autor: Hadassa »

Wg mnie na spokojnie z nim porozmawiaj o swoich obawach.
Jeżeli jest na tyle doświadczony, to wg mnie spokojnie i Tobą pokieruje
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

moim zdaniem skoro jesteś zestresowana, to jeszcze nie jesteś gotowa, ta kolacja w cale nie musi się skończyć w łóżku ....
to Ty musisz być pewna do jakiego stopnia "coś" zabrnie ...
znacie się miesiąc ... to krótko ..zadaj sobie pytanie odnoście miłości ..czy mozna kogoś być pewnym po miesiącu... ? to co teraz do niego czujesz to za pewnie zauroczenie ....
podczas kolacji oprócz jedzenia, możecie rozmawiać, poznawać siebie. Tu wszystko zależy od Ciebie, nie tylko od niego
kochamwafle

Post autor: kochamwafle »

miłość to po prostu zafascynowanie drugą osobą. Moim zdaniem nie powinnaś się tak bardzo tym przejmować ;) pamiętaj po prostu o dobrym zabezpieczeniu i korzystaj z życia - mamy tylko jedno.
ciepła bluza z kapturem
Misia32

Post autor: Misia32 »

Wiesz to jest fajne w starszych facetach, że właśnie oni "nie oczekują" i nie idealizuja sobie Ciebie. Tylko chcą ciebie realnej :) nic się nie bój i uwierz troszke w siebie :) jeśli Cię pociąga to nie myśl o tym "jakby mogło być" tylko daj się ponieść :)
"Dobre samopoczucie i zdrowa rodzina to dar nie do ocenienia. Zadbaj o komfort w swoim domu i wpuść do niego świeży powiew przez rekuperator."
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Zgadzam się z Kingą.
Nawet śmiem twierdzić że po trochę zachowujesz się jak małolata, bo zaprzeczasz jedno drugiemu.. Jesteś rozsądna, nie uprawiasz seksu dla zabawy a tu spotykasz się z facetem ledwo miesiąc i już z góry wiesz jak zakończy się wieczór.. dla mnie to dziwne..
Nie znasz gościa w ogóle, bo co to jest miesiąc i jak zakładam nie widywaliście się codziennie, a decydujesz się na taki poważny krok. Wg mnie to za wcześnie. Jeśli znalibyście się na tyle On wiedziałby o Twoich obawach i Ty wiedziałabyś o Jego pragnieniach i potrzebach.
A to że jest starszy nie ma znaczenia, nie jest to jakaś kolosalna różnica
krotka_pilka

Post autor: krotka_pilka »

Jeśli jesteś zdecydowana, że chcesz to daj mu przejąć inicjatywe jako starszemu facetowi. To jak w tańcu, on prowadzi i będzie dobrze
Stock Inventory
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Misia32 pisze:Wiesz to jest fajne w starszych facetach, że właśnie oni "nie oczekują" (...)
Jak natrafisz na takiego, to masz szczęście.

Dołączam się do wypowiedzi koleżanek -miesiąc to zbyt krótko na poznanie się wzajemnie, ale pamiętaj, ze to Twoja decyzja. Nie faceta, nie kogoś innego, lecz Twoja.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
wellonme

Post autor: wellonme »

a ja powiem inaczej, jesteś już dorosła osobą a sex to całkowicie normalna sprawa ;) decydujesz sama o sobie i jeżeli masz na to ochotę to po prostu to zrób, jeżeli nie masz ochoty to tego nie rób pod presją bo tylko będziesz załowała.
nieuczciwe praktyki deweloperów
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

a ja powiem inaczej, jesteś już dorosła osobą a sex to całkowicie normalna sprawa ;) decydujesz sama o sobie i jeżeli masz na to ochotę to po prostu to zrób, jeżeli nie masz ochoty to tego nie rób pod presją bo tylko będziesz załowała.
Dokładnie!
I tak jak tutaj padła jeszcze jedna rada - porozmawiaj z nim. Po prostu, normalnie pogadajcie. Powiedz mu, że się boisz, że podejrzewasz, że masz mniejsze doświadczenie i coś pójdzie nie tak. Jeśli on traktuje Cię poważnie, to nie będzie dla niego i dla Ciebie stanowiło żadnego problemu, bo zatroszczy się, żebyś czuła się komfortowo. Albo zwyczajnie poczeka.

Wyluzuj trochę, seks to nie jest jakiś konkurs "kto wypadnie lepiej".
ODPOWIEDZ