forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Ziemia Egipska BIKOR

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

Ziemia Egipska BIKOR

Postprzez witaminka » 2 lut 2012, o 12:39

Znacie może puder "Ziemia Egipska", używacie? Słyszałam, że daje fajny, naturalny efekt...tylko kurcze nie wiem jak to z tym kolorem, bo podobno tylko jeden odcień istnieje :/ Jak to wypada na takiej normalnej karnacji, ni jasnej ni ciemniej??
witaminka
Miła Kobietka

Reklama

Re: Ziemia Egipska BIKOR

Postprzez Melisa » 2 lut 2012, o 14:45

Pierwsze słyszę, ale nazwa mi się podoba :P
Melisa
Extra Kobietka

Postprzez dzo » 2 lut 2012, o 18:11

ja też słyszałam tylko ale nie próbowałam jeszcze

chętnie się czegoś więcej dowiem od Was :)
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez reffina » 8 lut 2012, o 13:26

Ziemia Egipska to kultowy kosmetyk, podobno istnieje już od 20 lat :) Ja mam od około roku taką - http://sklep.bikor.pl/pl/p/Bikor-Ziemia-Egiptu/1 i muszę powiedzieć, że naprawdę fajnie się jej używa, bo jak autorka wątku napisała - jest w jednym odcieni i jak np. mam ochotę wygrzać się na solarium, a przy okazji nabiorę trochę kolorów, to nie ma problemu po prostu nakładam wtedy mniej Ziemi. To jest naprawdę duży plus, bo można go używać przez okrągły rok stopniując kolor :)
reffina
Miła Kobietka

Postprzez witaminka » 13 lut 2012, o 14:23

Ale to jest coś jak bronzer w kamieniu czy raczej sypki?? Używasz tylko Ziemi Bikor czy jeszcze jakiś podkład albo bazę nakładasz?
witaminka
Miła Kobietka

Postprzez apollo » 15 lut 2012, o 15:18

Znam i korzystam z Ziemi Egipskiej, ale od zupełnie innego producenta, mianowicie firmy IKOS. Mam na temat tego kosmetyku podobne zdanie co wy - jest wydajny, a korzystam z niego przez większość roku. Nigdy nie miałam problemu nadmiernej opalenizny (niestety)
apollo
Miła Kobietka

Postprzez reffina » 16 lut 2012, o 17:17

witaminka napisał(a):Ale to jest coś jak bronzer w kamieniu czy raczej sypki?? Używasz tylko Ziemi Bikor czy jeszcze jakiś podkład albo bazę nakładasz?

Ziemia jest w kamieniu, takim twardym, zbitym. Ja najpierw nakładam bazę matując, a potem Ziemię dużym pędzlem.
reffina
Miła Kobietka

Postprzez Misiek » 16 lut 2012, o 18:52

Ta ziemia Ikosa jest genialnym kosmetykiem. Mam ją od 2010 roku. Pierwszą dostałam w prezencie, a drugą już kupiłam samodzielnie, w sieci. Jestem bardzo zmienna jeśli chodzi o kosmetyki, ale ten się u mnie trzyma. Jest wydajny - jedno opakowanie trochę kosztuje, ale za to jak długo można z niego korzystać.
Misiek
Miła Kobietka

Postprzez apollo » 17 lut 2012, o 14:42

Ja mam zestaw ziemi Ikosa z pędzlem właśnie. Jakiś czas temu widziałam nawet mini opakowanie tej ziemi, ale taniej wychodziło większe. Generalnie - kosmetyk bez zarzutu.
apollo
Miła Kobietka

Postprzez witaminka » 22 lut 2012, o 13:22

Ach czyli Ziemie są dwie... Ale tylko Bikor jest w jednym odcieniu czy obie? I czy można ją gdzieś zobaczyć, przetestować, żeby nie brać kota w worku? A może mogłybyście wrzucić jakieś swatche??
witaminka
Miła Kobietka

Następna strona

Powrót do Uroda

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani Forumowiczki: Ewelina09, Google [Bot]