forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

makijaż permanentny?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

makijaż permanentny?

Postprzez Spragga » 23 lip 2010, o 15:02

Czy macie zrobiony makijaż permanentny? Ja bym chciała zrobić sobie kreski na oczach i zbieram na forach opinie na temat efektu i samego zabiegu. Mi się wydaje że to praktyczne rozwiązanie dla mnie. Mam już znaleziony tani i sprawdzony salon, ale dalej się waham, chyba poczekam do końca lata bo po tym nie można się opalać.
Spragga
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: makijaż permanentny?

Postprzez babinka » 25 lip 2010, o 17:24

Nie wiem czemu ale jak słyszę "tani" salon, w którym wykonuje się maikażj permamentny to jakoś mam mieszane uczucia. Rozumiem,że ceny mogą być przystępne ale to co innego:) Wydaje mi się,że makijaż permamentny do fajna sprawa- szczególnie jeśli wykonuje go odpowiednia osoba. Swego czasu interesowałam się kursem z makijażu permamentnego( to zawód z przyszłością) i w takim na przykąłd Centrum Szkoleń New Look zanim przyszłą linergistkę dopuści się do modelki czeka bardzo żmudny proces uczenia się na macie i manekinie. Jeśli miałaby na przykąłd mi roić makijaż permamentny taka osoba to byąłbym spokojna
babinka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez dione » 10 sie 2010, o 19:27

Spragga: a jaki to salon kosmetyczny? sama się zastanawiam nad zrobieniem sobie makijażu permanentnego i wolałabym iść do sprawdzonego..jak na razie najwięcej dobrego słyszałam o Instytucie Urody New Look, podobno pracują tam najlepsze linergiści, a ceny też nie są takie wygórowane...no ale jeszcze muszę się zastanowić, z tego typu zabiegami nie ma co się śpieszyć :)
dione
Fajna Kobietka

Perfekcyjny makijaż

Postprzez Justynka108 » 11 gru 2010, o 11:04

Witam Was dziewczyny!
Znalazłam w sieci ciekawy artykuł na temat makijażu i sztuczek z nim związanych. Dotyczą one tematu retuszu niedoskonałości i uwydatnienia tego, co chciałybyśmy podkreślić jako atut. Jako, że jest tego bardzo dużo, nie mogę zamieścić wpisu na forum, poza tym artykuł nie jest mój i nie wiem, czy mogłabym go tutaj umieścić. Jednak na blogu udało mi się opublikować go legalnie i to mnie cieszy. Zamieściłam go, bo uważam, że jest ciekawy i może się przydać w nadchodzącym czasie karnawału. Jeżeli macie ochotę poczytać, zapraszam pod adres url zamieszczony w podpisie. :)
Justynka108
Miła Kobietka

Re: Perfekcyjny makijaż

Postprzez AsiaS » 16 gru 2010, o 15:32

Perfekcyjny makijaz jest ok, ale chyba przyznacie mi, ze zrobienie go tak w 100% idealnie wymaga duzooooo czasu. A co sadzicie o sprezentowaniu sobie makijazu stalego tj, pernamentnego? Czy ktoras z was korzystala z tej uslugi? Czy gdybym chciala makijaz naturalny to jest on tanszy od jakiegos bardziej eksluzywnego? Nie ukrywam, ze nieco sie boje. w koncu jest to jakas ingerencja w organizm:(
AsiaS
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez sialala » 31 gru 2010, o 03:03

ja bym się na permanentny nie nastawiała. Ingerencja w organizm jedno, drugie że tradycyjny makijaż można zmienić w każdej chwili, a z permanentnym, cóż, jest się permanentnie ;) wiadomo, wygodniej, ale to nie moje klimaty. Ja się wolę przejść po drogeriach i zrelaksować przy wyborze raz tego, raz czegoś innego, takie to kobiece... :P do jutra w Superpharm jest promocja -25% na produkty do makijażu i paznokci :)
sialala
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez marzo666 » 4 sty 2011, o 17:39

To zależy co poddać temu zabiegowi. Jeśli malujesz mocno brwi i chcesz zrobić permanentny: prawdopodobnie wyjdzie Ci to na dobre. Ale z ustami albo przedłużaniem lub trwałą dla rzęs już bym tak nie ryzykowała :)
marzo666
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Ambasadorka Denique » 24 sty 2011, o 09:54

Witajcie dziewczyny! Makijaż permanentny jest na pewno dobrym rozwiązaniem dla zapracowanych pań. Nie musimy rano myśleć jak się umalować, no i przede wszystkim martwić się, że makijaż nam nie wyjdzie. To jednak trwały zabieg dlatego radziłabym wykonać go w profesjonalnym salonie kosmetycznym. Nie zmyjemy go, gdy nam się nie spodoba. Mogę Wam polecić salony piękności Denique. To renomowana marka, której można zaufać.
Ambasadorka Denique
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez mikiqu » 11 cze 2011, o 19:29

Czy u was ceny też są takie gigantyczne? Przeglądam oferty i makijaż permanentny w Lublinie dla przykładu sama kreska górna za 450zł :( dla mnie to są ogromne pieniądze...

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Chcesz uwodzić spojrzeniem? Sztuczne rzęsy to jest to!
Zapraszam na profesjonalne szkolenia przedłużanie rzęs dla stylistek.
mikiqu
Miła Kobietka

Postprzez puszapek » 12 cze 2011, o 12:13

Mi się makijaż permanentny osobiście nie podoba, człowiek już nigdy nie będzie wyglądał naturalnie, wiadomo, wygoda, nie trzeba się malować, nic się nie rozmaże, teoretycznie zawsze wyglądamy super, ale już nigdy człowiek nie będzie wyglądał jak przed nałożeniem makijażu, to jest moje zdanie, ja nigdy bym sobie czegoś takiego nie zrobiła...
puszapek
PoczÄ…tkujÄ…ca

Następna strona

Powrót do Uroda