forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

zabiegi fryzjerskie - z jakich korzystacie?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

zabiegi fryzjerskie - z jakich korzystacie?

Postprzez viki » 19 paź 2009, o 17:47

hej :) z jakich zabiegów fryzjerskich najczęściej korzystacie? jakie widzicie efekty poszczególnych zabiegów? czy chodzicie do fryzjera tylko po nową lub tę samą fryzurę, czy może korzystacie jeszcze z innych usług jakie dają nam zakłady fryzjerskie teraz?
Ja może zacznę: oprócz normalnego strzyżenia czy modelowania moja fryzjerka Magda Turbacz ostatnio zaproponowała mi saunę dla włosów. Osobiście jestem bardzo zadowolona z efektów tego zabiegu. Mam włosy długie i "zmęczone" farbowaniem przez co przesuszone i ta sauna właśnie ma za zadanie je nawilżyć. U mnie się udało.
A jakie są Wasze doświadczenia z nietypowymi zabiegami dla włosów?
viki
Początkująca

Reklama

Re: zabiegi fryzjerskie - z jakich korzystacie?

Postprzez kinius33 » 19 paź 2009, o 17:50

Ja u fryzjera tylko podcinam końcówki ;)
Wcześniej miałam długie włosy i balejaż raz odnawiany, teraz krótkie i pofarbowane na naturalny kolor.
kinius33
Miła Kobietka

Postprzez Luśka » 28 paź 2009, o 23:44

ja sobie sama maluje włoski :) a jeżeli chodzi o fryzjera...to najczęściej chodze po to żeby podciąć grzywkę i końcówki:)
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Postprzez jagoda » 30 paź 2009, o 16:10

kinius33 czekamy na nowe zdjęcie ;) ja od jakiegoś czasu sama zabieram się za fryzjerstwo więc nie mam większych problemów po za tym zamierzam zrobić kurs fryzjerski ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jagoda
Extra Kobietka

Postprzez viki » 31 paź 2009, o 11:58

oooo jagoda, skoro sama zamierzasz zrobić kurs fryzjerski to jakie nietypowe zabiegi byś nam poleciła, pewnie się w tym bardziej orientujesz. W salonie an Merliniego w Warszawie oferują bogatą ofertę takich zabiegów. Jak wiecie korzystam z sauny dla włosów, czasami z zabiegów witaminowych, a co jeszcze warto wykonać?
viki
Początkująca

Postprzez jagoda » 2 lis 2009, o 10:48

polecić to jeszcze nie polecę ;) jestem przed kursem ale jak już zacznę myślę, że wtedy będę mogła polecić wam coś więcej ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jagoda
Extra Kobietka

Postprzez viki » 2 lis 2009, o 12:05

jagoda napisał(a):polecić to jeszcze nie polecę ;) jestem przed kursem ale jak już zacznę myślę, że wtedy będę mogła polecić wam coś więcej ;)

ok to poczekamy, ale super by było :) myślę, że zawsze warto wypróbowywać nowe rzeczy, kto wie co akurat nam podpasuje :)
viki
Początkująca

Postprzez madzia1.35 » 12 lip 2010, o 16:35

podcinanie farbowanie i refleksy a to wszystko robię w salonie fryzjerskim futuro w wawie wychodzi świetnie więc zawsze do nich wracam.
madzia1.35
Początkująca

Postprzez mexxy89 » 2 lip 2011, o 17:53

Ja przedłużam włosy od trzech lat bez dnia przerwy i nie zauważyłam jakichkolwiek zmian w strukturze moich włosów . Na początku nosiłam syntetyki ale teraz wole naturalne. Mam swoją zaufaną fryzjerkę – Pani Ewa z Krakowa, u niej można wszystko załatwić a i zawsze dogadać się odnośnie ceny.
Odbywa się to tak, ze najpierw dobiera metodę odpowiednią do włosków. Przy moich akurat było to metoda laserowa, tzn z takim aparatem Laser Extend. Dziewczyny, powiem wam że ma ona dużo plusów – bo po pierwsze jest bardzo trwała, nosi się do 4 miesięcy włosy bez odwiedzania fryzjerki ponownie, poza tym antyalergiczna, więc też się nie macie co obawiać problemów ze strony skóry. No i te całe „łączenia” są naprawdę malutkie i mój Ukochany aż się zdziwił, jak naturalnie to wszystko się udało. No i cena jest też super, bo po przeliczeniu na 4 miesiące to wychodzi standardowy koszt na fryzjera! Więc gorąco polecam.
W ogóle sobie możecie na stronce zajrzeć, beauty-for-you.com.pl bo ja to dosyć skrócenie tylko napisałam.
I nie bójcie się przedłużania, warto spróbować. Tylko mam kilka takich moich wskazówek w pigułce, jak dbać o włoski. Po pierwsze używajcie odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji włosów – takich, które nie wpływają na siłę łączeń, najlepiej z profesjonalnych linii kosmetyków do włosów przedłużanych. Poza tym nie noście włosów przedłużanych dłużej, niż to wskazane – „przenoszenie” włosów przedłużanych może spowodować ich splątanie, co będzie się wiązało z koniecznością rozczesywania kołtunów – nigdy nie jest to przyjemne, a na dodatek może odbić się na własnych włosach. Dopilnowanie terminowych wizyt jest bardzo istotną kwestią. No i oczywiście do czesania włosów używajcie specjalnej szczotki do włosów przedłużanych – takiej, która nie będzie zahaczać o łączenia. To tyle co powiem. :)
mexxy89
Początkująca

Następna strona

Powrót do Uroda