Wyjazd
-
mika537
Re: Wyjazd
sluchaj ja Ci powiem tak, z jednej strony racja, ciezko ci bez chlopaka, kochacie się, chcesz zarobic, itd. Ale pomysl o tym w ten sposob, ze wiele osob wyjezdza zarobic a pozniej bardzo ciezko im wrocic do kraju i ciezko pracuja za granica... nie chce negowac w zaden sposob tego pomyslu, ja bym zrobila tak, wyjechalabym teraz i zostawila studia ktore nie daja ci przyjemnosci, ale postanowilabym sobie wrocic i zaczac nauke tego, co cie naprawde interesuje
wiesz, zebys kiedys nie musiala zalowac ze nie poszlas na studia a uwierz znam mnostwo ludzi ktorzy zaluja decyzji wyjazdu za granice. teraz, owszem jechalabym, nauczysz sie jezyka ktory sie bardzo przydaje, odlozysz pieniadze, ale pomysl tez o przyszlosci troche, zebys kiedys nie musiala zalowac
-
mika537
a moze w czasie przerwy zastanowisz sie nad tym czego chcesz od zycia:) to jest bardzo dobre rozwiazanie 
-
Lily
Wiem jak to jest z koleżankami , tylko piszę co mi mówią .
Jak najbardziej wiążę z nim przyszłość dużo przeszliśmy razem myślę że to właśnie TEN.
Za około miesiąc muszę już podjąć definitywną decyzję z dnia na dzień zastanawiam się jak to będzie... z tym wszystkim. Zycie jest okrutnie trudne . Moi rodzice mają mnie za taka córeczkę co będzie zawsze przy nich , ale przecież ja muszę wkońcu wydorośleć być może to będzie w jakimś stopniu szkoła życia gdy wyjadę ..
Jak najbardziej wiążę z nim przyszłość dużo przeszliśmy razem myślę że to właśnie TEN.
Za około miesiąc muszę już podjąć definitywną decyzję z dnia na dzień zastanawiam się jak to będzie... z tym wszystkim. Zycie jest okrutnie trudne . Moi rodzice mają mnie za taka córeczkę co będzie zawsze przy nich , ale przecież ja muszę wkońcu wydorośleć być może to będzie w jakimś stopniu szkoła życia gdy wyjadę ..
-
Lily
No tak jak ze wszystkim są plusy i minusy .
Jeśli chodzi o studia to zależy mi na tym aby mieć wykształcenie jak najbardziej tyle że ze studiami jest tak że można wrocić prawda? nawet kobiety po 30 na nie chodzą , a co do wyjazdu i pracy tam to jest tak że przecież praca i taka okazja nie będzie wiecznie na mnie tam czekać. Z kolei boję się też tego że mi się tam nie spodoba że rodzina się odwróci ode mnie , że jestem za słaba że nie dam rady itp,...
Jeśli chodzi o studia to zależy mi na tym aby mieć wykształcenie jak najbardziej tyle że ze studiami jest tak że można wrocić prawda? nawet kobiety po 30 na nie chodzą , a co do wyjazdu i pracy tam to jest tak że przecież praca i taka okazja nie będzie wiecznie na mnie tam czekać. Z kolei boję się też tego że mi się tam nie spodoba że rodzina się odwróci ode mnie , że jestem za słaba że nie dam rady itp,...
-
zakupocholiczka
oczywiście, że wyjechać. Na studia zawsze można wrócić. Tutaj zresztą nie masz zbyt dużych perspektyw.Tym bardziej, że masz tam załatwione wszystko. Ja bym się nawet nie zastanawiała.
-
Hakiruono
Ja na Twoim miejscu bym zaryzykowała i pojechała. Wrócić masz gdzie, prawda? A studia, szczerze mówiąc dzisiaj już niczego nie gwarantują. Można je też podjąć później.
-
oOosylwiaoOo
Wiesz co? Ja na Twoim miejscu wyjechałabym. Sama wiem co to znaczy studia bez pracy... Szukam jej od grudnia zeszłego roku i co?? Nic tu nie znalazłam. Jeżeli miałabym taką sytuację, że w innym miejscu/państwie miałabym pewną pracę, to bez żadnego zawahania się wyjechałabym 
Więc nie wiem na co czekasz:D A rodziców kochana zawsze możesz odwiedzić
Więc nie wiem na co czekasz:D A rodziców kochana zawsze możesz odwiedzić
-
Justyna 32
Nie martw się o rodzinę. Rodzice się od Ciebie nie odwrócą. Muszą zrozumieć,że jesteś dorosła i czas zacząć dorosłe życie. Spróbuj porozmawiać z rodzicami na spokojnie i wyjaśnij im, że jesteś dorosłą kobietą, a nie malutką dziewczynką. Wiadomo, że ich kochasz ale nie będziesz ciągle z nimi mieszkać. Będziesz dzwonić i ich od czasu do czasu odwiedzać. A jak za parę lat dasz im wnuki heh
to zwariują ze szczęścia. Ja jestem najmłodsza z rodzeństwa i moi rodzice też nie byli zachwyceni gdy oznajmiłam,że się wyprowadzam do chłopaka, ale teraz jesteśmy 2 lata po ślubie i mamy kochaną córeczkę a moi rodzice szleją za nią. Jeśli mogę coś dodać to wyprowadziłam się w twoim wieku, no prawie bo miałam 20 lat. Zrobisz jak zechcesz, ale pamiętaj, żeby podjąć taką decyzję,żeby nie żałować, że coś Ci w życiu umknęło. Powodzonka 
-
mika537
a jesli tak jak mowisz- boisz sie ze ci sie tam nie spodoba to wlasnie masz okazje do przekonania sie. lepiej sie przekonac i jakby cos nie wypalilo wrocic, niz pozniej zastanawiac sie co by bylo gdybys sprobowala. i tak jak mowie, studiowanie czegos, co nie daje ci przyjemnosci, nie ma najmneijszego sensu bo i tak nie zrobisz kariery na czyms, co cie nie interesuje oprocz nauki potrzebna tez jest pasja
wyjedz, poznaj troche swiata, jezyk i dowiesz sie co chcesz robic w zyciu i wtedy zaczniesz to robic 
-
Nala
Ja też z całą pewnością uważam, że powinnaś jechać Kochana. Przyłączam się do tego co Dziewczyny pisały wcześniej. Studia zawsze możesz zacząć, przerwać, skończyć... A ukochany facet to zupełnie inna sprawa. Ja też nie mam możliwości widywać się często ze swoim Ukochanym. I wiem jaka to ciężka sprawa ta odległość. Ale mój nie jest za granicą, więc tylko mogę sobie wyobrazić jak jest Ci ciężko i naprawdę Cię podziwiam! Myślę, że teraz musisz podjąć bardzo ważną decyzję, ale idź za głosem serca. Serce nie jest tak cierpliwe jak rozum 
-
Lily
Dziękuje za odp.!
Dokonałam wyboru następującego :
Postaram się dokończyć ten rok studiów.
Potem wyjeżdżam na cale wakacje
Jeśli mi się spodoba ... zostaję .
)
Dokonałam wyboru następującego :
Postaram się dokończyć ten rok studiów.
Potem wyjeżdżam na cale wakacje
Jeśli mi się spodoba ... zostaję .
Ja zrobiłem błąd że wróciłem, trzeba było zostać i pracować (byłem w Anglii) tam nie potrzebują studiów żeby zarabiać naprawdę fajne pieniądze.