szampony

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Maurelia

Re: szampony

Post autor: Maurelia »

Ja co jakiś czas zmieniam szampon, ponieważ moje włosy się przyzwyczajają. Obecnie przerzuciłam się na biovax. Ma on tą zaletę, że nie zawiera parabenów, SLES, SLS, glicolu propylenowego. Składniki te uczulają, a nawet wywołują stany zapalne. Przyczyniają się do powstawania łupieżu, swędzenia i przesuszenia skóry głowy.
gohusia

Post autor: gohusia »

Czy ktoś z Was ma problem z łupieżem? Ja mam zamiar zaopatrzyć się w szampon Pirolam ponoć bardzo dobry jest. zna ktoś z Was? jak sobie radzicie z problemem łupieżu?
dzo

Post autor: dzo »

saszetka Nizoralu raz na jakiś czas i pozbędziesz się łupieżu ;) ;)
superpiekara

Post autor: superpiekara »

używam jednego szamponu już dłuższy czas ale pojawił mi się problem bo włosy, które normalnie mam proste, ciężkie, zaczęły mi się puszyć po umyciu i wysuszeniu. nie wiem jaka może być tego przyczyna i jak mogę temu zaradzić. czego stosujecie do ich pielęgnacji? albo czego unikacie?
gohusia

Właśnie skład nizoralu mi nie za bardzo pasuje. włosy po nim są dziwne, bardzo szybko się przetłuszczają, mam takie wrażenie.
Pirolam ma ciut inny skład, główny składnik to cyklopiroks, substancję o udokumentowanym działaniu przeciwłupieżowym. Dlatego myślę, że spróbuję.
Paulina13

Post autor: Paulina13 »

Jeśli szukacie szamponów przeciwłupieżowych to bardzo dobry na tę przypadłość jest Selsun Blue. A poza tym ja dla siebie odkryłam szampon piwny Joanny do włosów przetłuszczających się-przyznaję, że jest ok i po jego używaniu uważam, że wcale nie trzeba kupować bardzo drogich kosmetyków, by dostać dobry jakościowo kosmetyk.
gohusia

Wydaje mi się, że lepiej łupież leczyć preparatami z apteki a nie ze sklepu z kosmetykami. jednak to choroba skóry a nie tylko defekt kosmetyczny. ja wolę wydać więcej ale aby efekt był długotrwały.
nikozja83

Post autor: nikozja83 »

Ja często zmieniam szampony - nie wiem, może to głupi zabobon, ale ktoś kiedyś powiedział mi, że powinno się często zmieniac szmpny, żeby włosy się nie "przyzwyczaiły"...;) Najczęściej wybieram szampony do włosów suchych(no bo takie mam :D), a szczególnie lubię firmę Pantene.

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Ostatnio zmieniony pn maja 30, 2011 10:35 am przez nikozja83, łącznie zmieniany 1 raz.
santi

Post autor: santi »

Ja po Pantene dostaje łupież :/
Tak poza tematem,to czy na tym forum nie działaja w ogóle buzki,czy tylko mi nie działaja?
dzo

Post autor: dzo »

santi pisze: Tak poza tematem,to czy na tym forum nie działaja w ogóle buzki,czy tylko mi nie działaja?
działają ;) masz jedną nawet w podpisie
santi

Post autor: santi »

Ale jak klikam na którąś,to nie wskakuje mi,może musze cos właczyc albo cos?
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Moje piękne włosy mają teraz wojnę z łupieżem :/ Zatem aktualnie stosujemy Pirolam - z niezłym skutkiem nawiasem mówiąc, bo leczy i pielęgnuje jednocześnie. Znacie go?
agusnysa

Post autor: agusnysa »

Ja uzywam tego pomaranczowego szamponu z matrixa jest swietny:)
gohusia

a_gatka pisze:Moje piękne włosy mają teraz wojnę z łupieżem :/ Zatem aktualnie stosujemy Pirolam - z niezłym skutkiem nawiasem mówiąc, bo leczy i pielęgnuje jednocześnie. Znacie go?
słyszałam o nim dobre opinie. napewno efekt jedt długotrwały i to raczek kosmetyk lek a nie sam szampon. Ale wiem, że trzeba go stosować według zaleceń na opakowaniu.

napisz jakie skutki? jaki efekt stosowania.
eveline

Post autor: eveline »

Szukając jakichkolwiek sprawdzonych informacji w internecie na temat odżywek regenerujących do włosów natknęłam się na takie coś:
http://www.godealla.pl/promocja/poznan/ ... isz-990-zl
Czy któraś z Was może stosowała preperaty jednej z tych firm? Nie chciałabym kupować czegoś (nawet w promocyjnej cenie), czego potem bym żałowała.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

@gohusia

Wiesz, jak do tej pory to jestem całkiem zadowolona. Nie sypie mi się nic z głowy, nie swędzi skóra, szampon nie przesusza włosów (a mają do tego tendencje i zawsze się obawiam o ich stan w takim wypadku), przyjemnie pachnie i włosy wyglądają zdrowiej i "żywej". Zobaczymy po pełnym miesiącu i po odstawieniu Pirolamu. Wiem, że ważna jest profilaktyka, bo łupież lubi wracać, ale co mi szkodzi raz na jakiś czas zastosować szampon dla podtrzymania efektu..
gohusia

Właśnie ja się najbardziej obawiam tego, że włosy się niezbyt dobrze będą układać. ale teraz jak piszesz.. chyba nie jest aż tak źle. Najważniejsze że działa :D
gohusia

to jeszcze jedno :)
polecam fajną aplikację - Analizator skóry głowy... można sprawdzić stan swojej skóry na głowie
http://apps.facebook.com/analizator_dna/
Bibok

Post autor: Bibok »

Hej dziewczyny. Ja obecnie używam szamponów i odzywek Alterry. Można je znaleźć w rossmanie. wyglądają niepozornie, jednak są to naturalne kosmetyki bez parabenów siliconów i innych zabójców naszych włosów. kosztują około 8 zł.

Do ich stosowania zainspirowały mnie wpisy na wizażu na temat metody curly girl. jest to metoda pielęgnacjii włosów kręconych, falowanych, ale również prostych. Polega na odstawieniu kosmetyków które zaweirają te wymienione składniki. Większość kosmetyków do włosów zawiera silicony które obciązają nasze włosy i potem się dziwimy dlaczego mam takie przychlapnięte włosy, albo że nie można ich ułożyć...

w momencie kiedy zaczęłam stosować zasady tej metody moje włosy są w znacznie lepszej kondycji!! gorąco polecam!! :)

tutaj odnośnik do strony, nie jest to ten artykuł który czytałam ale w tym także znajdziecie wiele cennych informacji :) http://213.218.125.34/forum/showthread.php?t=533724
pomcia

Post autor: pomcia »

Ja teraz kupiłam szampon z czarną rzepą. Włosy nabierają blasku.
pobabsku

Post autor: pobabsku »

Fructis najlepszy !
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Ja używam Garnier Fructis, albo Pantenne :) Po nim są świetne włosy, mają fajny blask i są miłe w dotyku:)
Hakiruono

Post autor: Hakiruono »

Ja bardzo lubię szampon z odżywką z Joanny, ale trzeba pamiętać o tym, aby szampon do włosów co jakiś czas zmieniać, bo włosy się przyzwyczajają.
Gochta

Post autor: Gochta »

Ja mieszkam za granicą i tutaj jest bardzo twarda woda i muszę używać Head & Shoulders. W innym razie na mojej głowie od razu pojawia się łupież. W polsce mogę myć jakimkolwiek i są piękne :P
mimargo

Post autor: mimargo »

Używam szamponu z Nivei i odżywki z Joanny ze skrzypem i rozmarynem na wypadające włosy.
ODPOWIEDZ