Stylizacja paznokci - szkolenia

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
apollo

Re: Stylizacja paznokci - szkolenia

Post autor: apollo »

Oczywiście, że nie. Nie istnieją szkolenia, które od razu dają pracę, ale ja myślę sensownie. Przeszłam szkolenie w New Nails z pełnym zaangażowaniem i wiele z tego wyniosłam. Kolejnym krokiem są pierwsze próby praktyki - liczyć się będzie przede wszystkim to co potrafię. Mam zamiar wybrać się do kilku firm i sprawdzić czy nie potrzebują pracownika. Nie mam zamiaru czekać na pojawienie się ogłoszeń.
Misiek

Post autor: Misiek »

Apollo naprawdę sensownie pisze - widać, że jest nastawiona na sukces, ale na podstawie ciężkiej pracy. Chciałabym posiadać aż tak duże zaangażowanie, ale ciężko z tym ;-) Pracuj koleżanko!
apollo

Dzięki ;-) Fajnie, że mnie doceniasz. Ja uważam, że stylizacja paznokci może być dla mnie dobrym sposobem na życie, ale czy faktycznie tak będzie to już okaże się w przyszłości. Uważam, że w tej branży jest dla mnie miejsce, mam trochę możliwości i zamierzam je skrupulatnie wykorzystać ;-)
Misiek

W salonach kosmetycznych za takie usługi życzą sobie bardzo dużych pieniędzy, więc wiadomo, że można na stylizacji paznokcia zarobić. A w tym New Nails nie potrzebowali jakiejś praktykantki? ;-)
Mewka

Post autor: Mewka »

Może i szkolenia od razu pracy nie dają ale u mnie w szkole na Business School jest bardzo dobra organizacja jeśli chodzi o pomaganie znalezienia pracy, więc jak się wybierze żdobrze szkołe to ma się duże szanse na pomoc w szukaniu pracy
apollo

Nie korzystałabym ze szkół które działają we wszystkich możliwych branżach.
Jak dla mnie najważniejsza jest specjalizacja - New Nails zajmowało się tylko jednym i dlatego są dobrzy w tym co robią. Twoja szkoła robi wszystko - nie ufała bym im do końca.
Misiek

Mam podobne odczucia - jeśli ktoś robi wszystko to w praktyce nic nie robi dobrze. Lepiej wybierz się na szkolenie do szkoły, w której uczą tylko stylizacji paznokcia.
apollo

Wracając jednak do tematu mojego szkolenia, to jak widzicie wszystko było ok. Uważam, że warto jest się szkolić, bo wynikają z tego wyłącznie pozytywy ;-) Moje szkolenie New Nails bylo ok i wydaje mi się, że na razie nic więcej do powiedzenia w tym temacie nie mam ;-)
dzo

Post autor: dzo »

dziewczyny skończcie pisać już jedno i to samo w kółko ;)

już i tak dobrze rozreklamowałyście te szkolenia na tym forum ;) ;)
apollo

Drogi modzie - nie to samo, wciąż coś nowego i wcale nie chodzi o tą firmę ;-)
Ale ok, temat możemy już zamknąć - chyba już wszystko zostało w nim powiedziane.
dzo

Drogi/a apollo ileż można się zachwycać jednym szkoleniem ?

Skoro jeszcze chcecie to piszcie dalej 8-) nic nie będę zamykać
apollo

Dziewczyny - czy któraś z was robiła depilację woskiem? Tj. szkolenie z tego zakresu?
Misiek

Nie robiłam. Myślałam jedynie o przedłużaniu rzęs. U nas nie ma depilacji - mogę ją przemyśleć dopiero wtedy, gdy ewentualnie bym zmieniała pracę.
apollo

U nas również depilacji nie ma, ale coraz więcej się o niej mówi i właśnie dlatego zastanawiam się nad tym, by ją zrobić. Wydaje mi się, że warto wyprzedzić innych. Jeśli u mnie w salonie rozpoczniemy usługę to wtedy najlepiej na tym zarobimy?
Misiek

Ameryki nie odkryłaś. Pogadaj z szefową - a w okolicy na pewno nikt tego nie ma już w usługach?
Raczej wszystkie Panie nie rzucą się na to - trzeba uważać żeby nie wtopić.
apollo

To szkolenie w New Nails kosztuje grosze. Narzędzia/akcesoria również nie są wielkim kosztem, więc ciężko o wtopę. Zobaczymy co da się zrobić.
Misiek

Problemem może być ilość klientek – po co organizować miejsce, narzędzia itp. jeśli to będzie zajęcie na kilka osób w tygodniu? Lepiej zająć się czymś innym. Właśnie takie trudne decyzje podejmuje się w salonach…
apollo

Bez jaj - zainwestowanie kilku stów to nie jest aż tak trudna decyzja. Przecież samo otwarcie salonu to co najmniej kilka tysięcy. Więcej niż te kilka stów wydałam na pojedyncze szkolenie w new nails. Nie popadajmy w paranoję ;-)
Misiek

Nie będę ci powtarzała tego samego. Łatwo jest patrzeć i oceniać, a gorzej kiedy interes prowadzi się samodzielnie. Takie decyzje nie są łatwe do podejmowania – nie zrealizuje tej inwestycji, to może jej zabraknąć środków na inną.
apollo

Dobra, bo znowu piszemy same ;-)
Jeśli załatwię sobie to szkolenie to dam wam (tobie) tutaj znać.
Mam nadzieję, że uda mi się je zaliczyć bez mojej kasy :P
dzo

skończ już ten spam
Awatar użytkownika
lolly
Jestem tu nowa :)

Post autor: lolly »

Widzę że są tu specjalistki od paznokci - może podpowiecie mi gdzie znaleźć sklep z dużą ilością różnorodnych akcesoriów do paznokci? Na jednej stronie znalazłam takie tipsy jakich potrzebuję, ale jest to tylko strona opisująca produkty a nie sprzedająca ich. Ktoś wie gdzie to dostać?
apollo

Czy w czasach google tak ciężko znaleźć sklepi z tipsami? Na litość boską? Ja zamawiam ze sklepu new nails - u nich uczyłam się stylizacji. Popatrz sobie - może coś ci podpasuje.
Klara
Jestem tu nowa :)

Post autor: Klara »

Dla zainteresowanych szkoleniami z paznokci namawiam do zapoznania się szczegółowo z ofertami na rynku, oraz też po prostu dopytać w danej szkole jak takie warsztaty konkretnie przebiegają. Ważne z mojego punktu widzenia jest to czy szkoła oferuje modelki, bo praktyka pod okiem instruktorów jest najistotniejsza. Osobiście doszkalam się; wychodze z zalozenia, że zdobywane kolejnych certyfikatów to po prostu inwestycja i jednoczesnie swiadectwo przed klientami ze jesteśmy fachowcami w zawodzie. Poza tym mam dzieki temu mozliwosc poznania trendów na rynku. Jestem po select- własnie ze stylizacji paznokci oraz extra z nitkowania brwi, powoli przymierzam się do wizażu. Sadze ze warto specjalizować się w co najmniej jednym rodzaju stylizacji, zwiększa to szanse na znalezienie miejsca na rynku.
apollo

Tutaj nie chodzi o certyfikaty, lecz o umiejętności. Jeśli nie potrafisz wykonywać odpowiednio swojego zawodu to nikt cię nie zatrudni, a certyfikat jest przydatny tylko wtedy, jeśli chcesz się dostać na konkretną rozmowę i rzeczywiście jest tak, że inaczej się patrzy na papiery z przeróżnych szkół. O to jednak pytaj już panie w salonie kosmetycznym.
ODPOWIEDZ