forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Ogrzewanie mieszkania

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.

Ogrzewanie mieszkania

Postprzez Misia » 10 lis 2010, o 21:10

Witam drogie Panie. Zastanawiam się z mężem nad wyborem systemu ogrzewania w naszym nowym domu. Próbuję przekonać męża do zakupienia pompy ciepła. Znalazłam nawet ciekawy kalkulator kosztów ogrzewania, całkiem bezpłatny tutaj:
http://vikersonn.pl/kalkulator
Jak myślicie, jak mogę go przekonać, sama argumentacja oszczędnościami energii nie wystarcza, on nie jest do końca przekonany. A może, któraś z Was ma taki system ogrzewania w swoim domu i mogłaby mi coś konkretnego podsunąć? Będę ogromnie wdzięczna. Pozdrawiam! :polska
Misia
Miła Kobietka

Reklama

Re: Ogrzewanie mieszkania

Postprzez dione » 17 gru 2010, o 15:46

Wiem, że jeżeli chodzi o ogrzewanie to najbardziej opłacalne są promienniki ciepła. Pobierają mało energii, a bardzo szybko ogrzewają pomieszczenie. Te z firmy Savion są bardzo dobrej jakości, a przy okazji również mają fajny design, dzięki czemu nie trzeba ich chować po kątach.
dione
Fajna Kobietka

Postprzez Tusia » 26 gru 2011, o 21:24

no nie wiem u nas w domu od wielu wielu lat sprawdzają się kotły i na ogrzewaniu drewnem bazujemy wydaje mi się, że jeśli chodzi o duży dom to najlepsze rozwiązanie, a taki kocioł mamy Zębiec wymaga ewentualnie przeglądu raz do roku.
Tusia
Miła Kobietka

Postprzez a_gatka » 27 gru 2011, o 16:12

O widzisz.. wspomniałaś o czymś co mamy właśnie w domu na tapecie.. Stary piec jest delikatnie mówiąc "ded" i rozpytuję po znajomych, czym by go tu zastąpić. Powiedz mi - ten Zębiec to tak na dłużej czy raczej sezonówka? Bo opinie z tego co czytam w sieci ma niezłe..
a_gatka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Tusia » 27 gru 2011, o 16:19

Nie powiem Ci dokładnie ile lat temu wymienialismy stary na Zębiec. 6 może więcej. Na prawdę nie pamiętam. Żadnych problemów, uszkodzeń. Dobry ciąg. Sporadyczne przeglądy jak wspomniałam raz do roku może straczyć, no ja osobiscie się nie zajmuję sprawą to Tata obdzwania i sprawdza. Pytanie jakie opał preferujecie ?
Tusia
Miła Kobietka

Postprzez a_gatka » 27 gru 2011, o 16:25

Wiesz.. najlepiej, żeby "jadł" wszystko :D Ale mój pan upiera się przy groszku jakimś.. A powiedz mi, zdarzały się awarie czy raczej można spać spokojnie?
a_gatka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Tusia » 27 gru 2011, o 21:13

Oj zdecydowanie można spać spokojnie, to może w takim razie najlepiej zadzwonić do eksperta który pomógłby dobrać kocioł do warunków mieszkaniowych...
Tusia
Miła Kobietka

Postprzez a_gatka » 27 gru 2011, o 21:14

No dobrze, tylko gdzie takiego znaleźć? Przecież spec specowi nierówny..
a_gatka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Jules » 28 gru 2011, o 03:02

można skontaktować się z producentem takiego sprzętu lub sprawdzić na stronie producenta my też mamy piec Zębiec (innych producentów nie znam :| ) więc może Sprawdź na ich stronie
Jules
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Tusia » 28 gru 2011, o 23:24

a_gatka napisał(a):No dobrze, tylko gdzie takiego znaleźć?

właśnie na stronie możesz wejść w aplikację jakikociol.pl wpisać wymagania jakie masz względem kotła, a oni pomoga dobrać odpowiedni dla Twoich potrzeb. Oszczędność czasu, energii a często też okazuje się, że wcale nie wszystko jest potrzebne z tego co nam się wydaje.
Tusia
Miła Kobietka

Następna strona

Powrót do Dom i ogród

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani Forumowiczki: Google [Bot]