forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Czy interesujecie siÄ™ ekologiÄ…?

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.

Czy interesujecie siÄ™ ekologiÄ…?

Postprzez Kuleczka » 21 paź 2011, o 15:43

Mam nadzieję, że są wśród Was dziewczyny, które ekologią interesują się równie mocno co ja. Powstała ostatnimi czasy bardzo ciekawa akcja edukacyjna mająca na celu uświadamianie ludziom potrzeby oszczędzania wody. Znajdziecie ją pod adresem: ...

Jak to wygląda u Was w domu? Przywiązujecie wagę do oszczędzania wody? jeżeli tak, to robicie to z powodów ekoNOMICZNYCH czy ekoLOGICZNYCH?

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Kuleczka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: Czy interesujecie siÄ™ ekologiÄ…?

Postprzez K3n4 » 24 paź 2011, o 13:12

Oszczędzam wodę w domu oczywiście ze względów ekologicznych. Przecież te kilka złotych miesięcznie tak naprawdę nie robi. Fakt w skali roku oszczędność dochodzi do rzędu kilkuset złotych, ale mem wrażenie, że to słaba motywacja. Wydaje mi się, że najważniejsze jest to, żeby ludzie nabrali świadomości. trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że wody użytkowej jest co raz mniej i może jej w końcu zabraknąć.Mając tą świadomość dużo łatwiej jest zmotywować się do oszczędzania.
K3n4
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez K3n4 » 26 paź 2011, o 14:19

Chciałam dobrze, a wyszło jak zawsze...

zmywarka do naczyń, baterie do zlewu bez kurków, prysznic zamiast wanny... czy znamcie jakieś inne tricki?
K3n4
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez matyldaaa » 28 paź 2011, o 11:54

Ekologia jest dla mnie bardzo ważna. Hmm... najważniejsze to chyba zmiana nawyków, np. zakręcanie kranu z wodą jak się myje zęby, czy przy goleniu oraz wtedy, gdy człowiek mydli się podczas prysznicu. Istotne jest też mobilizowanie innych domowników, do oszczędzania wody. U mnie w domu dzieci korzystają z kubeczków do mycia zębów i uczę je, by zbędnie nie lać wody.
matyldaaa
PoczÄ…tkujÄ…ca

Powrót do Dom i ogród