Nie absolutnie bez żadnego ciacha! I kawa bez cukru:-)general pisze:Najlepsza kawusia pod słońcem to rozpuszczalna - Nescafe z samego rana i świat wydaje się piękny.Czasami do tego jakieś ciacho... ale tylko czasami!!!
kawa
Re: kawa
Ja kupiłam ostatnio DOuwe Egberts i jestem zaskoczona nie tyle kawą co... możliwością zwrotu pieniędzy za zakup - jeśli kawa nie smakowała wystarczy wypełnić formularz, napisać dlaczego i zwracają pieniądze za zakup. tu są szczegóły http://www.douwe-egberts.com.pl/Nie-smakowala.html Mi tam kawa nawet podeszła, ale co mi szkodzi spróbować ze zwrotem - co myślicie o takich obietnicach?
Kawa codziennie musi być!Właśnie piję pierwszą poranną kawkę
.Dla mnie to nie żadna tam rozpuszczalna bo dla mnie to nie kawa.Piję zieloną Jacobs z dużą ilością śmietanki(najlepiej)lub mleka.Lubię też czasem wsypać do kawy troszkę cynamonu lub dołożyć ze dwie trzy łyżeczki takiego toffi jak jest do lodów.Jak dla mnie pycha 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
nie zaczynam dnia bez kawy
mam wrażenie, że mój orgaznim zaczyna pracowac dopiero wtedy jak otrzyma odpowiednią ilość kawy
ostatnio próbowałam jakiejs marki, któej nie znam - oquendo, jesli lubicie kawę w ziarnach to polecam. fajny aromat ma i smak 
no cóż, uzaleznienie od kawy bierze górę, i choc wiem, że to niezdrowe, to mocna czarna kawa, oczywiście słodka i niestety papieros musza być. wiem, że to niezdrowe, ale inaczej nie funkcjonuje. ktos mi poleci kawę która po zaparzeniu ma dobra cremę i ma lekko goryczkowy smak? 
-
Foreseenothe
- Jestem tu nowa :)
Ja ostatnio odkrylam cud mleka sojowego z kawą. Sprawia, że jest lżejsza i nie boli po niej brzuch ( jak dotad miałam ze zwyklym mlekiem). A z kaw- zdecydowanie carmel machiato.
Przepyszna kuchnia włoska - idealny smak na wakacje!
Mleko sojowe ma rację bytu gdy ktoś ma problemy z mlekiem, nie trawi go itp. A tak to mleko zwykłe jest nieporównywalnie lepsze, smaczniejsze. Dla mnie mleko sojowe to właściwie takie dziwne coś - nic specjalnego.
moje imię znaczy "czysta, bez skazy"
-
ptaszeczki
- Jestem tu nowa :)
Jak kawa to tylko "czarna" tzn. sypana bez cukru. Wtedy doceniamy aromat z każdym łykiem no i te cudowną woń- oczywiście. Najlepiej smakuje z rana. Polecam typ: arabica.
Piłam kawę z mlekiem sojowym i smakuje trochę inaczej niż ze zwykłym, ale też jest dobra. Oczywiście próbowałam jej w kawiarni, ale zastanawiam się czy ekspresy do kawy Saeco co też mogą spieniać mleko sojowe robią taką samą w smaku kawę. To chyba bez znaczenia, co nie?
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Nie widziałam Cię już od miesiąca.
I nic. Jestem może bledsza,
Trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca,
Lecz widać można żyć bez powietrza.
I nic. Jestem może bledsza,
Trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca,
Lecz widać można żyć bez powietrza.
Kawę nauczyłam się pić dopiero mając 25 lat i piję ją zawsze z mlekiem, zazwyczaj latte robioną przez mężusia z ekspresu (no cóż mnie się zbytnio nie chce jej robić bo to długo trwa, ale pić ją uwielbiam;) Poza tym kawa kojarzy mi się z chwilą relaksu i oddechu. Nie umiem jej pić w biegu. Natomiast kawa pita w pracy zazwyczaj mnie rozleniwiała więc piłam ją dopiero pod koniec "dniówki":D
-
glamour
Przepis na smaczną kawę
Witam. Jakie są Wasze przepisy na smaczną kawę? Która Wam najbardziej smakuje i dlaczego? Stosujecie ekspresy, czy może zaparzacie kawę mieloną? A może kawa rozpuszczalna? Która jest najlepsza?
witch pisze:dzo pisze:nigdy nie piłam mleka sojowego ;/ jak to w ogóle smakuje ??![]()
Próbowałam śmietanki sojowej, nigdy więcej
Kawy z mlekiem sojowym nie piłam,ale mnie zaintrygowałyście;) szukam różnych zastępników zwykłego mleka, ponieważ nie toleruję laktozy,, i po nawet odrobince mam rewolucje jelitowe;(Wyszukałam na necie mleko firmy MEGGLE, które jest bez laktozy, dzięki temu mogę pić kawę z mlekiem, ponieważ sama czarna mi nie smakuje. Mój ulubiony przepis to kawa z cynamonem, cukrem waniliowym i imbirem, czasem dodaję odrobinę miodu lub kakao. Pyszne!
-
Zorka
Podaj proszę przepis na taką kawusie, brzmi rewelacyjnie, już mam ochotęAvlo_pl pisze:witch pisze:dzo pisze:nigdy nie piłam mleka sojowego ;/ jak to w ogóle smakuje ??![]()
Próbowałam śmietanki sojowej, nigdy więcej
Kawy z mlekiem sojowym nie piłam,ale mnie zaintrygowałyście;) szukam różnych zastępników zwykłego mleka, ponieważ nie toleruję laktozy,, i po nawet odrobince mam rewolucje jelitowe;(Wyszukałam na necie mleko firmy MEGGLE, które jest bez laktozy, dzięki temu mogę pić kawę z mlekiem, ponieważ sama czarna mi nie smakuje. Mój ulubiony przepis to kawa z cynamonem, cukrem waniliowym i imbirem, czasem dodaję odrobinę miodu lub kakao. Pyszne!
-
golden_eye
Ja preferuję kawę z ekspresu, nie dość, że pyszna, to i najzdrowsza podobno. Najczęściej piję z cukrem i mlekiem, ale jak potrzebuję kopa, to wtedy mała czarna
. Moja ulubiona to Cellini Prestigio - 100% arabica, nie ma lepszej haha. Z cynamonem i syropem nigdy nie piłam, ale chętnie wypróbuję.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Ja lubie kawe w dużym kubku sypaną i z mlekiem a jeszcze wczesnie rano gdzie wszyscy spia a ja się nią delektuję
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tak a najlepiej w samotnosci i bez pospiech na luzie
-
Babeczkowa_ewa
- Fajna Kobietka
Uwielbiam kawę i nie wyobrażam sobie dnia bez kubka tego "napoju bogów"
Kiedyś piłam tylko rozpuszczalną z mlekiem, ale ona nie potrafiła mnie postawić na nogi, po prostu była dobra w smaku
Później przestawiłam się na świeżo mieloną, dźwięk młynka elektrycznego do dziś budzi pozostałych domowników, jeśli akurat mam rano ochotę na kawusię
Ostatnio poczytałam trochę o kawie i zaczęłam eksperymentować. Znaczenie ma nie tylko odmiana ziaren, ale także to, z jakiego obszaru uprawy pochodzą, jaki był wiek ich dojrzewania, a przy przygotowywaniu naparu liczy się też czas i temperatura parzenia... Wyczytałam, że najlepsza jest kawa nie tylko świeżo mielona, ale i świeżo palona. Niestety, taką znalazłam tylko w sklepie internetowym YouBean, więc czasami zamawiam w necie i później przez jakiś czas cieszymy się w domu tym kawowym luksusem
Na co dzień jednak kupuję pierwszą lepszą kawę ziarnistą w hipermarketach, ale odczuwa się tę różnicę w smaku 
Ostatnio poczytałam trochę o kawie i zaczęłam eksperymentować. Znaczenie ma nie tylko odmiana ziaren, ale także to, z jakiego obszaru uprawy pochodzą, jaki był wiek ich dojrzewania, a przy przygotowywaniu naparu liczy się też czas i temperatura parzenia... Wyczytałam, że najlepsza jest kawa nie tylko świeżo mielona, ale i świeżo palona. Niestety, taką znalazłam tylko w sklepie internetowym YouBean, więc czasami zamawiam w necie i później przez jakiś czas cieszymy się w domu tym kawowym luksusem