forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Jak schudnąć po ciąży??

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.

Jak schudnąć po ciąży??

Postprzez rubin721 » 29 sty 2012, o 20:05

Witam dziewczyny mam problem nie wiem co robić by schudnąć po ciąży,urodziłam pięć miesięcy temu śliczną córeczkę.Dodam że karmię piersią i nie wiem czy mogę zastosować jakąś dietę,nie mówię o diecie cud bo w takowe nie wierzę.Jeśli któraś z Was ma lub miała podobny problem to czekam na jakiekolwiek podpowiedzi.Pozdrawiam :)
rubin721
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: Jak schudnąć po ciąży??

Postprzez renata76 » 15 lut 2012, o 15:06

Witaj
Karmienie piersią to chyba nie czas na zastanawianie się nad zrzucaniem wagi. Po pierwszym dziecku wróciłam do mojej wagi w ciągu miesiąca ale dopiero po tym jak przestałam karmić. Z drugim niestety jest trudniej.....nawet biodra nie chcą się ,,zejść". Tydzień temu zaczęłam jeść koktajle odchudzające, na kórych mój znajomy stracił 17 kg w dwa tygodnie.
Na razie powiedz swojemu mężczyźnie , że taką musi Cię kochać ;)
Pozdrawiam
renata76
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez rubin721 » 23 lut 2012, o 15:31

Witaj
Dzięki bardzo za odpowiedz,szczerze to podtrzymałaś mnie na duchu... Istnieje więc nadzieja że wrócę do swojej wagi sprzed ciąży. Tak na marginesie dodam że to moje trzecie dziecko a mam prawie 40 lat więc pewnie metabolizm już nie ten.Prawda? Pozdrawiam
rubin721
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez BaÅ›ka1971 » 24 lut 2012, o 08:59

Co prawda za późno by to pisac. Ale najlepiej jest ćwiczyć mięśnie brzucha przed zajściem w ciążę. Mam dwie koleżanki, które tak robiły. Po dwójce dzieci - talie osy! Piszę bardziej jako ciekawoistkę albo dla tych, które jeszcze nie zaznały uroków macierzyństwa.
Baśka1971
Fajna Kobietka

Postprzez mamajulci » 27 lut 2012, o 21:30

A ja myślę ze przy dwójce dzieci nie ma czasu juz na siedzenie i objadanie sie deserkami :) Pranie sprzatanie zakupy gotowanie prasowanie spacerki szkoła przedszkole zabawa, nie ma czasu na tycie :)Powodzenia
mamajulci
Miła Kobietka

Postprzez eiger » 29 mar 2012, o 19:09

w ciązy przytyłam 20 kg ale karmienie piersią dało efekt. Szybciutko zrzuciłam i wróciłam do wagi sprzed ciąży. Teraz jest troszkę gorzej, gdyż waga rośnie ale trzeba zrezygnować ze słodyczy -;)
eiger
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez BaÅ›ka1971 » 11 kwi 2012, o 12:32

To nie ma znaczenia czy pierwsze dziecko, czy drugie, czy piąte. U każdego to inaczej wygląda. Mam 4 rodzeństwa i moja mama dopiero po moim najmłodszym bracie pozostała okrągła. Po każdym z nas (czyli 4 dzieci) była szczupła. A zaznaczam, że były to czasy, gdzie pojęcie "jogging", czy "dieta" były tylko w radiu "Wolna europa" ;-)
Baśka1971
Fajna Kobietka

Powrót do Odchudzanie, dieta