związek - taki ma sens?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Tulla
Jestem tu nowa :)

związek - taki ma sens?

Post autor: Tulla »

Witam :)

Jestem w związku od około 4 m-cy. Bardzo szybko złapaliśmy wspólny język, czuliśmy się bardzo dobrze w swoim towarzystwie, po prostu zaiskrzyło tak więc jesteśmy razem :) Ważną sprawą jest fakt, że oboje byliśmy wczesniej w poważnych związkach. Z tym, że mój chłopak był juz zaręczony i poprzedni związek rozpadł się kilka m-cy przed planowanym ślubem. Następny temat - dzieli nas kilkadziesiąt kilometrów. Ostatnio coś zaczęło się psuć. Powiedział mi, że nie wie czy potrafi zaangażować się w tę znajomość tak jak by chciał, że przeżycia z byłą coś w nim zablokowały. Niestety ogromnym minusem jest też odległosć, bo albo jestesmy non stop razem np w weekend, albo nie widzimy się przez tydzień w ogóle. Ja nie ukrywam, że jestem zaangażowana w ten związek, z jego strony też wszystko na to wskazywało. Do czasu ostatnich dni... jak mam się zachować? To świetny facet i wiem, że nie chce mnie zranić. Tylko problem tkwi w jego psychice... proszę was o rady,
Pozdrawiam :)
456
Kobietka Expert

Re: związek - taki ma sens?

Post autor: 456 »

Ktoś kto w życiu przeżył bolesny zawód miłosny nie jest aż tak otwarty na kolejny związek. Ciężko jest się nie tyle pozbierać co zaufać kolejnej osobie. Nie dziwię mu się, że jest ostrożny. Czasem też ludzie uciekają od czegoś, co może okazać się trwałe, bo boją się kolejnych rozczarowań, powtórki. Myślę jednak, że jeżeli wam zależy na sobie to ten związek ma szanse. Może spróbujesz z nim otwarcie porozmawiać o tym co czujesz, co oboje czujecie i jak widzicie was razem? Odległość bardzo często jest problemem. Trzeba tą rozłąkę przetrwać.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Damian92

Post autor: Damian92 »

Nie zapomnij pokazać mu, że go wspierasz. Zaufanie to podstawa. Trzeba się czasem bardziej otworzyć. Szczera rozmowa i podzielenie się myślami również może pomóc. Trzeba mu pomóc i pozwolić zapomnieć o niepowodzeniu. Każdy człowiek, gdy się na coś zamknie potrzebuje czasu by się przed kimś otworzyć. :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Najważniejsze zostało powiedziane ;)
Rozmowa i czas, to Wam pomoże ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Post autor: sylwia1991 »

Wiem ze nie wiesz co masz myśleć ale Nie naciskaj na niego, bo przestraszy się presji z twojej strony i ucieknie od ciebie. Postaraj się po prostu być z nim tak jak do tej pory. Możesz z nim porozmawiać ale jeżeli nie będzie chciał to odpuść. Jeśli będzie chciał skończyć ten związek to nic na to nie poradzisz. Po prostu kochaj go tak żeby nie czuł się osaczony.
Awatar użytkownika
stojedenjamnikow

Post autor: stojedenjamnikow »

Ciężka sprawa. Mam nadzieję, że rozwiążesz ten problem jakoś. Powodzenia :)
nie zastanawiaj się, tylko rób
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

Daj znać, co u Was. Odlgełosć jest problemem, ale ludzie tak żyją :fallinlove
Jeśli będizei przekonani, że chcecie razme budować przyszłość moze da sie cos zmienić w tym temacie?
A póki co, masz samochód? moze niespodzianka w środku tygodnia??
Tulla

Dzięki za miłe słowa, podnoszą na duchu... Rozmawialiśmy dzisiaj i kiedy podpytałam delikatnie czy coś przemyślał, odpowiedział, że nie myśli o tym, że zobaczymy jak będzie... to dla mnie trochę pocieszające, bo oznacza to, że nie chce na razie podjąć żadnych kroków. Powiem Wam jeszcze, że to co mnie najbardziej zastanawia to fakt czy bardziej siedzi w nim były związek i strach przed nowym czy jednak problem jest bliżej mojej osoby ( odległość, moje fochy, które zaczęły go denerwować i które eliminuję z mojej psychiki od razu informuję, pracuje nad tym :) ) co do miłych niespodzianek to przyznam, że nie chce się narzucać. I tak dużo już powiedziałam w celu przekonania go o sensie bycia razem. Ale jadę do niego przed weekendem, to fakt :) Boże, jakbym chciała żeby się udało!!
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Sama musisz go wyczuć, co go blokuje. Życzę wam powodzenia. :)

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

tez zycze pomyslnego powodzenia . czas cierpliwosc , to wam pomoze
Tulla

Doradźcie mi jeszcze, nie warto się teraz spalać, pokazywac jak mi zależy, prawda? Muszę chyba zachować rozsądek i zachowywać się jak najbardziej normalnie. Dzisiaj np. napisalam do niego jak zwykle rano, dopisałam, że tęsknie i mam nadzieję, że on choć trochę też... często pisaliśmy, że tęsknimy. A on nic na to sms - jakby tego zdania nie było, opowiedział co u niego i życzył mi miłego dnia. Wiem, że to błahostki, ale dają mi do myślenia, więc postanowiłam nie być tak czuła i zachowac lekki dystans.(choć wbrew sobie)
Pozdrawiam Was
(swoją drogą świetny wynalazek to forum, pomaga ludziom :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Trzymam kciuki by się Wam udało ;)
małymi kroczkami i dojdziecie do celu...

co do ostatniego posta... a czemu masz nie okazywać?? Nawet jak przemilczy, to na pewno to do niego dociera...
Na pewno nie ma co być, nie wiadomo jak wylewnym :)
ale o uczuciach warto móić ;)
Tulla

chodzi mi o to, że nie chcę pokazywać mu jak bardzo mi zależy, bo podobno jest tak, ze facet tego nie docenia, a raczej wykorzystuje. Chcę, żeby widział, że mam tez swoje priorytety, że nie zgadzam się na to żeby staranie było głównie z mojej strony. O uczuciach jak najbardziej warto rozmawiać :) Czytałyscie książkę pt. "Dlaczego faceci kochają Zołzy"? zaczęłam ją czytać. Słyszałam, że dużo w niej prawdy
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

ksiązki nie czytałam ;)
ale na pewno warto okazywać i mówić o uczuciach..
Na pewno nie ma co przesadzać... i całkiem rezygnować ze swojego życia dla miłości ;)
ODPOWIEDZ