Złe doświadczenie z chłopakiem wpływem na inne znajomości.

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
almette
Jestem tu nowa :)

Złe doświadczenie z chłopakiem wpływem na inne znajomości.

Post autor: almette »

Kiedyś spotykałam się z chlopakiem, powierzchownie się z nim spotykałam, jednego dnia nocował u mnie bo z daleka był. Liczył na coś więcej, chciał żebyśmy uprawiali seks, dodam, że jestem dziewicą, więc nie chciałam zrobić tego ot tak, w sumie nie do końca byłam go pewna, nie znaliśmy się zbyt długo. Mam 20 lat. Całowaliśmy się, lecz gdy chciał coś więcej to powiedziałam, że nie, nie jestem gotowa, to on oburzony zadawał głupie pytania, że mam 20 lat a zachowuje się jak dziecko, że nie chcę tego zrobić. Obraził się chyba za to i od tego czasu nigdy już ze sobą nie gadaliśmy, nie odezwał się wgl.
Teraz przez to wszystko mam jakąś blokadę, barierę przy poznawaniu chłopaków. Mam takie głupie wrażenie, że każdy chce mnie wykorzystać. Jestem ładną i mądrą dziewczyną i nie chcę zrobić tego z byle kim, dla przygody, jednak teraz nie mogę patrzeć na facetów, jestem nieśmiała, choć nikt by nie pomyślał może, że jestem dziewicą, bo z reguły jestem pewna siebie, radosna, z energią. Czasami aż głupio mi się przyznać, że nie mam doświadczenia w tych sprawach, ktoś mnie nawet wyśmiał z tego powodu, dlatego nie mówię.
Chodzi o to, że teraz jak kogoś poznaję, nawet się z spotkam z jakimś chłopakiem, to podświadomie uciekam, nie umiem się zbliżyć.
Może macie jakieś rady ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: Złe doświadczenie z chłopakiem wpływem na inne znajomośc

Post autor: Jamelia »

Jeszcze wielu takich spotkasz na swej drodze. Tego się nie da uniknąć, ale nie zrażaj się tym :) Ten koleś to totalny głupek bleee :D
A rada? Tylko sprawdzać, w taki sam sposób jak tego kolesia. Jak chodzi mu tylko o jedno a dasz do zrozumienia że nic z tego to ucieknie. A ten który będzie myslał o Tobie powaznie zostanie i jeszcze się ucieszy że nie jesteś taka szybka :fallinlove
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Przede wszystkim nic na siłę ;) nie rób nic wbrew sobie ;)
Dziuska dobrze mówi, jeszcze nie jednego takiego spotkasz na swojej drodze...
Grunt to by się nie zniechęcić :) ale też nie zamykać się :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
paula

Post autor: paula »

Nie zakładaj tak od razu że każdy będzie chciał Cię wykorzystać.
Ja pamiętam że mój eks (ja miałam wtedy hmm.. z 15-16 lat) bardzo szybko chciał czegoś więcej. Ale nie potrafiłam mu tego dać. Niestety moje dziewictwo utraciłam właśnie z nim w bardzo niemiłych okolicznościach.
Ale po kilku latach poznałam mojego przyszłego męża który zrozumiał to że byłam głupia, który wręcz sam (już jako dorosły facet) powiedział, że nie wyobraża sobie abyśmy od razu poszli do łóżka. Zanim pierwszy raz do czegokolwiek doszło (choćby do zwykłych pieszczot) to minęły chyba 2 miesiące przytulań i całusów. I później też się nie spieszyliśmy. Bardzo bałam się że zajdę w ciążę (byłam na 1 roku studiów), ale w końcu gdy pierwszy raz to zrobiliśmy, to wiedzieliśmy że sobie ufamy, że się kochamy, że jesteśmy ze sobą szczęśliwi i chcemy aby tak było nadal.
Dlatego uwierz mi, jeśli trafisz na porządnego faceta to on Cię bardzo szybko zmieni :) nie ma co narzekać że wszyscy faceci są tacy sami - bo jak widać NIE są. Oczywiście że każdy chce iść do łóżka ze swoją kobietą (tak jak i w końcu kobieta chce to zrobić ze swoim ukochanym) ale to wcale nie oznacza że trzeba to robić po np. miesiącu znajomości :)
my poczekaliśmy chyba pół roku, ale przez ten czas naprawdę poznaliśmy się a decyzja o tym że to zrobimy nie była podejmowana pod wpływem chwili. A dzięki temu za rok on zostanie moim mężem z którym uwielbiam się kochać :)
ODPOWIEDZ