Ziemia Egipska BIKOR
-
witaminka
Ziemia Egipska BIKOR
Znacie może puder "Ziemia Egipska", używacie? Słyszałam, że daje fajny, naturalny efekt...tylko kurcze nie wiem jak to z tym kolorem, bo podobno tylko jeden odcień istnieje :/ Jak to wypada na takiej normalnej karnacji, ni jasnej ni ciemniej??
-
dzo
Re: Ziemia Egipska BIKOR
ja też słyszałam tylko ale nie próbowałam jeszcze
chętnie się czegoś więcej dowiem od Was
chętnie się czegoś więcej dowiem od Was
-
reffina
Ziemia Egipska to kultowy kosmetyk, podobno istnieje już od 20 lat
Ja mam od około roku taką - http://sklep.bikor.pl/pl/p/Bikor-Ziemia-Egiptu/1 i muszę powiedzieć, że naprawdę fajnie się jej używa, bo jak autorka wątku napisała - jest w jednym odcieni i jak np. mam ochotę wygrzać się na solarium, a przy okazji nabiorę trochę kolorów, to nie ma problemu po prostu nakładam wtedy mniej Ziemi. To jest naprawdę duży plus, bo można go używać przez okrągły rok stopniując kolor 
-
witaminka
Ale to jest coś jak bronzer w kamieniu czy raczej sypki?? Używasz tylko Ziemi Bikor czy jeszcze jakiś podkład albo bazę nakładasz?
-
apollo
Znam i korzystam z Ziemi Egipskiej, ale od zupełnie innego producenta, mianowicie firmy IKOS. Mam na temat tego kosmetyku podobne zdanie co wy - jest wydajny, a korzystam z niego przez większość roku. Nigdy nie miałam problemu nadmiernej opalenizny (niestety)
-
reffina
Ziemia jest w kamieniu, takim twardym, zbitym. Ja najpierw nakładam bazę matując, a potem Ziemię dużym pędzlem.witaminka pisze:Ale to jest coś jak bronzer w kamieniu czy raczej sypki?? Używasz tylko Ziemi Bikor czy jeszcze jakiś podkład albo bazę nakładasz?
-
Misiek
Ta ziemia Ikosa jest genialnym kosmetykiem. Mam ją od 2010 roku. Pierwszą dostałam w prezencie, a drugą już kupiłam samodzielnie, w sieci. Jestem bardzo zmienna jeśli chodzi o kosmetyki, ale ten się u mnie trzyma. Jest wydajny - jedno opakowanie trochę kosztuje, ale za to jak długo można z niego korzystać.
-
apollo
Ja mam zestaw ziemi Ikosa z pędzlem właśnie. Jakiś czas temu widziałam nawet mini opakowanie tej ziemi, ale taniej wychodziło większe. Generalnie - kosmetyk bez zarzutu.
-
witaminka
Ach czyli Ziemie są dwie... Ale tylko Bikor jest w jednym odcieniu czy obie? I czy można ją gdzieś zobaczyć, przetestować, żeby nie brać kota w worku? A może mogłybyście wrzucić jakieś swatche??
-
apollo
Bikor ma chyba jeden odcień. Jeśli chcesz przetestować to kup mniejsze opakowanie. Ikos jest sprzedawany w takim zestawie mini, chociaż nie znam jeszcze kogokolwiek, komu ta ziemia by nie podpasowała, a opinie kilku osób już widziałam 
-
reffina
Tak Ziemia Bikor jest w jednym odcieniu. Możesz ją zobaczyć w sklepie w Gdańsku albo na jakichś targach kosmetycznychwitaminka pisze:Ach czyli Ziemie są dwie... Ale tylko Bikor jest w jednym odcieniu czy obie? I czy można ją gdzieś zobaczyć, przetestować, żeby nie brać kota w worku? A może mogłybyście wrzucić jakieś swatche??
-
poziomkaa
Ha, akurat targi są w ten weekend w Warszawie
.......
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
apollo
Dziewczyny - codziennie korzystacie z ziemi?
A co w wakacje? Na wczasach?
U mnie ziemia ikosa odpoczywa te ze 3 tygodnie w roku
A co w wakacje? Na wczasach?
U mnie ziemia ikosa odpoczywa te ze 3 tygodnie w roku
-
Misiek
Daję skórze nieco odpocząć... W wakacje? Wiadomo. Staram się ogólnie minimalizować korzystanie z kosmetyków na wakacjach. Ewentualnie delikatny makijaż, aby tylko wyjść do ludzi i tyle 
-
apollo
Czyli mamy podobnie. Ja mam koleżanki, które bez względu na pogodę, okres roku codziennie mają taką samą tapetę, ale to już nie moja sprawa. Każda z nas chce ładnie wyglądać, ale pamiętajmy również o rozsądku 
-
poziomkaa
Ja bez problemów używam swojej Ziemi BIKOR przez cały rok, bo jest na tyle lekka i delikatna dla mojej skóry, że nie muszę się obawiać że przesadzę 
-
apollo
Cały czas? Daj skórze odpocząć. Na wakacjach również? Dla mnie właśnie to jest okres kiedy skóra odpoczywa od wszystkich kosmetyków
Nie podobam się sobie tak bardzo jak przy Ikosie, ale trzeba dać sobie trochę luzu.
-
mika537
ja uzywam ziemi egipskiej z bikor i musze przyznac ze jestem bardzo zadowolona! mozna jej uzywac przez caly rok mozna dac odpoczac skorze na wakacjach, wiadomo to jest kazdego indywidualna sprawa co zrobi, faktem jest to, ze bez watpienia nadaje sie do uzywania przez caly rok. maja tez rewelacyjne cienie do powiek! polecam wam wszystkim
!
-
poziomkaa
No wiadomo, że nie mam na sobie makijażu 24 na dobę, nie mam też na plaży albo jak idę na basen albo jak jestem chora i leżę w łóżku cały dzień
Ale w każdej innej sytuacji mam chociaż delikatny i nie uważam, żeby to było jakieś wielkie obciążenie dla mojej skóry, bo nie pakuje na nią tony fluidu, tylko delikatnie oprószam twarz Ziemią
mika: mówisz, że cienie BIKOR też są ok? A masz te wypiekane czy prasowane? bo sama się zastanawiam nad jakimiś.
mika: mówisz, że cienie BIKOR też są ok? A masz te wypiekane czy prasowane? bo sama się zastanawiam nad jakimiś.
-
mika537
sa rewelacyjne!:) mam prasowane cztery kolory w zyciu lepszych cieni nie miałam! Fakt, że są drogie, ale naprawdę warto je zakupić po pierwsze są niesamowicie wydajne! po drugie swietnie sie trzymaja nie splywaja nie schodza jak inne jak dla mnie najlepsze
-
apollo
No właśnie cały czas o tym pisałam 
Pisałyście, jakbyście nawet spały w makijażu
Skóra musi odpoczywać, nawet pomimo tego, że Ikos jest wartościowym kosmetykiem
Pisałyście, jakbyście nawet spały w makijażu
Skóra musi odpoczywać, nawet pomimo tego, że Ikos jest wartościowym kosmetykiem
-
poziomkaa
Łeee dobrze wiedzieć, że cienie BIKOR są tak samo dobre jak Ziemia tejże firmymika537 pisze:sa rewelacyjne!:) mam prasowane cztery kolory w zyciu lepszych cieni nie miałam! Fakt, że są drogie, ale naprawdę warto je zakupić po pierwsze są niesamowicie wydajne! po drugie swietnie sie trzymaja nie splywaja nie schodza jak inne jak dla mnie najlepsze
apollo- a Ty znasz kogoś kto śpi w makijażu? Bo ja nie i to jest raczej oczywiste
-
apollo
Nie znam, ale znam za to wiele dziewczyn, które nawet na wakacjach chodzą w pełnej tapecie. To raczej nie ma większego sensu
Chociaż... i takie co śpią w makijażu by się znalazło 
-
mika537
ale przecież ten wątek jest poruszony w innej sprawie więc nie rozumiem tego zamieszania bezsensownego, apollo - dzięki za rady, ale już chyba do wszystkich dotarło, że skóra musi odpoczywać, co z resztą, jak przypuszczam, kazda i tak wiedziala:) poza tym, to jest prywatna sprawa każdej z nas, jezeli kobiety chcą chodzić cały czas w makijażu to już ich indywidualna sprawa, nie mozna w to ingerować.