Zdradził. Czy zostać z Nim?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Martyna27
Jestem tu nowa :)

Zdradził. Czy zostać z Nim?

Post autor: Martyna27 »

Witam. jestem z facetem od 3 lat (teraz, 26.maja mamy rocznicę). niestety na początku kwietnia był na imprezie swojego kumpla. była tam pewna dziewczyna (przytoczę imię Ania.) która jest w moim facecie zakochana. gdy ten był w baardzo nietrzeźwym stanie (nie wie jak wrócił do domu) ona zaczęła go obściskiwać i całować. niestety on tego nie pamiętał, a dowiedziałam się o zaistniałej sytuacji tydzień po imprezie (od mojej znajomej, która tam była). Wybaczyłam mu! Niestety kilka dni temu dowiedziałam się, że 2 tyg po imprezie, spotkali się i ona u Niego nocowała. Przez ten okres 2 tyg. pisali ze sobą codziennie. Jest mi bardzo ciężko, szczególnie, że ponownie dowiedziałam się tego od osoby trzeciej. dopiero po długim proszeniu go o prawdę - przyznał się. Ania go kocha, niestety mój facet stwierdził, że nie wie dlaczego tego dokonał, że nie wie co Nim wówczas kierowało, że ona nawet go nie pociąga (choć po imprezie mówił, że nie jest ładna, że za szczupła, itp.) - ale co to za wytłumaczenie? Od momentu tego czynu, nie rozmawia z Nią, a niestety widują się codziennie. 3 lata to jednak trochę czasu jest. Niestety przez ostatni miesiąc ciągle się kłóciliśmy, nie dochodziło do zbliżeń (czuł się po prostu winny). Nie mogę na Niego patrzeć. ciągle wyobrażam sobie, jak ją dotyka.. Od tych kilku dni wydzwania, w różnych stanach.. przeprasza, mówi, że czuje się winny, że więcej mnie nie zrani, że nie umie beze mnie funkcjonować. Ale co z tego? Zdradza i to tak poważna to nie jest błahostka. Co mam zrobić? Walczy, prosi o spotkania, wydzwania.. mam mętlik w głowie :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: Zdradził. Czy zostać z Nim?

Post autor: Jamelia »

Daj sobie trochę czasu, nie podejmuj decyzji pod wpływem tak silnych emocji. Poczekaj niech trochę serducho się uspokoi. Czy masz mu wybaczyć, my nie wiemy jak bardzo jesteście zżyci ze sobą, czy oprócz zdrady miałaś z nim wcześniej jakieś poważne problemy. Widzisz życie wystawia nas na różne próby, nawet takie, niektórzy ludzie sobie wybaczają i dalej żyją szczęśliwie bo mieli okazję poczuć jak bliski był ich koniec... No a inni szansy nie wykorzystują i zdradzają dalej. A co ci serce dyktuje? I gdzie oni się codziennie widują ,pracują razem, studiują?
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Martyna27

studiują. przez cały czas Nam się układało. było nie miło, gdy dowiedziałam się o całowaniu, ale wybaczyłam i było dobrze (jak wiadomo.. do czasu). niestety ja się boję, że jeśli raz mu wybaczę tak poważny czyn, to może zrobić to po raz kolejny gdy najdzie go ochota. ale zarazem wiem, że kocha mnie, gdyż widzę, że czuje się źle z tym co zrobił. niestety moje wizje w głowie pozostaną na pewno na długo. poczekam trochę czasu. nie potrafię rzucić 3 lat w niepamięć, bo tak wielu chwilach oraz planach na przyszłość.
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

To jest właśnie facet, nie wie kiedy powinien przestać.. Jak nie wie co robi po alkoholu to niech po niego nie sięga.. I następnym razem też się opije i znów odwali taki numer i powie że nie wie jak to się stało? A może tylko udaje że nie pamięta i mówoi Ci to tylko dlatego żebyś mu właśnie przebaczyła bo on taki biedny- nie wie co się z nim działo... I jeszcze mówisz że dzwoni w różnych stanach... no to sorry.. jak mu faktycznie zależy to po jaką cholerę pije i pijany dzoni do Ciebie?? Bo tego nie potrafie zrozumieć... może też nie wie co robi..
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Może faktycznie postawić jakieś ultimatum.. niech zrezygnuje alkoholu i niech się pilnuje....
ale niestety, nie podejmiemy za Ciebie decyzji czy do niego wrócić...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Jeśli jesteś w stanie dać mu szansę to ją daj, dlaczego nie. Co sie stało to się stało i juz tego nie wrócisz , pamiętać będziesz owszem ale z czasem już bez takich emocji. Przetrzymaj go jakiś czas, bo pewnie chciała byś wrócić :) A skoro widują się codziennie to masz okazję sprawdzić czy dla niego ta dziewczyna na prawdę nic nie znaczy. Jeśli nie będzie z Tobą a kłamie to pewnie poleci do tamtej, jeśli nie, to chyba rzeczywiście żałuje? Sprawdzisz tez ile jest w stanie dla zrobić i czekać żebyś mu wybaczyła.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
nati18
Fajna Kobietka

Post autor: nati18 »

Wiesz co moje zdanie jest takie nie walcz o niego olewaj go bo jesli naprawde cie kocha i chce tylko z toba do konca zycia byc to sobie ciebie nie odpusci przeciez. Ty sie nie staraj ty nie zawinilas, ja mysle ze twoj chlopak dobrze po dupi.e od zycia nie dostal bo wie ze i tak do niego wrocisz.... przetrzymaj go chociaz watpie zeby smienil swoje zachowanie ale mozna sprobowac i dac mu szanse.... ale w przyszlosci bedzie zalowac to co stracil wlasnie podobna sytuacje mialam tylko na szczescie on mnie nie zdradzil ale zostawil ... bedzie dobrze , glowa do góry :)
Kochać to nie trzymać za rękę, lecz puścić ją by druga osoba nauczyła się chodzić w miłości.
Martyna27

No spotkałam się z jednym znajomym kolegą, to wydzwaniał ciągle gdzie jestem, że muszę mu powiedzieć. odpowiadałam, że zranił mnie i ma sobie odpuścić, gdyż nie mam siły, na co on 'nie odpuszczę sobie Ciebie'. Dwa lata temu się rozstaliśmy to przez miesiąc w kółko się starał, gdy chciałam go zostawić. może szczera rozmowa i kontrolowanie go sprawi, że moje zaufanie z czasem wróci. gorzej tylko z tym kontrolowaniem. sms-y czy cały facebook. on bardzo się denerwuje, jak chcę sprawdzić, a bez tego jak mam mu zaufać? jak niby z Nią pisał a mi mówił, że nie siedzi na internecie.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

dla mnie zdrada jest zdrada i niwma zadnego wytłumaczenie . nie potrafiłabym być z osoba która mnie zdradziła bo nie potrafiłabym wybaczyć i zapomiec zdrady
brunetka2801
Miła Kobietka

Post autor: brunetka2801 »

Nie rozumiem jak można być z osobą po zdradzie. kompletnie tego nie pojmuję. jeśli zdradził to znaczy że mu nie zależy. niewazne czy alkohol czy nie. zdrada to zdrada. zdradził raz to będziei kolejny. szanuj się Kobieto. nie bądz od niego zalezna! to tak jakbys się poniżała wg mnie. takie jest moje zdanie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Bez względu jaką podejmiesz decyzję to licz się z ty, że nie zapomnisz tak łatwo o zdradzie ukochanego a wizja że zrobi to ponownie będzie Cię prześladować za każdym razem gdy on będzie miał iść sam na imprezę. Rozważ wszystkie za i przeciw. Czasem ludzie zachowują się irracjonalnie i sami nie potrafią tego wytłumaczyć. On Cię kocha, Dzwoni do Ciebie, ale nie może być tak, że jemu wszystko wolno a Ty siedzisz jak mysz pod miotłą i się nie odzywasz.
Amantium irae amoris integratio.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

No i jak tam rocznica? Postarał się jakoś ten niewdzięcznik jeden ? ;)
Awatar użytkownika
Kochajaca.
Miła Kobietka

Post autor: Kochajaca. »

Podstawowa zasada: jeśli facet zdradził, to oficjalnie zakończył związek, idąc do innej kobiety ;).
Martyna27

wpadł od rana, posiedzieliśmy do obiadku w domu, popytałam go o zaistniałą sytuację z tą kobietą i nie ukrywam, że moje tzw. chore wizje wobec całej sprawy zniknęły. potem wziął mnie na długi spacer i nie ukrywam, że czułam się tak, jak na początku związku, ale wiadomo, że na początku każdy się stara, natomiast po pewnym czasie ludzie myślą, że już się zdobyli i mogą sobie odpuścić. odczekam pewien okres. w tygodniu mamy oboje szkołę, więc odpoczynek dobrze zrobi. każde z Nas poukłada sobie w głowach i choć to bardzo nieprzyjemna sprawa dla każdego partnera w związku i nikomu tego nie życzę, no ale trzeba ułożyć sobie życie. :) dziękuję bardzo za wszelkie rady, za Wasze opinie na ten temat. :)
maaagnoliaaa

Post autor: maaagnoliaaa »

Daj mu czas i też taki dystans żeby pokazał że autentycznie mu zależy tylko i wyłącznie an Tobie, życzę powodzenia ;)
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Kontrolowanie drugiej osoby jest bez sensu. Co z tego, że przeczytasz jego maile, wiadomości na fb, w telefonie itp. To, że niczego w nich się nie doczytasz nie oznacza tego, że będzie wobec Ciebie w porządku. Jeśli będzie chciał drugi raz Cię zdradzić to i tak to zrobi bez względu na to jak bardzo będziesz go mieć pod okiem.
Ja nie uznaję takiego tłumaczenia się nadmiarem alkoholu, bo dla mnie to marne usprawiedliwienie. Nie umiesz pić -nie pij.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Ajsik
Miła Kobietka

Post autor: Ajsik »

Do zdrady może dojść po 10 latach małżeństwa, kiedy kobieta lub facet przytył 109037589465847 kilogramów, macie gromade dzieci i kota. Wtedy też, można się zastanawiać czy warto zostać, wybaczyć ze względu na te dzieci i kota. Ale teraz? Nie łączy was nic poza słowami, nie macie wspólnego mieszkania, psa czy dzieci. Nic go przy Tobie na siłę nie trzyma, jest z Tobą z własnej woli, teoretycznie w każdej chwili może odejść. Ale zamiast zrobić to w porządku w stosunku do ciebie, jeżeli już tak bardzo był na tą Anie napalony i zerwać, on zdradza. Co by było, jeżeli na tej imprezie nie znalazłaby się twoja koleżanka? Ty miałabyś przekonanie o tym jakiego masz wspaniałego chłopaka, a on byłby dumny jak sprytnie mu się to udało załatwić.

W życiu nie zdecydowałabym się na wspólne życie, ślub z facetem, który już w tym okresie "chodzenia" mnie zdradził.
"Słowa są bez znaczenia i łatwo je zapomnieć"
Awatar użytkownika
nati18
Fajna Kobietka

Post autor: nati18 »

Jak sie kogoś kocha to wierzcie ze wszystko sie wybaczy tylko nie zapomni. . Podobny przykład miałam tylko nie była zdrada bo sam odszedł odemnie bo niby sie nie wyszalał . Widocznie może tak musiało być. może też właśnie musiała sie pojawić trzecia osoba albo żeby zrozumiał co ten chłopak ma za skarb przy sobie i może go stracic jeśli sie nie zmieni albo życie chce ci ulatwic tym ze mogło to sie stać właśnie za 10lat i żebyś teraz rozważnie to wybrała . ja ma twoim miejscu wrociłabym bo wiem jak to jest tylko dałabym mu takie znaki żeby sie on starał a ja palcem nawet bym nie kiwła . Powodzenia :-)
Kochać to nie trzymać za rękę, lecz puścić ją by druga osoba nauczyła się chodzić w miłości.
Roksi8

Post autor: Roksi8 »

Wydaje mi się, że jak raz to zrobił będzie znowu go ciągło.. chociaż z drugiej strony może teraz wie, że nie było warto? Ja w sumie nie wiem co bym zrobiła.. serce mówi wybacz, a rozum krzyczy niech spada! Moja siostra miała ten sam problem i ostatecznie wróciła po to, żeby zobaczyć jak będzie.. i nie udało sie.. znowu to zrobił, a ona sie załamała.. na szczęście trafiła na psychoterapię tutaj - kielczyk.pl i jakoś ja tam naprostowali, ale cięzko było do niej dotrzeć.. i jej samej było cięzko się podnieśc więc nie wiem czy warto..
Awatar użytkownika
Despite

Post autor: Despite »

Oczywiście tak jak już ktoś wspomniał nikt nie powie Ci co masz robić, bo to tylko zależy od Ciebie..

Ja na twoim mijescu skreśliłabym go z mojego życia. Dla mnie pocałunek innej kobiety był by wstrząsem, co dopiero seks.. ( tak to odebrałam skoro została u niego na noc)
Nie wybaczyła bym mu tego nigdy! Kocham mojego chłopaka Bardzo mocno i wiem że było by mi ciężko, ale od początku naszego związku oboje wyznaczyliśmy sobie granice. Dla nas zdrada = KONIEC.

Tym bardziej, że po 2 tyg. była u niego.. (tym razem chyba na trzeźwo?) ...

Nie potrafiła bym mu wybaczyć...
geridelii

Post autor: geridelii »

takie wybaczanie to sprawa bardzo indywidualna, ale żeby wybaczyć, to on musi chcieć się poprawić i wykazywać jakoś tę poprawę, a nie tylko przepraszać. zrobisz jak będziesz uważała
Wysokiej jakości śruby nierdzewne
paulinawelc

Post autor: paulinawelc »

Zapomnieć a wybaczyć to dwie sprawy. Czy będziesz umiała nigdy mu nie dogadywać? Nie przypomniać tego? Nie będziesz podejrzewać?
ODPOWIEDZ