Zdobywanie wiedzy
-
Misia
Zdobywanie wiedzy
Witam drogie Panie!
Moim hobby jest zdobywanie wiedzy. Teraz skupiam się na dokształcaniu poprzez kursy komputerowe. Ukończyłam w ubiegłym roku cały pakiet biurowy. Teraz chcę przystąpić do kursu grafiki i projektowania. Lubię to co robię, dlatego tez chce pozyskiwać wiedzę w tym zakresie. Na co dzień zajmuję się domem, w weekendy pomagam przy rozwoju firmy zajmującej się administracją nieruchomości. Mam nadzieję, że moja nauka "nie pójdzie w las", a moje zdobyte umiejętności wykorzystam w pracy. A jak to jest u Was?
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Moim hobby jest zdobywanie wiedzy. Teraz skupiam się na dokształcaniu poprzez kursy komputerowe. Ukończyłam w ubiegłym roku cały pakiet biurowy. Teraz chcę przystąpić do kursu grafiki i projektowania. Lubię to co robię, dlatego tez chce pozyskiwać wiedzę w tym zakresie. Na co dzień zajmuję się domem, w weekendy pomagam przy rozwoju firmy zajmującej się administracją nieruchomości. Mam nadzieję, że moja nauka "nie pójdzie w las", a moje zdobyte umiejętności wykorzystam w pracy. A jak to jest u Was?
proszę nie spamować
-
dione
Re: Zdobywanie wiedzy
zdobywanie wiedzy na różne tematy na pewno jest bardzo przydatne, ja staram się wyszukiwać coraz to nowsze kursy, żeby się dokształcać, ostatnio np. znalazłam ciekawą ofertę firmy May Agancy, która oferuje kurs 'prawa ręka szefa', jest to praktyczny kurs umiejętności zawodowych dla asystentów i sekretarek, wydaje mi się, że taki kurs może pomóc w pracy niejednej osobie
-
ela1980
Teraz są takie czasy że wykwalifikowany pracownik jest na miarę złota.
Sama robię kilka kursów. Teraz właśnie na prawo jazdy
Sama robię kilka kursów. Teraz właśnie na prawo jazdy
-
kacha90
Ja osobiście żadnych kursów nie robię bo szczerze mi się nie chce jestem leserka 
-
izabelamu
Od niedawna mam internet ,ucze się tego,jakie kursy polecacie,czy są jakieś w internecie
-
marzo666
czy rzeczywiście kursy on-line są warte uwagi? czy nie są moze traktowane przez pracodawców jak "korespondencyjne"? Pomóżcie 
-
dzo
myślę, że na pewno nie dają pracodawcy takiej samej gwarancji zdobytej wiedzy co na zwykłym kursiemarzo666 pisze:czy rzeczywiście kursy on-line są warte uwagi? czy nie są moze traktowane przez pracodawców jak "korespondencyjne"? Pomóżcie
-
Mewka
Ja w weekendy robie sobie kursy, taki pakiet mam, a właściwie różne stopnie
Być może neidługo mi to hobby się na coś przyda
Na razie robię to tylko w celach hobbystycznych.
proszę nie spamować
Być może neidługo mi to hobby się na coś przyda
proszę nie spamować
-
mooony
Ja też lubię zdobywać wiedzę i to nie w jednej a w wielu dziedzinach. Interesuję się wieloma rzeczami i staram się nie ograniczać. Nie lubię stać w miejscu, uwielbiam czytac ksiazki na dane tematy, szukac informacji w internecie, przeglądać albumy, atlasy a nawet książki i podręczniki jeszcze ze szkoły. W dzisiejszych czasach lepiej wiedzieć o wielu rzeczach a nie skupiać się wyłącznie na jednej sprawie. My mamy z tego satyfakcję a takze wiecej mozliwosci 
-
Mewka
Dokładnie, książki są dobre ale kursy można wpisać później w CV. Z resztą lubię teatyke wizażu a to jest raczej taka branża która wymaga praktyki, które odbywam w tej szkole i narazie idzie mi tak średnio ale coraz lepiej
mam dobrych prowadzących
proszę nie spamować
proszę nie spamować
-
żuczek
Lubie oglądać teleturnieje
To chyba najprzyjemniejszy sposób na zdobywanie wiedzy. Polecam także wszelakie książkowe lub planszowe quizy przy jakich możemy mieć niezły ubaw
Duży nacisk kładę też na angielski. Wypróbowałam już wiele sposobów nauki i dodatkowych kursów
Właśnie skończyłam nauke w Speak UP. Dzięki takim zajęciom spełniam się i czuje się pewniej 
-
patrycja777
Hej mimo tego, że w zasadzie żadne kursy nie są mi potrzebne to i tak ciągle się dokształcam, robię kurs językowy, a za sobą też mam kilka innych kursów, umysł dzięki temu jest ciągle na chodzie, człowiek się rozwija i ma satysfakcję jak już pozalicza poszczególne etapy, ja jestem za kształceniem się niezależnie od wieku i statusu zawodowego.
A ja się dokształcam w dziedzinie psychologi, amatorsko oczywiście 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Jak chcecie uczyc sie online to polecam Coursera:)
To prawdziwe kursy prowadzone przez wykladowców akademickich - wspaniała inicjatywa a w dodatku darmowa.
To prawdziwe kursy prowadzone przez wykladowców akademickich - wspaniała inicjatywa a w dodatku darmowa.
Ja zdobywam głownie wiedzę z psychologi i samorozwoju bo to się przydaje w życiu codziennym a co mi da wiedza o tym że Jowisz cośtam... a Saturn cośtam....
Czarny humor