Zauroczenie w nieznajomej

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
zauroczony_92
Jestem tu nowa :)

Zauroczenie w nieznajomej

Post autor: zauroczony_92 »

Hej, na początek wyjaśnię może, że jestem facetem i zwracam się do Was z prośbą o ocenę mojej sytuacji, ewentualnie jakieś wskazówki co mogę zrobić. Jakiś czas temu na jednym z portali społecznościowych w sugestiach znajomych zauważyłem pewną dziewczynę. Przypominała mi kogoś, ale miałem pewność, że to nie ta osoba. Od razu zwróciła na siebie moją uwagę swoją urodą. Żeby nawiązać z nią kontakt napisałem wiadomość do niej z pytaniem czy przypadkiem się nie znamy, odpisała na nią, że sama nie wie. Na tym stanęło, ale po jakimś czasie mając w pamięci ją ze zdjęć na 90% rozpoznałem ją w autobusie. Osłupiałem wtedy i nie byłem w stanie wtedy zagadać do niej jakoś. Po pewnym czasie, napisałem do niej, że ona nie jest raczej tą znajomą osobą którą mi przypomina i prawdopodobnie widziałem ją ostatnio, do tego napisałem, że jest chyba jedną z najładniejszych dziewczyną jaką w życiu widziałem i zapytałem o możliwość spotkania. Ona na to, że jej zdaniem ta sytuacja jest dziwna, a spotkania nie wyklucza tylko nie wie kiedy mogłoby się odbyć. Po tym przyznałem się, że miałem pewność, że ona nie jest tą dziewczyną gdy pytałem o to czy się znamy i wymyśliłem to, żeby nawiązać z nią kontakt, na koniec przeprosiłem. Dostałem odpowiedź, że bardzo lubi gdy ktoś jest szczery, dużo kombinuję i nie wie co ma zrobić w tej sytuacji. Mamy wspólnych znajomych jednak tak się złożyło, że ja nie mam z nimi kontaktu od dłuższego czasu. Chodziliśmy z tą dziewczyną do dwóch różnych liceów w Tarnowie, a teraz studiujemy od 3 lat na dwóch różnych uczelniach w Krakowie. Ponoć nigdy nie mogłem narzekać na zainteresowanie u dziewczyn, jednak kiedy angażowałem się lub któraś z dziewczyn nigdy nic z tego nie wychodziło. Ostatnio ponowiłem propozycję spotkania, ale od dłuższego czasu pozostaje bez odpowiedzi. Jak oceniacie moją sytuację, jestem na straconej pozycji? Ewentualnie co mogę zrobić, czego oczekiwałybyście od chłopaka w tej w sytuacji?
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Zauroczenie w nieznajomej

Post autor: elzbieta45 »

wiesz od samego poczatku trzeba byc szczerym , bo inaczej stracisz na zaufaniu mimo , ze po jakims czasie zmysliłes .
Ale powinnienes probowac nawiazac z nia znajomosc
Ankara 25
Miła Kobietka

Post autor: Ankara 25 »

witam serdecznie:) wiesz mysle, ze teraz wszystko a juz na pewno zdecydowana wiekszosc zalezy od tej dziewczyny.Macie ze soba kontakt, zaproponowales spotkanie i teraz poprostu czekasz...Jesli bedzie milczala dlugo mozesz sprobowac jeszcze raz zaproponowac jej randke...moze wyslalbys jej cos konkretnego w stylu"Kino dzisiaj o 17?? moglabys mi potowarzyszyc?oczywiscie Ty wybierasz film zdam sie na Twoj wybor bo jestem przekonany ze bedzie swietny...zarezerwowalem jzu bilety , chyba nie chcesz by sie zmarnowaly:)? dziewczyna zobaczy ze jestes konkretny , masz plan na wieczor i ze chcesz sie bardzo spotkac .Jesli bedzie zainteresowana na pewno odpisze... jesli nie to no coz chyba nie pisalabym wiecej bo wysylanie 100 tnej wiadomosci z rzedu nic nie da i nie jest na miejscu.Powodzenia
paula

Post autor: paula »

mój facet też do mnie napisał na jednym z portali ;) tylko że tak mnie troszkę podszedł (byłam w klasie maturalnej) że nie ma się co w naszym liceum bać matury (on też chodził do tego samego LO co ja). Zanim się oboje w końcu ugadaliśmy na spotkanie to minęły ponad 2 miesiące. I jakoś tak nam dobrze było ze sobą że teraz planujemy ślub :P także takie znajomości przez internet nie są złe, ale jeżeli chcesz poderwać dziewczynę to musisz mieć dobry argument by odpisała ;) najlepiej to zadać jakieś pytanie, wtedy ona będzie miała możliwość odpowiedzenia na nie ;P
zauroczony_92

Post autor: zauroczony_92 »

Jest jeszcze opcja, że dała jakąś odpowiedź, ale wiadomość do mnie nie dotarła. Trochę czasu minęło od wysłania przeze mnie ostatniej wiadomości, a czasami komunikator szwankuje. Zdarzało się, że wiadomości wysyłane z mojego konta dochodziły z kilkugodzinnym, kilkudniowym opóźnieniem, a nawet wcale. Nie wiem, czy to możliwe, że odpowiedziała, ale ja o tym nie wiem. Na dodatek nie wiem jak to sprawdzić. Przed drugą propozycją spotkania napisała, że nie wie co zrobić, musi to przemyśleć i kiedyś się odezwie
paula

Post autor: paula »

ja pamiętam że raczej od razu odpisałam mojemu aktualnemu ukochanemu. Choć początkowo pomyślałam "co to za idiota? " :D
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Przynajmniej masz pewność, że nie jest z tych dziewczyn, która dostanie komplement od nieznajomego i już leci na spotkanie z nim. Moim zdaniem trochę się zagalopowałeś z tym spotkaniem. Nie dałeś się jej poznać tylko od razu chcesz z się z nią zobaczyć a to odstrasza poukładane kobiety.
Jeśli nie wiesz czy ostatnia wiadomość do niej dotarła to możesz przecież zapytać czy do Ciebie napisała, bo komunikator Ci szwankuje.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
halka90

Post autor: halka90 »

Też jestem z Tarnowa ;) Jaki ten internet mały ;)
Trzeba segregować śmieci - to jest pewne. Niestety, większość z nas w domu ma tylko jeden pojemnik na śmieci do którego wrzucane są wszystkie rodzaje śmieci. Odwiedzając sklep z pojemnikami na śmieci które możesz zakupić przez internet, możesz zaopatrzyć się w różne pojemniki na śmieci na różne typy odpadów. Nie ma co zwlekać ;)
miszka2

Post autor: miszka2 »

zauroczenie to nie zawsze coś dobrego... z tego co słyszałam od przyjaciółek, które opowiadały mi o zauroczonych w nich facetach to nigdy nic dobrego z tego nie wyszło :( szczerość to tutaj postawa ale trzeba też umieć zrozumieć to jeśli dziewczyna nie będzie w stanie odwzajemnić niczego... niestety, ale tak bywa.
Czasami projektant wnętrz wrocław, czasami coś innego. Różnorodność! ;)
rzabba
Miła Kobietka

Post autor: rzabba »

żeby Cię tylko dziewczę o stalking nie posądziło ;) a tak na poważnie, dziewczyny wyżej mają rację, zaproś ją gdzieś i tyle, tylko ja bym kino na pierwszym spotkaniu, kiedy tak naprawdę wgl się nie znacie, odradzała. raczej piwko w fajnym pubie :)
ODPOWIEDZ