Zauroczenie w nieznajomej
-
zauroczony_92
- Jestem tu nowa :)
Zauroczenie w nieznajomej
Hej, na początek wyjaśnię może, że jestem facetem i zwracam się do Was z prośbą o ocenę mojej sytuacji, ewentualnie jakieś wskazówki co mogę zrobić. Jakiś czas temu na jednym z portali społecznościowych w sugestiach znajomych zauważyłem pewną dziewczynę. Przypominała mi kogoś, ale miałem pewność, że to nie ta osoba. Od razu zwróciła na siebie moją uwagę swoją urodą. Żeby nawiązać z nią kontakt napisałem wiadomość do niej z pytaniem czy przypadkiem się nie znamy, odpisała na nią, że sama nie wie. Na tym stanęło, ale po jakimś czasie mając w pamięci ją ze zdjęć na 90% rozpoznałem ją w autobusie. Osłupiałem wtedy i nie byłem w stanie wtedy zagadać do niej jakoś. Po pewnym czasie, napisałem do niej, że ona nie jest raczej tą znajomą osobą którą mi przypomina i prawdopodobnie widziałem ją ostatnio, do tego napisałem, że jest chyba jedną z najładniejszych dziewczyną jaką w życiu widziałem i zapytałem o możliwość spotkania. Ona na to, że jej zdaniem ta sytuacja jest dziwna, a spotkania nie wyklucza tylko nie wie kiedy mogłoby się odbyć. Po tym przyznałem się, że miałem pewność, że ona nie jest tą dziewczyną gdy pytałem o to czy się znamy i wymyśliłem to, żeby nawiązać z nią kontakt, na koniec przeprosiłem. Dostałem odpowiedź, że bardzo lubi gdy ktoś jest szczery, dużo kombinuję i nie wie co ma zrobić w tej sytuacji. Mamy wspólnych znajomych jednak tak się złożyło, że ja nie mam z nimi kontaktu od dłuższego czasu. Chodziliśmy z tą dziewczyną do dwóch różnych liceów w Tarnowie, a teraz studiujemy od 3 lat na dwóch różnych uczelniach w Krakowie. Ponoć nigdy nie mogłem narzekać na zainteresowanie u dziewczyn, jednak kiedy angażowałem się lub któraś z dziewczyn nigdy nic z tego nie wychodziło. Ostatnio ponowiłem propozycję spotkania, ale od dłuższego czasu pozostaje bez odpowiedzi. Jak oceniacie moją sytuację, jestem na straconej pozycji? Ewentualnie co mogę zrobić, czego oczekiwałybyście od chłopaka w tej w sytuacji?
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Zauroczenie w nieznajomej
wiesz od samego poczatku trzeba byc szczerym , bo inaczej stracisz na zaufaniu mimo , ze po jakims czasie zmysliłes .
Ale powinnienes probowac nawiazac z nia znajomosc
Ale powinnienes probowac nawiazac z nia znajomosc
witam serdecznie:) wiesz mysle, ze teraz wszystko a juz na pewno zdecydowana wiekszosc zalezy od tej dziewczyny.Macie ze soba kontakt, zaproponowales spotkanie i teraz poprostu czekasz...Jesli bedzie milczala dlugo mozesz sprobowac jeszcze raz zaproponowac jej randke...moze wyslalbys jej cos konkretnego w stylu"Kino dzisiaj o 17?? moglabys mi potowarzyszyc?oczywiscie Ty wybierasz film zdam sie na Twoj wybor bo jestem przekonany ze bedzie swietny...zarezerwowalem jzu bilety , chyba nie chcesz by sie zmarnowaly:)? dziewczyna zobaczy ze jestes konkretny , masz plan na wieczor i ze chcesz sie bardzo spotkac .Jesli bedzie zainteresowana na pewno odpisze... jesli nie to no coz chyba nie pisalabym wiecej bo wysylanie 100 tnej wiadomosci z rzedu nic nie da i nie jest na miejscu.Powodzenia
-
paula
mój facet też do mnie napisał na jednym z portali
tylko że tak mnie troszkę podszedł (byłam w klasie maturalnej) że nie ma się co w naszym liceum bać matury (on też chodził do tego samego LO co ja). Zanim się oboje w końcu ugadaliśmy na spotkanie to minęły ponad 2 miesiące. I jakoś tak nam dobrze było ze sobą że teraz planujemy ślub
także takie znajomości przez internet nie są złe, ale jeżeli chcesz poderwać dziewczynę to musisz mieć dobry argument by odpisała
najlepiej to zadać jakieś pytanie, wtedy ona będzie miała możliwość odpowiedzenia na nie ;P
-
zauroczony_92
- Jestem tu nowa :)
Jest jeszcze opcja, że dała jakąś odpowiedź, ale wiadomość do mnie nie dotarła. Trochę czasu minęło od wysłania przeze mnie ostatniej wiadomości, a czasami komunikator szwankuje. Zdarzało się, że wiadomości wysyłane z mojego konta dochodziły z kilkugodzinnym, kilkudniowym opóźnieniem, a nawet wcale. Nie wiem, czy to możliwe, że odpowiedziała, ale ja o tym nie wiem. Na dodatek nie wiem jak to sprawdzić. Przed drugą propozycją spotkania napisała, że nie wie co zrobić, musi to przemyśleć i kiedyś się odezwie
-
paula
ja pamiętam że raczej od razu odpisałam mojemu aktualnemu ukochanemu. Choć początkowo pomyślałam "co to za idiota? " 
Przynajmniej masz pewność, że nie jest z tych dziewczyn, która dostanie komplement od nieznajomego i już leci na spotkanie z nim. Moim zdaniem trochę się zagalopowałeś z tym spotkaniem. Nie dałeś się jej poznać tylko od razu chcesz z się z nią zobaczyć a to odstrasza poukładane kobiety.
Jeśli nie wiesz czy ostatnia wiadomość do niej dotarła to możesz przecież zapytać czy do Ciebie napisała, bo komunikator Ci szwankuje.
Jeśli nie wiesz czy ostatnia wiadomość do niej dotarła to możesz przecież zapytać czy do Ciebie napisała, bo komunikator Ci szwankuje.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Też jestem z Tarnowa
Jaki ten internet mały 
Trzeba segregować śmieci - to jest pewne. Niestety, większość z nas w domu ma tylko jeden pojemnik na śmieci do którego wrzucane są wszystkie rodzaje śmieci. Odwiedzając sklep z pojemnikami na śmieci które możesz zakupić przez internet, możesz zaopatrzyć się w różne pojemniki na śmieci na różne typy odpadów. Nie ma co zwlekać 
zauroczenie to nie zawsze coś dobrego... z tego co słyszałam od przyjaciółek, które opowiadały mi o zauroczonych w nich facetach to nigdy nic dobrego z tego nie wyszło
szczerość to tutaj postawa ale trzeba też umieć zrozumieć to jeśli dziewczyna nie będzie w stanie odwzajemnić niczego... niestety, ale tak bywa.
Czasami projektant wnętrz wrocław, czasami coś innego. Różnorodność! 
żeby Cię tylko dziewczę o stalking nie posądziło
a tak na poważnie, dziewczyny wyżej mają rację, zaproś ją gdzieś i tyle, tylko ja bym kino na pierwszym spotkaniu, kiedy tak naprawdę wgl się nie znacie, odradzała. raczej piwko w fajnym pubie